Zápasy
st 13.10.2004 | Daniel Višňák

Hradec si odváží z Brna debakl

Zápasové menu

Třinácté kolo uzavíralo na všech prvoligových stadionech ve středu úvodní čtvrtinu první ligy. Hradečtí Energetici (3. místo 26 bodů) se představili na ledě Komety Brno, celku, který byl v tabulce o dvě příčky za hradeckými s jednadvaceti body. S Hradcem Králové odcestoval na Moravu i odchovanec klubu Jaroslav Kudrna, ale ani to východočechům k zisku bodů nepomohlo, prohráli 0:6.

V úvodních minutách první třetiny měli jasně více ze hry domácí, kteří svou převahu zúročili hned ve druhé minutě vedoucí brankou z hole Pavla Nohela. Do dvoubrankového vedení se Kometa mohla dostat o tři minuty později, ale přečíslení, do kterého poslal domácí útočníky přesnou přihrávkou z obranného pásma Moravanů Roman Meluzín, perfektně zlikvidoval rozklekem hradecký brankář Alexandr Hylák. Energetici o sobě dali vědět až v 11. minutě z podobného přečíslení, ale i Maláč Fořtovu střelu vyrazil pravým chráničem. Ve 14. minutě měli hosté výhodu přesilové hry, ale mohli to být domácí, kdo mohl zvýšit svůj náskok, tentokrát z rychlého protiútoku vytáhl Hylák špičkou betonu Meluzínovu přesnou střelu.

Ve druhých dvaceti minutách Brno prakticky rozhodlo o svém vítězství, když přidalo postupně ještě tři góly. Na 2:0 zvyšoval opět v druhé minutě, tentokrát však druhé třetiny David Appel. O minutu později vystihl další okénko v hradecké obraně Jan Fadrný, ale Hylák jeho sólo chytil. To už se ale nepodařilo hradeckému brankáři ve 32. minutě proti bezprostřední dorážce Richarda Brančíka – 3:0. Energetici se nedočkali kýženého prvního gólu ani ve své třetí přesilové hře, Jaroslav Roubík číhající u pravé Maláčovy tyče nepropasíroval puk za záda jistě chytajícího domácího brankáře. V čase 39:46 Kometa vstřelila čtvrtou branku, přesným střelcem byl Jiří Sedláček a o vítězi bylo téměř rozhodnuto.

Do závěrečně části zápasu poslali hradečtí trenéři značně změněné formace, do hry zapojili i juniorského obránce Jakuba Plíhala a útočníka Antona Alexejeva. Ani to k zvratu nevedlo, Brno dominovalo na ledě i nadále. Ve 43. minutě zvýšil na 5:0 Jan Fadrný a Hradec byl zralý na ručník. Šestibrankovou výhru Komety pak korunoval gólem z přesilové hry David Appel. Kometa Brno se tak vysokou výhrou nad Hradcem přiblížila východočechům v tabulce na pouhé dva body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Anton Alexejev 0 0 0 0 0
Patrik Beck 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Roman Červenka 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Jan Kubišta 0 0 0 0 0
Jaroslav Kudrna 0 0 0 0 0
Tomáš Martinec 0 0 0 0 0
Stanislav Mečiar 0 0 0 0 0
Jakub Plíhal 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Jan Šulc 0 0 0 0 0
Pavel Táborský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 45 6 39 86,67 0 0

Ohlasy k utkání

Lubomír Oslizlo (asistent trenéra Brna):
"Dneska hráli hráči velice dobře a konečně se nám dařilo i proměňovat vypracované šance. Vydařily se nám vstupy do třetin, pokaždé jsme na jejím začátku dali branku. Na vítězství mají rovnoměrnou zásluhu všechny tři formace, každá dala dvě branky. Zápas nám vyšel, byl už třetí v řadě. Prosazovali jsme se jak už jsem říkal hlavně střelecky a hokej, který jsme předváděli, se musel divákům líbit."

Ladislav Kolda (trenér Hradce Králové)
"Dnes budu hodnotit opravdu ve zkratce. Gratuluji domácím k cela zaslouženému vítězství. My jsme měli takovou představu, že tady budeme hrát dobře z obrany, ale to jsme v žádném případě nepředvedli a náš výkon byl jeden z nejhorších v letošní sezóně. Teď máme čtyři zápasy venku za sebou a chtěli jsme tu naši řekněme těžkou sérii začít dobrým výsledkem v Brně, dostali jsme však ale pořádně jak se říká na zadek. Doufám, že si to hráči uvědomí a náš další zápas, zaplať pánbůh po přestávce, bude vypadat jinak."