Zápasy
po 19.3.2007 | Lukáš Souček, Daniel Višňák

Po veliké bitvě se ujal Hradec vedení 2:0 na zápasy

Druhé čtvrtfinálové utkání přineslo opět vyrovnaný hokej před znovu více než pětitisícovou návštěvou. Energetici šli do vedení ve 4. minutě po krásné kombinaci Fořta s kapitánem Jaroslavem Roubíkem. Ve 12. minutě se prosadil i hradecký štírek Patrik Fořt a bylo to 2:0. Hosté ale do konce úvodní části hry dokázali snížit Valušiakem a před polovinou utkání Svačinovu vyrovnali na 2:2. V polovině zápasu ale tečoval těsně před Štěpánkem puk Petr Šinágl a vrátil Energetikům znovu vedení. To hradečtí hokejisté ještě ve třetí třetině navýšili Jaroslavem Roubíkem a do prázdné branky Patrikem Fořtem.

Utkání začalo lépe pro domácí celek. Hned ve čtvrté minutě utkání Patrik Fořt předložil puk krásně Jaroslavu Roubíkovi, který otevřel skóre utkání. O pět minut později mohl zvýšit náskok Energetiků Roman Vondráček, ale Jakub Štěpánek opět ve svém brankovišti předváděl neuvěřitelné kousky. První přesilovku viděli diváci až v polovině třetiny. Proti pravidlům se provinili hosté a trestali domácí. Zdeněk Toužimský napřáhl na modré a vystřelil po ledě. K odraženému kotouči se dostal jako první Patrik Fořt a s dorážkou se nemýlil. Vzápětí ale dostali výhodu přesilové hry i hráči Sarezy a hned na poprvé ji taky dokázali využít. Souhru do prázdné brány zakončil s notnou dávkou štěstí ostravský forvard Petr Valušiak.

Hned ze začátku druhé třetiny se dostal do veliké šance Jaroslav Roubík, ale těsně minul. O pět minut později se v hradeckém brankovišti shluklo dohromady několik hráčských těl. Nejlépe se v prostoru ale zorientoval Vladimír Svačina a dotlačil puk za brankovou čáru i s hradeckým brankářem. Hradečtí nesouhlasili s uznáním branky, ale gesto rozhodčího bylo jasné. Chvíli poté, co se utkání přehouplo do druhé poloviny se Hradec dostal do vedení. Těsně před Štěpánkem změnil směr letu kotouče Petr Šinágl. Vzápětí mohl Pavel Suchý zvýšit hradecký náskok, ale opět před Štěpánkem neuspěl.

Hosté byli blízko k vyrovnání v čase 44:24, ale Vladimír Svačina v rozhodující chvíli minul kotouč. Klid na hradecké hokejky přinesl až 53. minutě Jaroslav Roubík, když zakončil kombinaci Fořta a Diviše. Richard Diviš mohl o dvě minuty později také skórovat, ale kotouč se mu svezl po hokejce. Definitivní tečku za utkáním udělal Patrik Fořt, když trefil prázdnou bránu při power-play Sarezy. Hráči Ostravy se v dalším utkání budou muset obejít bez služeb Milana Ovšáka, který obdržel trest ve hře a automaticky tak k dalšímu zápasu nemůže nastoupit.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 1 1 0 0
Patrik Fink 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Boris Flamík 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 2 2 4 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jaroslav Koma 0 1 1 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 2 1 3 0 0
Petr Sakrajda 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Patrik Šebek 0 0 0 0 0
Petr Šinágl 1 0 1 0 0
Zdeněk Toužimský 0 2 2 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 29 2 27 93,10 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek Vladimír Jeřábek (hlavní trenér HC VČE Hradec Králové):
Dneska jsme začali lépe než včera. Dokázali jsme se dostat do vedení 2:0. Ale opět jsme inkasovali zbytečnou branku, která dostala soupeře do utkání. Velmi důležitý byl náš gól na 3:2, pak jsme si věřili, že bychom měli třetí třetinu uhrát. Po chybě Ostravy ve vlastním pásmu jsme zvýšili na 4:2 a od tohoto okamžiku jsme utkání drželi pod kontrolou.

Petr Fabián Petr Fabián (hlavní trenér HC Sareza Ostrava):
Z mého pohledu byl dnešní zápas úplně jiný než včera. Nebyli jsme schopni se dnes dostat do tempa, i když pár světlých chvilek tam bylo. Ale osobně nejsem s výkonem spokojen. Nebyli jsme schopni dodržet disciplínu, což je v play-off stěžejní. Můžeme děkovat brankáři Štěpánkovi, protože nás hodně podržel. Musíme si z toho vzít ponaučení a ve dvou utkáních doma sérii zvrátit. S Hradcem mále letos vyrovnanou bilanci. Nezbývá nám nic jiného než zapracovat na disciplíně, s hráči plánujeme tvrdší pohovor a pak věřím, že jsme schopni ve dvou utkáních doma sérii zvrátit. V žádném případě nic nepouštíme, budeme bojovat.

Fotogalerie