Zápasy
po 29.10.2007 | Daniel Višňák

Nájezdy a Hradec znovu padl

Dramatické dohrávané utkání rozhodla až 7. série samostatných nájezdů. Mladoboleslavský Eiselt dokázal vstřelit jinak výbornému Alexandru Hylákovi branku a rozhodl tak o dvou zisku dvou bodů pro Mladou Boleslav. Utkání začalo rychlým gólem hostujících hokejistů. Už po 120 sekundách se v přesilovce bombou od modré trefil obránce Macháček. Domácí dokázali do přestávky vyrovnat Patrikem Fořtem. V polovině utkání se dostali i do těsného vedení tečí kapitána Roubíka. Hubený náskok ale nakonec neudrželi. Ivan deset minut před koncem vyrovnal a poslal tak zápas do prodloužení a následných samostatných nájezdů v nichž Východočeši ani napočtvrté v sezóně neuspěli.

Mladá Boleslav měla do zápasu povedený start, když hned z kraje 3. minuty využila přesilovou hru. Puk se dostal na modrou čáru k Petru Macháčkovi a ten výstavní trefou vymetl z Hylákovy branky všechny pavučiny – 0:1. Hned na to měli mladoboleslavští dokonce čtyřminutovou převahu jednoho muže v poli, ale domácí se už tentokrát dokázali ubránit. Hradec se dostal sporadicky ke slovu až ve druhé polovině úvodního dějství, Šindelář ale vážnější práci neměl. Jako blesk z čistého nebe se tak zrodilo vyrovnání. Druhé vyloučení Jozefa Lukače potrestal Patrik Fořt, který šikovně před brankou hostí tečoval střelu Martina Táborského – 1:1.

Ve druhé třetině měli k vedoucí brance velmi blízko hosté, ale Mikulíka ve vyložené šanci vychytal Hylák. Mladoboleslavský útočník dostal přesný pas od Krále, dlouhou kličkou si položil domácího brankáře na led, Hylák ale na poslední chvíli vymrštil svou lapačku a puk v ní našel. V polovině zápasu se radovali ale Východočeši. Na modré napřáhl Zdeněk Toužimský, jeho střelu před Šindelářem nepatrně tečoval Jaroslav Roubík a poslal svůj celek do jednobrankového vedení. To hradečtí udrželi zejména díky pozornému Hylákovi, který zejména ke konci druhé dvacetiminutovky čaroval.

Závěrečná třetina začala pěkně zostra. Nejprve se radovali hosté z vyrovnání, ale gól nebyl zcela regulérně po předchozím zásahu puku do masky domácího brankáře uznán. Krátce na to mohli mít důvod k radosti i hradečtí, ale Koudelkovu střelu odrazila levá Šindelářova tyč. Ve stupňujícím finiši byla blízko ke třetí brance i čtvrtá formace domácích, Šindelář ale udržel puk před brankovou čárou. Jenže ve 48. minutě upláchl domácí obraně Marek Ivan a přesnou střelou zajistil vyrovnání – 2:2. Hosty druhé branka nabudila a nechybělo moc a mohli si z Hradce odvézt všechny body. Richard Král v gólové pozici nezamířil přesně a Mikulíkovo sólo zase chytil výborný Hylák, který měl největší zásluhu na tom, že pondělní dohrávka došla pro Východočechy až do prodloužení.

V nastavených pěti minutách měli mladoboleslavští velikou šanci zápas ukončit, jenže Richard Král neuspěl z trestného střílení, které rozhodčí nařídil po faulu na jeho osobou. Když se netrefil mezi tři tyče na druhé straně ani Hendrich, mohli si domácí vyzkoušet do čtveřice v letošní sezóně samostatné nájezdy.

Jako první se rozjel proti Šindelářovi Jaroslav Roubík a uspěl. Když neprostřelil Hyláka Mazanec, mohl domácí uklidnit Jan Starý, jenže proti novému muži v boleslavském brankovišti Růžičkovi se neprosadil. Naopak Ivan Marek podruhé v utkání podobným zakončením nájezdu srovnal stav. Pak neuspěl Vondráček ani Gomrár a následovala náhlá smrt. Za domácí neproměnily své nájezdy Roubík ani Vondráček, za hosty Ivan s Gulašem. Rozhodnutí přinesla až šestá série. Martin Koudelka nedal, Václav Eiselt už ano a bylo jasno, Mladá Boleslav si odveze domů dva body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Domin 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 1 1 2 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Petr Sakrajda 0 0 0 0 0
Jan Starý 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Martin Táborský 0 1 1 0 0
Zdeněk Toužimský 0 2 2 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 65 42 3 39 92,86 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Pazourek (hlavní trenér Hradce Králové):
Začali jsme vlažně. Postupně jsme se dostali do obrátek a vypracovali si i vedení. Škoda, že jsme ve třetí třetině dostali zbytečnou branku. Nevyhodili jsme puk a to nás stálo vyrovnání. Nájezdy nám počtvrté nevyšly. V prodloužení se každá chvilka musí využít na protiútok, ale musíte myslet i na obranu. Chtěli jsme to tam rozhodnout, ale zároveň gól nedostal, nájezdů jsme se určitě nebáli. Saša Hylák dnes chytal, protože se nám zranil Tomáš Dušek. Má natažené vazy v koleni. Vláďa Koutský odchytal sérii těžkých zápasů, tak jsme chtěli, aby si odpočal. Ve středu nás čeká důležitý, ale ne vůbec jednoduchý zápas proti Šumperku. Musíme se připravit co nejlépe.

Jan Votruba (hlavní trenér Ml. Boleslavi):
Hrálo se velmi kvalitní utkání z obou stran. Byli jsme trošku překvapeni z agresivní hry Hradce z kraje zápasu, kdy jsme měli tři šití během pěti minut. Postupem času se to zklidnilo a hrál se velmi dobrý hokej. V nájezdech to bylo o štěstí. Rozhodně od nás nebyl záměr dovézt zápas na penalty. Nikdy nemůžete vsadit, že vyhrajete na penalty, to by se každému mohlo stát osudným. Ani jsme nevěděli, že se Hradci zatím moc nedaří.

Fotogalerie