Zápasy
pá 26.10.2007 | Michal Pokorný, Lukáš Souček

Junioři v Brně dvakrát srovnali stav, ale na body to nestačilo

Zápasové menu

Začátek utkání se hradeckému týmu vůbec nevydařil. Již v šesté minutě prohrávali hosté o dvě branky. Na nepříznivý vývoj situace však stačili zareagovat a zásluhou Adama Svobody snížili na rozdíl jediné branky. O vyrovnávací branku se ve druhé třetině postaral Petr Novák. Rozhodující okamžiky přinesla závěrečná část. Nejprve se domácí opět dostali do vedení, aby mohl v 53. minutě vyrovnat Jan Berger. Pět minut před sirénou ale Kometa vsítila čtvrtou branku, na kterou už Hradec nenašel odpověď.

V pátek bylo na pořadu 17. kolo extraligy juniorů. Na brněnský led přicestoval Hradec Králové. Oba celky před zápasem sousedily v tabulce, když byl Hradec o dva body lepší než Kometa. Domácí začali utkání aktivněji. Drželi se na puku a kombinovali v pásmu hostů. Z této situace vyplynulo i první vyloučení. Na trestnou se poroučel hradecký Marcel Macháček. Kometa na sebe nenechala dlouho čekat a početní výhodu využila. Po vyjetí zpoza branky vymetl horní růžek milimetrovou střelou Jakub Svoboda - 1:0. Hned z další akce vedli domácí už o dva góly. Kapitán, Roman Staša, po přihrávce Svobody tvrdou střelou z voleje upravil 2:0. Kometa byla na koni, ale dva inkasované góly probraly Hradec z letargie. V 10. minutě napřáhl na modré čáře Adam Svoboda a jeho tvrdý projektil zastavila až rozvlněná Čiliakova síť – 2:1. Snižující gól nakopl Hradec ještě víc a do konce třetiny byl lepší. Čiliak měl hodně práce, především se střelami Šimoníčka a Březiny. Skóre se však nezměnilo a první třetina skončila v poměru 2:1 pro Brno.

Hned v úvodu druhé třetiny mohl navýšit skóre Jan Grmela společně s Richardem Jarůškem, ale chybělo pár centimetrů. Ve 26. minutě však přišel trest pro domácí za jejich nedisciplinovanost. Na trestné zahříval lavičku aktéři předchozí akce - Grmela s Jarůškem a dvojnásobnou přesilovku hosté využili ke srovnání. Znovu to bylo od modré čáry. Tentokrát vystřelil Petr Novák a puk prošel skrumáží těl až za Čiliakova záda – 2:2. Do konce třetiny mohlo Brno dvakrát získat vedení na svoji stranu, ale připravený Balážik kryl pokusy Matěje Mišury i smolaře Jana Grmely. Po druhé třetině bylo srovnáno.

Ve třetí třetině rozhodně stála za zmínku šance Šimoníčka, kterému stál v cestě za gólem pouze dobře chytající Čiliak. O pár minut později to však byla Kometa, jejíž hráči zvedli ruce na hlavu. Ondřej Stehlík si sjel těsně před Balážika a tísněn hostujícími obránci stihl jemně tečovat mezi jeho betony – 3:2. Po této šanci spálil svoji šanci do třetice Jan Grmela, když nevyužil přihrávku Jarůška. Mrzet ho to mohlo dvojnásobně, když v 53. minutě po přihrávce napříč třetinou Komety vyrovnal na 3:3 Jan Berger. Hradci se tedy podruhé v zápase podařilo dotáhnout skóre, ale bylo to jen na necelé tři minuty. V čase 54:50 to byl Matěj Mišura, který získal zpět vedení na domácí stranu. Mazáckou kličkou si položil Balážika a s přehledem zasunul puk do branky. V závěru mohli ještě oba celky několikrát upravit skóre, ale nestalo se tak. Kometa po vyrovnaném zápase získala všechny tři body a Hradec, zklamán že nedosáhl alespoň na bod, odjel s prázdnou.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 1 1 0 0
Jan Berger 1 0 1 0 0
Ondřej Březina 0 2 2 0 0
Roman Dolana 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Petr Novák 1 0 1 0 0
Lukáš Pilař 0 0 0 0 0
Petr Pospíšil 0 0 0 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Jakub Salava 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 1 1 2 0 0
Jiří Šimoníček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 31 4 27 87,10 0 0