Zápasy
pá 15.12.2006 | Lukáš Souček

Dorostenci poprvé v sezóně pokořili Liberec, zvítězili 4:3

Hradečtí dorostenci po vekém boji zdolali na domácím kluzišti mužstvo Liberce. Cesta za vítězstvím se nerodila lehce. Hradečtí se sice dostali do čtyřbrankového vedení díky brankám Stehna, Jankovského, Soukupa a Březiny. Následně však ztratili koncetrovanost a později také ztratili slibné vedení. Liberečtí snížili na rozdíl jediné branky v čase 45:58. V tu chvíli se začaly na kluzišti dít těžko uvěřitelné věci. Nervydrásající utkání nakonec lépe zvládli Energetici a připisují si tak do tabulky velmi cenné tři body.

Oba týmy se ze začátku utkání trochu hledaly. První vážnější šanci si v sedmé minutě vypracoval Jaroslav Kedršt, ale trefil pouze rameno brankáře Lochmana. Hradecký brankář musel o tři minuty později čelit i úniku Dalibora Bortňáka. Na druhé straně přinesl více vzrušení průnik Martina Hadravy, toho pro změnu vychytal Jakub Pyrochta. I přes spoustu dalších neproměněných šancí se diváci branky nakonec dočkali. Patrik Stehno mířil při přesilovce přesně k levé tyči Pyrochtovy branky.

Ve druhé třetině už dostalo utkání pořádný spád. Hned ze začátku se do velkých šancí dostali hostující Vařecha a domácí Stehno. Oba však své šance v branku proměnit nedokázali. V polovině utkání se Dalibor Bortňák několikrát za sebou pokusil dorazit puk za brankovou čáru, ale marně. Gólově tak udeřilo na druhé straně. Marek Jankovský se nejprve odvážně natlačil před branku, jeho střela si ještě cestu mezi betony libereckého gólmana nenašla. O pět minut později bylo ale vše jinak. Střela Jakuba Měsíčka od modré se odrazila na hůl právě Marka Jankovského, který už svou druhou příležitost ke skórování využil. O několik okamžiků později napřáhl na modré čáře Matěj Soukup. Jeho nepovedenou střelu si k překvapení všech za svá záda srazil brankář Pyrochta. Liberecký gólman si nebyl v bráně jistý a po třetí inkasované brance přenechal své místo Horákovi. Ten si ještě pořádně nestačil osahat kotouč a už ho lovil ze své sítě. Ondřej Březina objel libereckou svatyni a našel mezeru mezi jeho betony. Liberečtí po chvíli dostali výhodu přesilové hry a proměnili ji ve svý první gól. Filip Jánošík vybruslil od mantinelu a přesně trefil k levé tyči Lochmanovy branky. Další branku ještě před sirénou mohl přidat Tomáš Drnec, ale svůj samostatný nájezd neproměnil.

Ve třetí třetině se karty otočily. Liberečtí přidali nejméně o sto procent a nachytali ukolébané Energetiky hned v úvodu. Nejprve se v čase 40:37 prosadil Jakub Klíma a o pět minut později snižoval na rozdíl jediné branky opět v přesilové hře Filip Jánošík. V tu chvíli bylo zaděláno na parádní hokej. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Nervozita však postupem času udělala své. Zhruba v polovině třetiny se na hřišti začaly kupit zbytečné fauly a hlavní rozhodčí musel trestat každý zákrok, byť byl na hranici pravidel. Liberečtí se dostali nejméně do třech vyložených gólových šancí. Aktéři vyložených gólovek snad od svých spoluhráčů musí v kabině inkasovat nějakou symbolickou pokutu, neboť na ně ve všech třech případech vyloženě zívala prázdná hradecká svatyně. Lacek, Vařecha ani Klíma ale své šance neproměnili. Hosté pochopitelně museli všechny síly vložit do útoku, a tak se několikrát dostali do protiútoku i Hradečtí. Jankovský, Březina ani Stehno však uklidňující branku nevsítili a nervy tak pracovaly na obou stranách až do samotného závěru. Čtveřice hráčů si ulevila v šarvátce, kterou rozhodčí rychle ukončili. Liberečtí v závěru ještě zkusili hru v power-play, ale čtvrté branky už se nedočkali. Z nervydrásajícího utkání tak vyšli vítězně domácí, kteří si do tabulky připisují tři body za těsnou výhru 4:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Boček 0 0 0 0 0
Ondřej Březina 1 1 2 0 0
Patrik Fink 0 0 0 0 0
Martin Hadrava 0 0 0 0 0
Marek Jankovský 1 0 1 0 0
Petr Javůrek 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 0 0 0 0 0
Jakub Měsíček 0 1 1 0 0
Pavel Němeček 0 2 2 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Matěj Soukup 1 0 1 0 0
Patrik Stehno 1 1 2 0 0
Ludvík Svoboda 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 0 0 0 0
Petr Zmítko 0 1 1 0 0
Hynek Zohorna 0 1 1 0 0
Lukáš Zörkler 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Lochman 60 34 3 31 91,18 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý Jiří Slabý - hlavní trenér Hradce Králové:
Utkání jsme rozehráli velice dobře, do 39. minuty se nám dařilo eliminovat útočnou sílu soupeře. Poměrně dobře jsme bránili situace jeden na jednoho, ale pak přišla minutu před koncem druhé třetiny chyba a následná inkasovaná branka. Ta nás trochu rozhodila. Hned na začátku třetí třetiny nám vzala vítr z plachet druhá branka Liberce a nakonec jsme se ještě báli o výsledek. Bojovností, vůlí a srdíčkem to kluci vybojovali, i když jsme v závěru byli často vylučováni, ať už to bylo po zbytečných faulech nebo po faulech vynucených dravostí libereckých útočníků soupeře, kteří byli šikovní. Dobře se dokázali prosadit, takže tam jsme potom chybovali. Oslabení jsme uhráli, za což je potřeba klukům poděkovat. To byl kus poctivé práce.

Fotogalerie