Zápasy
so 3.2.2007 | Lukáš Souček

Dorost podlehl Liberci 3:4, rozhodčí rozdal 241 trestných minut!

Zápasové menu

Neuvěřitelné utkání bylo k vidění v sobotu na ledě Liberce. Hradečtí se hned v úvodu zápasu dostali do vedení zásluhou Ondřeje Březiny, které ještě v první třetině ztratili a celou druhou dvacetiminutovku jednogólové manko doháněli. Ve druhé části utkání se diváci branky nedočkali, avšak hlavní rozhodčí se o zábavu jak na ledě, tak v hledišti postaral. Již na konci druhé části odstartoval udělování vyšších trestů, ve kterém pokračoval v poslední třetině. Hra při plném počtu hráčů byla k vidění jen vzácně. Hradečtí sice reagovali na branky domácích, konkrétně Patrik Stehno a znovu Ondřej Březina. Liberečtí i přesto byli o jeden gól šťastnější a nakonec vybojovali tři body.

Úvod utkání se vydařil na jedničku hostujícímu celku. Souhru celého prvního útoku zakončil střelou pod víko Ondřej Březina. Radost z úvodní branky ale Hradci dlouho nevydržela. V čase 4:28 proměnil přesilovku Liberce Filip Jánošík. Liberečtí byli po vyrovnání aktivnější a několikrát před Lochmanem nebezpečně zahrozili. Výsledkem byl další gól, kterým Filip Jánošík poslal domácí do vedení.

Druhá dvacetiminutovka přinesla vyrovnaný hokej, avšak ne moc příležitostí ke skórování a dokonce žádný gól. Do největší šance se v průběhu třetiny dostali hradecký Patrik Stehno a liberecký útočník Dalibor Bortňák. Oba hráče ale vymazali skvělými zákroky oba brankáři. Do přestávky zbývalo 33 vteřin, když rozhodčí odpískal dvě minuty Danieli Skalickému za faul loktem. Ondřej Březina se však po nárazu jen těžce zvedal z ledu a hlavní rozhodčí sáhl k trestu do konce utkání. Za protesty navíc udělil libereckému útočníkovi další trest ohodnocený jako trest ve hře. V tu chvíli asi nikdo netušil, že je to teprve začátek nadělování trestných minut.

Ve třetí třetině se bohužel nehrálo o výsledek. Každý z přítomných jen přepočítával tresty, které rozhodčí neustále uděloval. Klidné utkání se tak zvrhlo spíše v kohoutí zápasy. Nejprve rozhodčí trochu kompenzoval trest z předešlé třetiny, který znamenal pro Hradec 10 minut přesilovky. Na začátku druhé třetiny ale dostal osobní trest Patrik Fink a trest do konce utkání Michael Boček. Síly na ledě se tak vyrovnaly. Ještě před vypršením obou trestů se zdálo, že po jejich uplynutí se vše uklidní. Opak byl pravdou. Na ledě se rozpoutala šarvátka, kterou rozhodčí jen ztěžka přerušili a dokonce ani nedokázali určit hráče, kteří se do bitky zapojil. Do šaten tak putovali hráči, kteří v danou chvíli na ledě vůbec nebyli. Mezitím domácí odskočili na rozdíl dvou branek, když Roman Chlouba dorazil volný puk v brankovišti. V čase 52:53 Petrik Stehno prostřelil Jakuba Sklíbu a bylo to znovu o gól. Ani v závěru se ale nehrálo. Hynek Zohorna obdržel za faul kolenem trest do konce utkání a Jan Vlček byl za protesty rovněž poslán do kabin. Hradečtí tak zbytek utkání dohrávali ve třech. Liberečtí dokázali nastolené šance perfektně využít, když se po chybě při hradeckém vyhození dostal ke kotouči Filip Jánošík a dovršil svůj hattrick. Východočeši sice ještě půl minuty před sirénou zásluhou Ondřeje Březiny snížili, ale na body to už nestačilo. Hlavní rozhodčí Würtherle v utkání nadělil celkem 241 trestných minut. Dobrý námět na reklamu tak nyní mají zejména pracovníci mobilních operátorů. Leckdo si totiž po sobotním utkání může plést tresté minuty s volnými.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Boček 0 0 0 0 0
Ondřej Březina 2 0 2 0 0
Daniel Filip 0 0 0 0 0
Patrik Fink 0 0 0 0 0
Adam Gold 0 1 1 0 0
Martin Hadrava 0 1 1 0 0
Marek Jankovský 0 0 0 0 0
Petr Javůrek 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Pavel Němeček 0 1 1 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 1 0 1 0 0
Ludvík Svoboda 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 1 1 0 0
Jan Vlček 0 0 0 0 0
Hynek Zohorna 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Lochman 60 33 4 29 87,88 0 0