Zápasy
st 4.4.2007 | Daniel Višňák

Ve třetím semifinále zvítězil Chomutov brankou z 59. minuty 3:2

Zápasové menu

Třetí semifinálové utkání mělo infarktový průběh, bohužel pro hosty se nešťastným koncem. Energetici v průběhu první třetiny prohrávali už 0:2, ale branka Zdeňka Toužimského je vrátila zpět do hry. V polovině utkání navíc rychlou kličkou před Horčičkou dokázal Josef Fojtík vyrovnat a začínalo se znovu. V závěrečném dějství si vypracovaly oba týmy několik šancí, jenže střela hradeckého Diviše skončila na levé Horčičkově tyči a když neproměnil své sólo Josef Fojtík udeřilo na druhé straně. Necelé dvě minuty před koncem rozhodl o výhře Severočechů pohotovou střelou Petr Jíra.

Hned v první minutě utkání měli domácí hráči výhodu přesilové hry, Hradec se ale ve čtyřech ubránil. Prakticky ale z první vážnější akce se už chomutovští radovali. V 7. minutě zavezl puk za východočeskou branku Zdeněk Tauš, rychlou přihrávkou našel na hranici brankoviště Ladislava Bouška, který se střelou po ledě nemýlil a radoval se tak celkem ze své třetí branky v této sérii. Hned po buly měli velikou šanci i hradečtí, rychlá kombinace na jeden dotek skončila na chráničích Horčičky. V 15. minutě při přesilovce Hradce nastřelil Boris Flamík nešťastně na útočné modré Stanislava Mikšovice, ten ihned našlápl do sóla a dělovkou pod horní tyč nedal hradeckému brankáři šanci – 2:0. V pokračující přesilové hře se dočkali i Energetici, střela Zdeňka Toužimského od modré překvapila Horčičku a bylo to 2:1. V závěru úvodního dějství se ještě hosté snažili o vyrovnání v další početní převaze, ale Horčička byl pokaždé na místě.

Ve druhé dvacetiminutovce byla často v permanenci dvířka od trestné lavice, vyloučení se střídali na obou stranách. Chomutov ale hned z kraje této třetiny hrál třikrát v převaze jednoho muže v poli a hosté se měli co ohánět, aby náporu odolali. Když se karty otočily a měli přesilovou hru i hosté, byl naopak v plném zatížení na druhé straně Horčička. Chvíli na to už v plném počtu hráčů na ledě nastřelil na domácího brankáře puk kapitán hostů Jaroslav Roubík, Horčička ho neudržel, Diviš ho přistrčil Josefu Fojtíkovi , ten si na hranici brankoviště udělal ještě kličku a bekhendovou střelou přes beton domácího brankáře vyrovnal na 2:2. Pět minut před koncem druhé dvacetiminutovky hráli Hradečtí v převaze dvou mužů v poli, ale tuto výhodu nedokázali přetavit v brankový efekt. V závěru třetiny po emocemi nabitých chvílích na ledě opustil hřiště po tvrdém střetu hostující obránce Toužimský, jenž zamířil přímo v péči lékaře do šatny hradeckého celku, nejlépe nevypadal po dalším souboji u hrazení ani obránce Flamík.

Ve třetí třetině se museli hosté bránit prakticky až do 50. minuty náporu domácích, kteří uzamkli hosty při dalších přesilových hrát v jejich pásmu. Energetici se ale poté dokázali otřepat a nechybělo mnoho, aby vstřelili důležitý třetí gól. Jenže střelu Richarda Diviše odrazila Horčičkova tyč a nájezd Josefa Fojtíka tři minuty před navršením šedesáté minuty skončil na betonu Horčičky. A tak udeřilo na druhé straně. Z čista jasna se puku mezi kruhy po vyhraném buly ujal Petr Jíra a střelou mířící mezi rukou a betonem propasíroval puk do jeho branky a severočeský stadion byl na nohou. Jednogólový náskok si už hráči KLH ve zbývající minutě a půl pohlídali a ujali se tak vedení v sérii 2:1 na zápasy.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 1 1 0 0
Patrik Fink 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Boris Flamík 0 0 0 0 0
Josef Fojtík 1 0 1 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Klement 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Roman Prošek 0 1 1 0 0
Jaroslav Roubík 0 2 2 0 0
Petr Sakrajda 0 0 0 0 0
Patrik Šebek 0 0 0 0 0
Petr Šinágl 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 1 0 1 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 41 3 38 92,68 0 0

Fotogalerie