Zápasy
so 17.2.2007 | Pavel Illich

Dorost v souboji posledních celků porazil PZ Kladno

Zápasové menu

Souboj mezi Hradcem a PZ Kladnem byl zároveň soubojem posledních týmů extraligové tabulky. Zachráněný Hradec navázal na zisk bodu na ledě Ústí nad Labem a sestupujícího soupeře porazil potřetí v sezóně. Kladno však nezanechalo v Hradci špatný dojem a nejméně do poloviny zápasu bylo Východočechům vyrovnaným soupeřem. Hradec tak zlomil odpor Kladna až dvěmi rychlými brankami v závěru druhé třetiny. Po zbytek zápasu už si domácí svůj dostatečný náskok bezpečně uhlídali a zvítězili o čtyři branky.

Aktivnější domácí otevřeli skóre zápasu ve 4. minutě, kdy se trefil Pavel Němeček. A když chvíli po něm zvýšil Michael Boček, vypadalo to na jednoznačnou záležitost v podání domácích. Ovšem ihned po druhé brance Hradce následovalo vyloučení a za hosty se o snížení postaral Tomáš Bušek. Kladno se dralo za vyrovnáním, ale nevedl k němu ani závar před hradeckou brankou a šance Záleského. Další příležitosti si Hradec vytvořil v přesilové hře, ale neúspěšní byli Zohorna i Jankovský. V tu chvíli měli domácí převahu a dvakrát se musel činit Vokatý v brance Kladna. Na přesnou střelu do horního růžku z hole Pavla Němečka už ale nedosáhl. Po podobné situaci mohl skórovat také Jankovský, ale mezi betony puk nepropasíroval.

Zkraje druhé části se o rychlé snížení postaral Pavel Kašák. Následně šli domácí znovu do oslabení, ale Gold vyslal ukázkovou kolmici na Petra Javůrka a ten se střelou mezi betony nemýlil. V další přesilovce Kladna vychytal Lochman v jasné šancí Jupu a poté Matějka přestřelil. V těch chvílích se hráči Kladna mocně snažili s výsledkem něco udělat, ale ani Kartuš si se slibnou příležitostí neporadil. Na druhé straně při nájezdu 2 na 1 zahrozil Půlpán a v následném oslabení Hradce ujížděl Němeček sám na Vokatého. Ten ale efektním zákrokem lapačkou pokazil hradeckému útočníkovi radost z hattricku. Až závěr druhé třetiny přinesl definitivní zlom zápasu. Ještě v témže oslabení se krásně pod břevno trefil Martin Hadrava a po další útočné akci Vokatého prostřelil i Ondřej Matějček a Hradec šel do trháku 6:2.

V úvodních vteřinách třetí třetiny si hned nadvakrát vylámal zuby na kladenském brankáři Boček, ale chvíli po něm se po přihrávce z rohu kluziště prosadil také kapitán týmu Petr Zmítko. Poté se dlouhé minuty příležitosti příliš nerodily, k vidění byl spíše boj ve středním pásmu. Až v 52. minutě došlo k diskutabilnímu momentu, kdy rozhodčí neuznal domácím branku, kdy se puk od břevna a brankáře odrazil kamsi na brankovou čáru. Hradec už však měl bezpečný náskok, který chvíli poté ztenčil kladenský Martin Stahl. V nájezdu 2 na 1 pak neuspěl domácí Zmítko. Kladno se probojovalo ještě k jedné brance, kdy na 7:4 snižoval Patrik Jupa. V podobné situaci na druhé straně Vokatý puk zalehl. Přesto měli poslední slovo opět domácí. Definitivní podobu dal výsledku Hynek Zohorna, který si najel zprava a po kličce trefil přesně do horní části branky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Boček 1 0 1 0 0
Daniel Filip 0 0 0 0 0
Patrik Fink 0 0 0 0 0
Adam Gold 0 2 2 0 0
Martin Hadrava 1 3 4 0 0
Marek Jankovský 0 1 1 0 0
Petr Javůrek 1 0 1 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 1 0 1 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Pavel Němeček 2 1 3 0 0
Václav Pánek 0 1 1 0 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
Ludvík Svoboda 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0
Pavel Vaněk 0 1 1 0 0
Petr Zmítko 1 1 2 0 0
Hynek Zohorna 1 2 3 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Lochman 60 26 4 22 84,62 0 0

Fotogalerie