Zápasy
ne 14.10.2007 | Filip Lefenda, Lukáš Souček

Junioři v Opavě sahali po vítězství, nakonec jsou bez bodu

Zápasové menu

Junioři v sobotu zavítali na led Opavy, kde svedli další na góly bohaté utkání. Týmy se stejně jako ve střetnutí s Olomoucí střídaly ve vedení, tentokrát však Hradečtí šťastnějším týmem nebyli. Jan Berger poslal Hradec do vedení hned v páté minutě. O dvě minuty později už ale vedla Opava. O vyrovnání se zasloužil Petr Pospíšil a ještě do přestávky přidal třetí hradeckou branku Roman Dolana. Ve druhé třetině ale Opava dvěma góly otočila a Jiří Šimoníček z trestného střílení vyrovnal. Rozhodnutí celého utkání přišlo ve 48. minutě, kdy Slezané vstřelili vítězný gól.

Oba týmy na nic nečekaly a vrhly se do utkání po hlavě. Gólový účet zápasu otevřeli už v 5. minutě hosté. Ropický vyslal na Trenčana jedovatou střelu, se kterou si golman ještě poradil, na dorážku Jana Bergera byl však už krátký. Slezan poté dostal výhodu přesilové hry, ve které se mu podařilo srovnat zásluhou Michala Mlýnka. Domácí gól evidentně nabudil. Neuběhla ještě ani půlminuta a už byl k vidění další gól slezského týmu. Tentokrát skóroval Tomáš Grofek. Poté hra dostala zcela opačný náboj, když se záhy podařilo srovnat hostujícímu Petru Pospíšilovi. Euforie domácích se postupně změnila v ledovou sprchu. Za další dvě minuty totiž dokonce prohrávali, když se v přesilovce trefil hradecký Roman Dolana. Po třetím inkasovaném gólu se mezi opavské tyče postavila brankářská dvojka Pečírka. A neměl to vůbec lehké, protože hosté si zejména v přesilovce pěti proti třem vytvářeli obrovský tlak. Ke gólům však nevedl. Asi nejhezčí zákrok předvedl Pečírka v 18. minutě, když mrštným zásahem lapačkou vychytal, na něho sám jedoucího Šimoníčka.

Do začátku druhé třetiny vstoupili lépe opět domácí. Ve skrumáží před Brožem se nejlépe zorientoval Michal Mlýnek a opět byl stav nerozhodný. V následujících deseti minutách si domácí vytvářeli místy až drtivý tlak. Soupeř se v této fázi hry nezmohl téměř na nic. Ve 36. minutě se prosadil v početní převaze Jan Planovský a Slezan se v tuto chvíli ujal vedení. Opět to ale nebylo na dlouho. Po faulu jednoho z opavských hráčů nařídil rozhodčí samostatný nájezd, kterým obelstil poprvé kapitulujícího Pečírku pěkným blafákem Jiří Šimoníček. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu a oba týmy měly o čem přemýšlet.

V posledním dějství už mnoho branek nepadalo. Na kvalitě hokeje to však neubralo. I nadále byla k vidění útočná hra Slezanu, který svého soupeře postupně přehrával i ve svém oslabení. Rychlým gólem rozhodl o výsledku utkání Michal Mlýnský, pro kterého tento gól znamenal hattrick. Hostům poté zjevně došly síly a jen díky parádním zákrokům Brože drželi ještě případnou naději na vyrovnání. Když však hradeckým nepomohla ani hra bez brankáře, mohli se hráči Slezanu Opava radovat z plného bodového zisku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 1 0 1 0 0
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Roman Dolana 1 1 2 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Lukáš Pilař 0 0 0 0 0
Petr Pospíšil 1 1 2 0 0
Petr Ropický 0 1 1 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Jakub Salava 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 2 2 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 1 0 1 0 0
Radim Voříšek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Brož 60 44 5 39 88,64 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - asistent trenéra Hradce Králové:
Utkání připomínalo houpačku. Chvíli jsme vedli my, chvíli zase soupeř. Rozhodující gól jsme obdrželi po hrubé chybě při střídání.