Zápasy
so 20.10.2007 | Daniel Višňák

Hradec přetlačil Most brankou z prodloužení

Severočeský nováček se v Hradci prezentoval velmi aktivním hokejem, jenže to byli právě hosté, kdo jako první inkasoval. Přesně deset vteřin před prvním odchodem do šaten poslal Hradec do vedení Petr Domin. Hosty branka do šatny nerozhodila a hned z kraje prostředního dějství vyrovnali. Šťastného odrazu puku od mantinelu využil kapitán Mostu Metlička. V dalším průběhu utkání se už ale necelé dvě tisícovky diváků gólu nedočkaly. Rozhodnutí tak přineslo až prodloužení a branka hradeckého kapitána Jaroslava Roubíka, jenž zajistil svým třetím gólem v sezóně svému celku bonusový bod. Hráči HC VCES tak zakončili úvodní třetinu soutěže dvoubodovým vítězstvím.

První třetině přinesla poměrně svižnou hokejovou podívanou, kterou zakončili domácí tou nejlepší možnou tečkou. V čase 19:50 při přesilové hře napřáhl Petr Domin a poslal Východočechy do vedení. Právě hradecký útočník třetí formace v posledním utkání s Mostem zaznamenal hattrick a i v sobotu nevyšel střelecky proti stejnému soupeři naprázdno. Hosté hrozili zejména z nebezpečných skrumáží před Koutským, ale Metlička ani po něm v další příležitosti Buďa na hradeckého gólmana nevyzráli.

Hubené vedení vydrželo domácím ale pouze do 24. minuty. Pavel Metlička využil nečekaného odrazu puku od zadního mantinelu a překonal překvapeného Vladislava Koutského. Ten ani rychlým skokem vyrovnávací brance mosteckého kapitána nezabránil. Hradec se snažil tlačit před Sáblíka, jenže hostující brankář působil jistým dojmem. Když už ho Kadlec překonal, rozhodčí rozpažil a místo uznání branky poslal na trestnou lavici severočeského Charouska za krosček. Celkově v prostředním dějství měli hráči HC VCES více přesilových her než soupeř, ale na branku z početní převahy čekali marně. Na druhé straně hřiště musel vytáhnout několik důležitých zásahů i Vladislav Koutský proti rychlým a nebezpečným protiútokům soupeře.

V závěrečných dvaceti minutách chtěly oba týmy strhnout vedení na svou stranu, ale nepodařilo se to ani jednomu. Blíže k tomu měli přeci jen domácí, jenže při vlastním oslabení neuspěl z nájezdu Jiří Kadlec a a po něm v poslední půlminutě základní hrací doby neprostřelil výborně chytajícího brankáře Sáblíka bekhendem ani Martin Koudelka.

V prodloužení se přiklonilo štěstí na hole domácích, když se odražený puk dostal od Sáblíkova těla na hokejku v tu chvíli úplně volného Jaroslava Roubíka a domácí kapitán nemohl před prázdnou brankou netrefit – 2:1:

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Domin 1 0 1 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 1 1 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Tomáš Klement 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 2 2 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Petr Sakrajda 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 1 1 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Martin Táborský 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 60 32 1 31 96,88 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Mička (asistent trenéra Hradce Králové):
První třetinu jsme začali dobře, podařilo se nám ji vyhrát 1:0. Do druhé třetiny jsme vkročili ale vlažně, čehož soupeř využil k vyrovnání. Most měl poté dvě přesilové hry, tuto situaci jsme ustáli, oslabení jsme dnes sehráli dobře. Do třetí třetiny jsme šli s jasným cílem, že to chceme zvrátit. Jenže když nedáme stoprocentní šance, tak nemůžeme pomýšlet na vítězství. Most nám prakticky ve své přesilovce tři minuty před koncem nabídl samostatný nájezd, ale Jirka Kadlec ho neproměnil. Jsme rádi, že se nám druhá branka podařila dát aspoň v prodloužení a máme nakonec dva body. Kladnu se zranil Gardoň a do Švédska odchází navíc útočník Tenkrát, tak si Ríšu Diviše stáhli, zítra po zápase si budeme volat, jak to bude dál.

Ladislav Kolda (hlavní trenér Mostu):
My nejsme v herní pohodě. Na základě toho, i některých zranění, jsme trošku pozměnili sestavu. Navíc nám do šatny vlétla nějaká viróza, tak jsme zápas v Hradci chtěli nějakým způsobem urvat. Měli jsme ale dnes k dispozici Lukáše Sáblíka, ten nás výrazně podržel a byl základem úspěchu. Nehráli jsme asi moc líbivý hokej, chtěli jsme ale hrát účelně a jednoduše. Někdy se nám to dařilo, jindy ale méně. Škoda v tom závěru, kdy jsme šli do prodloužení ve třech. Na penalty jsme si v zádech se Sáblíkem věřili. Bod bereme ale všemi deseti, potřebujeme se někde chytit a tohle utkání by nám mohlo pomoci.

Fotogalerie