Zápasy
út 19.12.2006 | Lukáš Souček

Dorost zdolal PZ Kladno vysoko 7:2

Zápasové menu

Perfektní vánoční dárek si nadělili dorostenci v posledním utkání tohoto roku. S posledním týmem tabulky PZ Kladnem sehráli zápas o velmi důležité body, které nakonec díky vysokému vítězství putují do Hradce Králové. V první třetině měli jednoznačně více ze hry Hradečtí, když svého soupeře přestříleli 23:5, k čemuž navíc přidali dvě branky. Na začátku druhé části už Energetici zvýšili na 3:0, vzápětí pak domácí snížili. K obratu se však neschylovalo, a tak se Východočeši propracovali až k šestigólovému náskoku, který Kladenští dokázali korigovat až v předposlední minutě zápasu. Nejproduktivnějším hráčem utkání byl Patrik Stehno, jenž se postaral o dva góly a tři připravil pro své spoluhráče.

Od úvodního vhazování měli více ze hry hosté, kteří se hned ve třetí minutě dostali do vedení. Patrik Stehno při přesilovce obelstil dva protihráče, proklouzl mezi kladenskou obranou a zavěsil pod horní tyč Pochultovy branky. Po celou dobu první třetiny se hrálo převážně na polovině domácích. Nejvíce šancí si vypracoval první hradecký útok Němeček, Březina, Stehno. Tato trojice hráčů byla i u druhého gólu. Patrik Stehno přihrál zpoza branky přesně na hůl Pavla Němečka, jenž střelou z první trefil mezeru mezi betony kladenského gólmana. Chvíli poté se mohl dvakrát prosadit Michael Boček, ale jeho slibné šance Pucholt zneškodnil. Kladenský brankář měl v prvních dvaceti minutách až příliš práce. Kryl 23 střel a dvě pustil za svá záda. Petr Lochman na druhé straně si s 5 střelami soupeře poradil bez problému.

Hned na začátku druhé třetiny udeřila první formace znovu. Patrik Stehno vyhazoval puk z vlastní třetiny vysokým lobem až na druhou modrou, kde byl připravený Ondřej Březina. Na hradeckého centra se pověsili dva obránci, několika háčky ho zpomalili a vyvedli z ronováhy tak, že skončili na ledě všichni tři včetně kladenského brankáře. Při ponechané výhodě se ale Březina jako první zvedl a dostal puk za brankovou čáru. O tři minuty později se kladenskou halou pronesl hlasitý zvuk, který naladil Marek Jankovský nádhernou střelou do levé tyče. Z protiútoku se do první vážnější šance zápasu dostali domácí. Jan Koubek řešil přečíslení střelou. V polovině utkání musel brankář Lochman čelit nájezdu Tomáše Matějky a poradil si sním jak poprvé, tak i o pár minut později, kdy se na něj kladenský útočník řítil podruhé. Když gólem neskončili ani vyložené šance Zörklera a Němečka, vypadalo to, že se skóre do přestávky už měnit nebude. Opak ale byl pravdou. Střelu Karola Csanyie ještě Lochman vyrazil, jenže hradecká obrana zapomněla na volného Lukáše Drdu, který se postaral o první gól svého týmu. Když už to vypadalo, že se domácí vrátili do zápasu, zasadil jim tvrdou ránu Pavel Němeček, který doklepl kotouč do prázdné brány a zajistil tak do posledních dvaceti minut klid hradeckým hokejkám.

Kladno však dostalo další šanci vrátit se do zápasu. Chybnou rozehrávku hradecké obrany vystihl hned při prvním střídání Karol Csanyi. Ve chvíli, kdy se chystal zakončit ho ale smetl Pavel Němeček a rozhodčí ani vteřinu neváhal a nařídil trestné střílení. Postavil se k němu sám faulovaný útočník, ale proměnit ho nedokázal. V čase 48:37 si vyměnili kotouč Jankovský s Javůrkem. Druhý jmenovaný poslal krásným pasem do brejku Michael Bočka, který svým prvním gólem v hradeckém dresu zvýšil na 5:1. Střelecké hody pokračovaly i nadále. Souhru celého prvního útoku proměnil v šestý gól Patrik Stehno a sedmý zásah do černého přidal přesnou střelou z blízka Petr Zmítko. Poté mohl korigovat na druhé straně Jiří Chadima, ale zastavila ho tyč. Tento úkol na sebe vzal minutu a půl před závěrečnou sirénou Jan Koubek. Hradečtí tak ve velmi důležitém utkání udolali svého soupeře a zaslouženě získali tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Boček 1 0 1 0 0
Ondřej Březina 1 2 3 0 0
Patrik Fink 0 0 0 0 0
Marek Jankovský 0 1 1 0 0
Petr Javůrek 0 1 1 0 0
Lukáš Karlík 0 1 1 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Pavel Němeček 2 1 3 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Matěj Soukup 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 2 3 5 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Petr Zmítko 1 0 1 0 0
Hynek Zohorna 0 1 1 0 0
Lukáš Zörkler 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Lochman 60 21 2 19 90,48 0 0