Zápasy
so 20.10.2007 | Pavel Illich

Junioři v divoké přestřelce deklasovali Jihlavu

Po páteční prohře v těžkém utkání s Třebíčí si hradečtí junioři zpravili chuť v duelu s Jihlavou. Soupeř potvrdil, že se krčí u dna ligové tabulky a jeho lepší chvíle přišly až za stavu 7:0 pro domácí. Rozhodující náskok si Hradec vytvořil během čtyřiceti minut, po kterých vedl 4:0. V úvodu závěrečné části už se stav blížil velkému debaklu, který hosté zmírnili dvěmi brankami v polovině poslední třetiny.

Obě mužstva předvedla opatrný vstup do zápasu a tak se první šance rodily až v úvodních přesilových hrách obou celků Za Hradec se prezentoval ranou od modré Seidl, na druhé straně nebezpečně operoval před brankou Pánek. Vzápětí už se Jihlavští téměř radovali z branky, ale Brož udržel puk před brankovou čárou. V další přesilovce si vytvořil dobrou pozici Dolana, ale jeho střelu odrazila levá tyč Vajnerovy branky. Přesto se v téže početní výhodě Hradec prosadil. Dorážku Pospíšila ještě Vajner vyrazil, ale na druhou z hole Romana Dolany už ležící brankář zareagovat nestihl. V další přesile jednoho hráče v poli promáchl dobrou přihrávku Březina. Poté si obě mužstva příliš šancí nevytvořila, až v 17. minutě Dolana vystihl v oslabení rozehrávku soupeře, ale branku přestřelil. Jihlava si za úvodních dvacet minut vytvořila jedinou vážnější šanci, jinak působila pasivním dojmem.

Hned zkraje druhé třetiny se Dukle však naskytla výhoda přesilové hry v délce 81 sekund, ale gól paradoxně padl na opačné straně kluziště. Když už byli domácí ve čtyřech, oslovil Březina kolmým pasem Jana Bergera, který svůj únik zakončil elegantní kličkou do bekhendu. Chvíli poté to neúspěšně zkoušel Ropický z otočky. Obraz hry následně opět mnoho šancí nenabízel, přestože se Jihlavští snažili o aktivní hru, ale nedařilo se jim ani v přesilovce. A tak udeřil znovu Hradec. Lukáš Pilař si ideálně najel na přihrávku Kohouta a skóroval. Domácí v tu chvíli převzali otěže zápasu do vlastních rukou a vytvářeli si i další šance. Pospíšilova křižná střela ale mířila vedle a v dalších dobrých pozicích neuspěli Ropický ani Kubišta. Další ránu do vazu dostali hráči Dukly opět při vlastní přesilovce ve 39. minutě. Berger posunul puk na unikajícího Ondřeje Březinu, který s přehledem zakončil.

Do závěrečné části vystřídal Vajnera v brankovišti Dukly Tábor, ale snad ani sám netušil, jaká hradecká smršť ho na ledě uvítá. Už první střela po 39 vteřinách hry skončila za jeho zády, když jej nadvakrát prostřelil osamocený Jiří Šimoníček. Nedlouho potom si Hradec zahrál přesilovku a Petr Pospíšil se v ní z voleje trefil přesně do přihrávky Šimoníčka – 6:0. Než utichla radost na hradecké střídačce, lovil Tábor další puk ze své sítě. Do Bergerovy přihrávky z rohu stačilo Petru Ropickému jen nastavit hokejku. To však bláznivé střelecké hody ještě nekončily. Čest jihlavského praporu se podařilo zachránit v přesilové hře Patriku Pánkovi, který ve skrumáži doklepl puk za Brožova záda. Ještě v téže minutě mohl odpovědět Pilař, ale z levé strany Tábora neprostřelil. Jihlavští se tak dočkali i druhé branky v zápase. Přesný pas Doliny zužitkoval Lukáš Vacek. To však byla jen další korekce hrozivého debaklu. Zápas byl již dávno rozhodnut, tak začaly oba týmy nerušeně útočit a k vidění byl atraktivní hokej „nahoru dolů“, jak se říká. Další branka však již nepadla, a tak se nezměnilo nic na faktu, že domácí přehráli Duklu rozdílem pěti branek.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 0 0 0 0
Jan Berger 1 2 3 0 0
Ondřej Březina 1 1 2 0 0
Roman Dolana 1 0 1 0 0
Ondřej Kohout 0 1 1 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Petr Novák 0 1 1 0 0
Lukáš Pilař 1 0 1 0 0
Petr Pospíšil 1 2 3 0 0
Petr Ropický 1 0 1 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Jakub Salava 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 1 1 0 0
Patrik Stehno 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 1 2 3 0 0
Radim Voříšek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Brož 60 28 2 26 92,86 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - asistent trenéra Hradce Králové:
Do dnešního zápasu jsme vstoupili lépe. Soupeř nebyl příliš aktivní a důrazný. Zlom zápasu byl, že jsme přestáli oslabení tři na pět a sami následně při hře čtyři na pět dali gól. V závěru škoda dvou inkasovaných branek, tam už jsme zbytečně moc útočili.

Fotogalerie