Zápasy
pá 12.1.2007 | Lukáš Souček

Infarktový závěr na ledě Slavie přinesl dorostencům tři body

Zápasové menu

Úvod utkání si Hradečtí za rámeček asi nedají. Hned v deváté vteřině totiž inkasovali první branku. O pár minut později ale vyrovnal Michael Boček a Pavel Němeček zvýšil na 2:1 pro Hradec. Ve druhé části se podařilo domácím vyrovnat, jenže již ve druhé polovině utkání vrátil hostům vedení Hynek Zohorna. V posledních dvaceti minutách vycházeli Energetici ze zabezpečené obrany. 160 vteřin před závěrečnou sirénou se Slávisté přece jen střelecky prosadili. Poslední slovo měli ale Východočeši. O jejich vítězství rozhodl přesnou střelou v čase 59:04 Michael Boček.

Vyhrané vhazování, Jan Stejskal nachází volného Tomáše Doležala, jenž pěknou švihovkou otevírá v deváté vteřině skóre utkání. Ještě než se první minuta utkání navršila, tak se před hradeckého gólmana prodral Andrej Nestrašil. Petra Lochmana si položil pěknou stahovačkou, ale o pár centimetrů minul. Hradečtí mohli jen děkovat Michaelu Bočkovi, když v 5. minutě zápasu vyrovnávací brankou ztlumil úvodní nástup Slavie. Domácí po celou dobu první třetiny na ledě tvrdili muziku, Petr Lochman musel čelit 16 střeleckým pokusům. Hradečtí se dostali před Krcha jen zřídka. Petr Zmítko tři střely v branku neproměnil a slibnou šanci nevyužil ani Martin Hadrava. I přesto do šaten odcházeli za příznivějšího stavu Hradečtí. Rychlou souhru na jeden dotek totiž zakončil střelou do prázdné brány Pavel Němeček.

Ve druhé třetině už se hra trochu vyrovnala. Střelecká aktivita Slavie opadla a Hradečtí kladli větší důraz do obranných řad. Domácí dokázali využít zmatků soupeře při vlastním oslabení a zásluhou Jakuba Vokála srovnali stav zápasu. V čase 32:19 bylo znovu vše při starém. Petr Javůrek vyhrál vhazování a Marek Jankovský našel Hynka Zohornu, jenž trefil mezeru pod padajícím Krchem. Vzápětí dostali hosté výhodu dvojnásobné přesilové hry. Více jak minutovou slibnou přesilovku ale neproměnili, domácí se srdnatě ubránili a byli tak stále ve hře o body.

Třetí třetina měla předvídatelný průběh. Slavie musela potvrdit roli favorita a Hradec chtěl výborně rozehraný zápas dotáhnout do vítězného konce. Přesně tak se téměř celá třetina odehrála. Slávisté si ze začátku vytvořili solidní tlak, který vyvrcholil tyčkou v podání Edgarse Uleščenka. Poté se Východočeši srovnali a puky bez jakýchkoliv servítek vyhazovali ze své obranné třetiny. Hradecká obrana zachybovala až v čase 57:20, kdy se útok Slavie dostal do přešíslení 3 na 2. Parádní souhru zakončil přesnou střelou po ledě znovu slávistický kapitán Jakub Vokál. Pražané v tu chvíli byli na koni a určitě chtěli svého soupeře zaskočit další brankou. Štěstí se ale přiklonilo na stranu Hradce. Kotouč dostal až na druhou modrou čáru od Ludvíka Svobody Michael Boček. Nádhernou stahovačkou přelstil slávistického obránce a střelou pod ruku Pavla Krcha rozvlnil síť, čímž zajistil Hradci tři body. Světelná tabule v tu chvíli ukazovala čas 59:04.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Boček 2 0 2 0 0
Ondřej Březina 0 1 1 0 0
Patrik Fink 0 0 0 0 0
Adam Gold 0 1 1 0 0
Martin Hadrava 0 0 0 0 0
Marek Jankovský 0 1 1 0 0
Petr Javůrek 0 2 2 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 0 0 0 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Pavel Němeček 1 0 1 0 0
Matěj Soukup 0 1 1 0 0
Patrik Stehno 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Ludvík Svoboda 0 1 1 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 0 0 0 0
Petr Zmítko 0 0 0 0 0
Hynek Zohorna 1 0 1 0 0
Lukáš Zörkler 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Lochman 60 37 3 34 91,89 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý Jiří Slabý - hlavní trenér Hradce Králové:
Bylo to vyrovnané a kvalitní utkání. Hráli jsme ze zabezpečené obrany a podařili se nám brejky, které jsme nakonec zužitkovali a máme tři body.



Foto není k dispozici Rudolf Dlouhý - trenér Slavie Praha:
Začátek byl dobrý. Asi zafungovalo podvědomí, že jsme rychle dali první gól a mysleli jsme, že to půjde samo. Soupeř se pak zmátořil. My jsme udělali hrubé, individuální chyby, které potrestali. I když jsme si vytvořili tlak, tak šance jsme neproměnili. Ke konci jsme srovnali, pak jsme ještě měli šanci a mohli jsme vyhrát. Heslo nedáš dostaneš zde jednoznačně platí.