Zápasy
so 24.2.2007 | Lukáš Souček

Dorostenci v posledním utkání sezóny podlehli Slavii

Zápasové menu

Úvodní třetina přinesla vyrovnanou hru obou mužstev. Z velkého množství šancí padla pouze jediná branka, díky které se dostali hosté do vedení. Ve druhé třetině hráči Slavie potvrdili roli favorita a nastříleli Hradci pět branek. Za domácí se do černého trefil Ondřej Matějček. Na začátku poslední dvacetiminutovky snížil Martin Hadrava, jenže hosté si vítězství pohlídali a přidali ještě dvě branky. Hradečtí se tak rozloučili se sezonou vysokou porážkou 2:8, ale cíl v letošním ročníku splnili. Udrželi extraligu.

Nástup do zápasu měly oba týmy ohromující. Plynulá hra bez častých přerušení přinesla krásné hokejové kombinace. Slávisté otevřeli skóre utkání hned ve třetí minutě, když přihrávku Vokála ideálně trefil Tomáš Petráň. Domácí měli do desáté minuty hned tři příležitosti k vyrovnání. Nejprve byl sám před bránou Slavie Milan Valášek, poté slibně střílel Jan Vlček a do třetice to nevyšlo ani Petru Javůrkovi a Marku Jankovskému při přečíslení dva na jednoho. Brankář Meravý všechny hradecké pokusy s chladnou hlavou zlikvidoval. Na druhé straně gólem zaváněla střela Františka Humpolíčka a ještě blíže ke skórování měl Lukáš Žejdl, když trefil tyč. Ještě před přestávkou se dostal do slibné pozice Hynek Zohorna, když objel hostujícího obránce a technicky to zkoušel mezi jeho betony. Gólman Slavie ale vyrovnání nepřipustil.

Druhou třetinu odstartovala šťastná branka Slavie. Domácí při založení útoku chybovali, puku se zmocnil Petráň, předložil ho Jakubovi Vokálovi a bylo to 0:2. Dvojice slávistických útočníků se postarala i o třetí gól. Do střílené přihrávky Vokála vložil hůl Tomáš Petráň a zvýšil na 3:0 pro hosty. Slavii druhá třetina vyšla dokonale. O tři minuty později přidal další branku Lukáš Žejdl, u které mu asistovala nejproduktivnější dvojice utkání - Vokál, Petráň. Po čtvrté brance hostů se do brány postavil ke svému druhému extraligovému utkání Daniel Špičan. V polovině zápasu se radovali z gólu také domácí. Michael Boček posunul na volného Ondřeje Matějčka, jenž svižnou střelou z otočky trefil mezeru mezi betony slávistického brankáře. Chvíli poté se kapitán Slavie Vokál prokličkoval až před Špičana, ale překonat ho nedokázal. Jeho spoluhráč Michal Poletín to však vzápětí napravil. I tak se ale Jakub Vokál ve druhé třetině radoval, když zakončil spolupráci Petráňě a Žejdla. Hradečtí si vytvořili dvě slibné šance v posledních dvou minutách. Nejprve Petr Zmítko krásně vypálil po vhazování. O několik okamžiků později vymíchal hostující obranu Martin Hadrava, jenže vynikající Meravý ho vychytal.

Ve třetí třetině byl k vidění také slušný hokej. Slávisté byli ve střelecké euforii. Pro hradecké hráče to bylo posledních 20 minut letošní sezóny a bylo vidět, že si je chtějí užít. Potvrdil to Martin Hadrava, který se hned v čase 40:55 dostal do brejku a tentokrát Meravého překonal. Snížit mohl ještě Michael Boček, ale svůj průnik do úspěšného konce nedotáhl. Na řadu tak znovu přišla úderná lajna Slavie. Tomáš Petráň vybídl ke skórování Lukáše Žejdla a ten neodmítl. Výsledek celého utkání pečetil Edgars Uleščenko, když využil hradecké chybičky v obranném pásmu a zakončil do prázdné brány.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Boček 0 1 1 0 0
Patrik Fink 0 0 0 0 0
Adam Gold 0 0 0 0 0
Martin Hadrava 1 0 1 0 0
Marek Jankovský 0 0 0 0 0
Petr Javůrek 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 1 1 0 0
Pavel Louženský 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 1 0 1 0 0
Jakub Měsíček 0 1 1 0 0
Pavel Němeček 0 0 0 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 0 0 0 0
Petr Zmítko 0 0 0 0 0
Hynek Zohorna 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Lochman 27 18 4 14 77,78 0 0
Daniel Špičan 33 21 4 17 80,95 0 0

Fotogalerie