Zápasy
so 19.1.2008 | Ondřej Kubát, Daniel Višňák

Hradec v Mostě vybojoval gólem z power-play bod

Zápasové menu

Hradečtí hokejisté utkání v Mostě rozehráli na výbornou, hned z kraje zápasu poslal hosty do vedení kapitán Jaroslav Roubík, který tak využil nabídnutou přesilovou hru. Stejný hráč byl i u druhého gólu hradeckých těsně před polovinou utkání, když napřáhl na hranici modré čáry a dělovkou propálil Volkeho podruhé. Hráči HC VCES ale nadějně rozehrané utkání ztratili během pouhých čtyř minut v závěru prostředního dějství. Most třemi rychlými brankami dokázal vývoj utkání otočit. Východočeši se ale přeci jen dočkali vyrovnání, když při závěrečné power-play vyrovnal v čase 58:29 Jiří Kadlec. Zápas nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy v nichž vystřelil bonusový bod Mostu obránce Martínek.

Hradec dostal na konci páté minuty výhodu dvojnásobné přesilové hry. Tu sice nevyužil, ale po návratu prvně vyloučeného Stříteského udeřil. Jaroslav Roubík si nabruslil těsně před bránu a lehkou střelou překonal se štěstím gólmana Volkeho. Ve 12. minutě se Roubík dostal do další šance, přečíslení dvou na jednoho však Volke svými betony zlikvidoval. Hradec byl aktivnější a udával hře tempo. Nevyvaroval se ale chyb. Lesák předvedl hrubku a Míka se zcela osamocen řítil na Duška. Mostecký útočník však vysoko přestřelil.

Do druhého dějství vstoupili lépe domácí, kteří si vytvořili v útočném pásmu Hradce tlak. Skórovat se jim však nepodařilo. Naopak to byli hosté, kdo se dočkal druhé branky. Při hře ve čtyřech na obou stranách napřáhl opět Jaroslav Roubík od modré a puk se zastavil až v síti Volkeho.

Hradec vedl o dvě branky a zdálo se, že kontroluje hru. Opak byl však pravdou. V rozmezí mezi 33. až 37. minutou dokázal Most třemi góly skóre otočit. Nejprve se prosadil Martin Nosek, který dorazil Kudrnovu střelu od modré. Za chvíli nahodil puk od mantinelu před bránu Prošek. Na pravém místě v pravý čas byl Lukáš Gergel, jenž nahození lehce tečoval přímo za Duškova záda.

Hosté si vzali oddechový čas, aby se vzpamatovali z rychlého vyrovnání. Místo očekávaného uklidnění však přišel v sedmatřicáté minutě třetí gól v hradecké síti. Po šikovné teči se radoval Tomáš Urban. Chvíli na to museli místní ledaři vyměnit plexisklo za jednou z branek a Královéhradečtí se tak mohli uklidnit. Pauza jim prospěla a začali opět působit na ledě kompaktnějším dojmem. Gól do druhé sirény ale nevstřelili.

Ve třetí třetině se Východočeši snažili o vyrovnání. Dočkali se až v samotném závěru základní hrací doby. V čase 58:23 odjel Dušek na střídačku a Hradec to zkusil se šesti bruslaři v poli. O šest vteřin později se už radoval. Hned po vyhraném buly v útočném pásmu vypálil od modré Jiří Kadlec a touš prošel až za záda Volkeho.

Prodloužení nepřineslo žádný zajímavý moment a na řadu se tak dostaly samostatné nájezdy. V první sérii se prosadil mostecký Gergel, zatímco Karlíčkovi se nepodařilo ani vystřelit. Druhou sérii načal Antoš a neproměnil, na druhé straně trefil Šeda tyč. Poté Dušek chytil penaltu Míkovi a hradecký Koudelka v posledním možném momentě vyrovnal. Pokračovalo se tedy dál, hostující Fořt, Kadlec a Pazdera své nájezdy neproměnili. Na straně Mostu nedali Gergel a Urban, který trefil břevno. Rozluštění tajenky přišlo až v šesté sérii, když se za Most trefil tvrdou ránou Petr Martínek.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Drtina 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 1 1 0 0
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Ladislav Jindřich 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 1 1 2 0 0
Milan Karlíček 0 1 1 0 0
Jan Kočan 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 1 1 0 0
Michal Pavlů 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 2 0 2 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Martin Táborský 0 1 1 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Dušek 65 38 3 35 92,11 0 0