Zápasy
so 13.10.2007 | Daniel Višňák

Hradec přehrál Medvědy 4:1

V sobotu přivítali na svém ledě hradečtí hokejisté aktuálně poslední celek skupiny zápas Beroun. Po smolné porážce ve Vrchlabí chtěli Východočeši bodovat, ale dobře věděli, že je nečeká nic lehkého. Hráčům HC VCES napomohl podařený vstup do utkání, kdy utekli soupeři v první třetině na rozdíl dvou branek. Jenže v prostředním dějství přesnou trefou pod horní tyč snížil Novotný a Medvědi byli rázem ve hře. Rychlá odpověď Martina Koudelky jim ale vzala znovu vítr z plachet a ve třetí třetině už hosté nenašli dostatek sil na zvrat. Naopak Koudelka svým druhým gólem v zápase pečetil vítězství svého celku. Ve středu zajíždějí hradečtí do Chomutova.

Po pomalém rozjedu se jako první v utkání trefili domácí. Závaru před Novákem využil Patrik Fořt a poslal hradecké do jednobrankového vedení. Velikou šanci k navýšení hubeného náskoku Východočechů měl o chvíli později Roman Vondráček, ale z dobré pozice přestřelil. Hradečtí se přeci jen dočkali v 15. Minutě druhého gólu. Petr Sajkrajda si položil brankáře Nováka na led, dlouhou kličkou ho objel a zavěsil 2:0. Tímto stavem úvodní dějství skončilo.

Ve druhé dvacetiminutovce si museli diváci počkat na zajímavé momenty až do její poloviny. To se prosadil nenápadnou, ale přesně mířenou střelou z mezikruží Jiří Novotný a snížil na 2:1. Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Hned za minutu naznačil na modré střelu Martin Táborský, jenže puk nakonec poslal přesně na hůl Martina Koudelky, pro něhož nebylo problém puk ztečovat za Novákova záda. Krátce před navršením čtyřicáté minuty mohl vrátit Medvědy do utkání kontaktní brankou Slížek, ale z úhlu těsně přestřelil.

V závěrečném dějství si hráči HC VCES svůj náskok zodpovědně bránili a snažili se myslet zejména na zadní vrátka. Beroun měl velikou šanci ke snížení hned z kraje třetí třetiny, ale ve dvojnásobné přesilové hře se neprosadil. Trest za to přišel záhy, kdy opět krásnou přihrávkou našel Martin Táborský najetého útočníka Martina Koudelku a ten svým druhým gólem v zápase pečetil vítězství Východočechů 4:1

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Domin 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 1 0 1 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Tomáš Klement 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 2 1 3 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Petr Sakrajda 1 0 1 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Martin Táborský 0 2 2 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 1 1 0 0
Roman Vondráček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 60 30 1 29 96,67 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Pazourek (hlavní trenér Hradce Králové)
Pro nás to bylo těžké utkání. Naposledy jsme ztratili smolně body ve Vrchlabí a mohla na nás trošku tato prohra ležet. Hosté neměli co ztratit. Šli jsme rychle do vedení, což nás trošku uklimbalo. Pak jsme chvíli ležírovali, ale naštěstí jsme se vzpamatovali a zvýšili na 2:0. Bohužel, jsme udělali naši klasickou chybu, kdy jsme nevyhodili puk a inkasovali na 2:1. Kvůli těmto zbytečným věcem ztrácíme zápasy. Naštěstí se nám povedla dát rychlá branka na 3:1, čímž jsme se uklidnili. Jsme za vítězství samozřejmě rádi.

Vladimír Bednář (hlavní trenér Berouna)
Těžko se mi hodnotí. Chtěli jsme se už zlepšit a alespoň vybojovat bod. Bohužel. Udělali jsme hrozné hrubky v první třetině, kdy obránci nechali volné hráče a celý zápas se od toho pak odvíjel. Hradec jsme defakto těmito góly dostali do hry. Ještě za stavu 2:1 jsme byli ve hře, ale zase přišla hrubka a třetí gól. Na mužstvu leží psychická deka a právě psychika je v těchto chvílích důležitá.

Fotogalerie