Zápasy
so 23.10.2004 | Daniel Višňák

Hradec si veze z Ústí vysokou porážku 1:7

Zápasové menu

Zajímavý zápas byl na programu v 15. kole první ligy na severu Čech v Ústí nad Labem, kde se střetl druhý tým soutěže se čtvrtým Hradcem Králové. Oslabení hosté o marody Roubíka a Fořta, navíc bez Jana Šulce I., který odešel na měsíční hostování do Třebíče a zraněného Ondřeje Potůčka, nakonec prohráli vysoko 7:1, přitom jejich výkon rozhodně neodpovídá výsledku, ale rozhodujícím faktorem zápas bylo proměňování šancí, v tom Lvi kralovali.

Ze začátku zápasu měli Hradečtí dvě vyložené šance, ale ani z první, kdy ujel do přečíslení Martinec s Kubištou a ani z druhé v přesilové hře, v níž ústecký obránce Aleš Vála zastoupil brankáře Sáblíka a vyrazil puk letící do horních partií ústecké klece mimo branku, gól nepadl, a tak předvedli lekci z produktivity do té doby neškodní domácí Hradci. V první přesilové hře Lvů střílel od modré Václav Drábek a dorážející Tomáš Sýkora se v zakončení nemýlil – 1:0. Energetici mohli hned z protiútoku vyrovnat, ale po chybě domácí obrany nedokázal využít svou šanci podruhé v zápase Jan Kubišta, a tak znovu udeřili Lvi, stejně jako na druhé straně po chybě tentokrát hradecké obrany proměnil sólo Patrik Fink ve druhou branku. Stejný hráč mohl zvýšit ještě při svém dalším střídání na 3:0, ale Hylák ho fantasticky v jasné pozici vychytal. Hradecký brankář byl už ale krátký na střelu kapitána Ústí Daniela Hodka z přečíslení na konci první třetiny – 3:0, a tak po prvních dvaceti minutách prohrávali hradečtí v Ústí vysoko 0:3.

Společně se začátkem druhé třetiny si připsal na své konto druhý prvoligový start nejlepší hradecký juniorský obránce Jakub Plíhal, který nahradil v sestavě Tomáše Kolafu. Hradec ve druhých dvaceti minutách několikrát pořádně zatápěl domácím v jejich pásmu, ale žádná ze slibných šancí za zády Lukáše Sáblíka neskončila, a tak znovu udeřili Lvi. Ve 43. minutě dorazil do východočeské branky střelu Petra Přeučila Milan Buďa a bylo to 4:0. I za tohoto stavu však hosté, kteří dorazili do Ústí bez dvou hráčů první formace a útočníka Jana Šulce, zbraně nesložili a nadále se tlačili před Sáblíka. Výsledkem byla branka Romana Červenky na 4:1, východočeský útočník nedal rychlou střelou z první Sáblíkovi sebemenší šanci k zákroku. Za tohoto stavu šli také hráči obou mužstev po čtyřiceti minutách do šaten.

V závěrečné třetině si už Ústí tříbrankové vedení pohlídalo a navíc přidalo ještě další branky. Nejprve ve 45. minutě dorazil za záda bezmocně ležícího Hyláka puk Petr Přeučil, následoval ho pak podobnou dorážkou o dvě minuty později Michal Dragoun, který zvýšil na 6:1. V dohrávajícím čase už jen diváci spokojeně aplaudovali svému týmu, jenž měl otěže zápasu od první minuty třetí třetiny až do jejího konce pevně ve své moci a nenechal si tak zkomplikovat cestu za svým důležitým vítězstvím, což korunoval ještě poslední brankou minutu před koncem z hole Ondřeje Kříže.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Anton Alexejev 0 0 0 0 0
Patrik Beck 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 1 1 0 0
Roman Červenka 1 0 1 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Jan Kubišta 0 0 0 0 0
Jaroslav Kudrna 0 0 0 0 0
Tomáš Martinec 0 0 0 0 0
Stanislav Mečiar 0 0 0 0 0
Jakub Plíhal 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 1 1 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Jan Šulc 0 0 0 0 0
Pavel Táborský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 42 7 35 83,33 0 0

Ohlasy k utkání

Ladislav Kolda (HC VČE Hradec Králové): "Dnes jsme měli trochu problémy se sestavou, ale nerad bych se na to vymlouval. Nemáme, myslím, až tak kvalitní čtyři pětky jako domácí a teď nám ještě vypadli tři hráči. To bylo dnes znát. Nezačali jsme špatně, měli jsme tam dvě šance, které jsme, bohužel, neproměnili. Dnes jsme dostali dost hloupé góly po našich zbytečných chybách a nedůslednosti. Rozhodlo se, řekl bych, už v první třetině. Potom už se hrálo jen o výsledek. Věděli jsme, že mnoho šancí na zvrat nemáme. Možná lepší, když jsme dostali takový výplach, než kdybychom tu prohráli třeba o gól. Musíme na to rychle zapomenout."
Vít Borůvka (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Z pohledu výsledku jsme maximálně spokojeni. Zápas to byl ale velice těžký. Zpočátku si soupeř vypracoval několik hodně slibných šancí. Tam nás podržel vynikající Sáblík. Potom jsme si vypracovali šance i my a naštěstí jsme je dokázali proměnit. Od stavu 4:1 už se nám hrálo lehčeji. Myslím, že pro soupeře je ten výsledek až příliš krutý, protože v průběhu zápasu předváděli velice kvalitní výkon. Co se týče diváků, myslím, že byli dnes určitě spokojeni. Je vždy dobré, když se předvede kvalitní výkon a ještě se k tomu přidá takový výsledek."