Zápasy
pá 19.1.2007 | Lukáš Souček

Dorostenci inkasovali rozhodující gól v závěru utkání

Zápasové menu

Dorostenci sehráli ve čtvrtek na domácím ledě vyrovnané utkání s pražskou Spartou. Hosté sice vlétli do utkání s velkou vervou, ale inkasovali jako první. Adam Svoboda totiž otevřel skóre utkání v osmé minutě. Sparťané po přestávce vyrovnali a v 52. minutě se dostali do vedení. Lukáš Karlík svou první extraligovou trefou do černého vyrovnal a vypadalo, že se bude o vítězi utkání rozhodovat až v prodloužení. V čase 58:22 se ale hosté trefili po třetí a Energetici už nestačili odpovědět.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, když si hned v prvních minutách vytvořili tři slibné střelecké pozice. Petr Lochman jim však čelil úspěšně. Po ospalém začátku se Hradečtí trochu otrkali a následně si také vytvořili gólovou příležitost. Do brejku se dostal Aleš Půlpán, který nakonec skončil v bráně společně se dvěma svými pronásledovateli. Kotouč brankovou čáru sice nepřešel, ale pro domácí to znamenalo výhodu přesilové hry. Ta trvala přesně 5 vteřin. Ondřej Březina čistě vyhrál vhazování na Adama Svobodu, který propálil vše před sebou. Sparťané ještě sahali po vyrovnání, toho se ale nakonec v prvních dvaceti minutách nedočkali.

Již ve 24. minutě mohl vedení domácích navýšit Petr Javůrek jenže přestřelil. Udeřilo tak na druhé straně. Václav Drahorád tvrdě vypálil od modré a nepokrytý Filip Hanták dorážkou srovnal na 1:1. Vzápětí se hosté mohli dostat do vedení, jenže Jiří Chára se ve výhodné pozici netrefil mezi tři tyče. Ještě v tom samém střídání se nádherně uvolnil Marek Jankovský, Ondřej Kocián však včas zcvakl betony k sobě a zabránil tak druhému gólu ve své síti. Přesně v polovině utkání se před Lochmanem ocitl úplně sám Filip Hanták. Kotouč však ani na třikrát nedokázal přes beton hradeckého gólmana přehodit. O minutu později trefil Dan Koranda tyč. Oba gólmani po zbytek třetiny situace stále řešili s přehledem, a tak se do třetí třetiny šlo za nerozhodného stavu.

Hned v úvodu třetí dvacetiminutovky mohl Spartu poslat do vedení Jiří Chára. Svou šanci ale nezužitkoval. Zanedlouho vyhořel na hradeckém brankáři i Miroslav Forman. Svou šanci neproměnil, jenže vzápětí vše napravil. Souhru celého sparťanského útoku zakončoval v 52. minutě právě Miroslav Forman. Z vedení se ale hosté neradovali dlouho. Patrik Stehno našel v přesilovce milimetrovou přihrávkou Lukáše Karlíka, který si sjel z modré čáry až mezi kruhy a střelou k pravé tyči vyrovnal na 2:2. S blížícím se závěrem utkání to vypadalo, že se bude rozhodovat až v prodloužení, případně nájezdech. Hradečtí však podcenili na první pohled neškodné vhazování ve středním pásmu, díky kterému se Sparťané dostali do přečíslení. Miroslav Forman vystřelil a jeho střelu do prázdné brány následně dorazil Ondřej Kolář. Energetici to ještě v závěru zkoušeli, jenže zbývající čas jim na vyrovnání nestačil.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Březina 0 1 1 0 0
Patrik Fink 0 0 0 0 0
Adam Gold 0 0 0 0 0
Martin Hadrava 0 0 0 0 0
Marek Jankovský 0 0 0 0 0
Petr Javůrek 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 1 0 1 0 0
Ondřej Matějček 0 0 0 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Pavel Němeček 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
Matěj Soukup 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 0 1 1 0 0
Ludvík Svoboda 0 1 1 0 0
Adam Svoboda 1 0 1 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 0 0 0 0
Petr Zmítko 0 0 0 0 0
Hynek Zohorna 0 0 0 0 0
Lukáš Zörkler 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Lochman 60 31 3 28 90,32 0 0

Fotogalerie