Zápasy
pá 2.11.2007 | Pavel Illich

Junioři proti prvnímu celku extraligy nepřekvapili

Tvrdý oříšek čekal na hradecké juniory v pátečním zápase 19. kola extraligy proti Zlínu. Do cesty se jim totiž postavil aktuálně vedoucí celek ligového pelotonu. K vidění však byl vyrovnaný boj, o jehož osudu se rozhodovalo až v závěrečné třetině. Na první gól hostů dokázal Hradec reagovat, přesto si Valaši po čtyřiceti minutách získali dvoubrankový náskok. Definitivně o svém vítězství rozhodli během 79 vteřin ve třetí třetině, kdy skórovali hned třikrát a Hradci se již jen povedlo kosmeticky upravit konečný účet zápasu.

Zkraje zápasu se mnoho výrazných šancí neurodilo. Zlínský brankář Sedláček se protáhl pouze při střele Bendíka a jistil i přesilovkovou ránu Nováka. Lepší pozici měl po nezištné přihrávce zpoza branky Salava, ale na strážce zlínské klece nevyzrál. Na druhé straně měl Balážík o práci postaráno v minutě deváté při přesilovce Zlína, ale ani tentokrát se skóre neměnilo. Velkou šanci měl také hradecký Březina, ale přes Sedláčkův beton neprotlačil puk za brankovou čáru. Jako první se z branky radovali hosté. Roman Vlach od levého mantinelu projel až před branku a bekhendem neomylně zakončil. Jenže za 47 vteřin bylo vyrovnáno. Ležícího Sedláčka nadvakrát přehodil Ondřej Březina.Přesto se hostům podařilo ještě do přestávky získat svůj náskok zpět. O druhý zásah se postaral Jiří Goiš. Snaha hradeckých hokejistů o vyrovnání byla potom marná.

Tíživá situace postihla domácí hned v úvodu druhé části, kdy nejprve inkasovali trest za pozdní příchod na led a vzápětí se usadil na trestnou lavici i Dolana za napadení. Dlouhá převaha dvou hráčů v poli však nakonec změnu stavu nepřinesla, přestože byl Balážík překonán. Branka Zlína ale nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Smolařem zápasu byl hradecký Březina, který ve 24. minutě v další veliké příležitosti neuspěl. Stejně tak se vedlo Kubištovi, který se sice natlačil za obranu soupeře, ale přestřelil. Následovala pasáž nepříliš atraktivní pro oko diváka, kdy se hra odehrávala převážně ve středním pásmu a šance se takřka nerodily. Výjimkou byla hradecká přesilovka v polovině zápasu, která však k vyrovnání nevedla. Přesto byl do druhé přestávky stav změněn. O poznání lépe si s přesilovou hrou poradili hráči Zlína, když dorážkou Bořutovy střely zvýšil na rozdíl dvou branek Zdeněk Okál.

Třetí třetina zastihla v lepším světle hosty. Na Balážika ale nevyzrál Brunec ani hned ve dvou slibných pozicích Matějka. Na druhé straně ohrozil Sedláčka střelou zády k brance Berger. Zlínští dali definitivní ráz utkání ve 47. minutě, kdy skórovali dvakrát během třiceti vteřin. Nejprve ideální kolmici Gazdíka zužitkoval v sólovém úniku Michal Čech a následně měl díky důrazu spoluhráčů snadnou práci před odkrytou brankou Roman Vlach. Ani to nebylo vše. Uteklo dalších 49 vteřin a už na 6:1 pro hosty zvyšoval Juraj Jurík. I po této studené sprše se Hradec dočkal úpravy ve skóre, když v 52. minutě krátce po buly trefil poloodkrytou branku hostí Petr Pospíšil. Přesto již bylo prakticky jisté, kdo v tomto utkání zvítězí a tak posledními šancemi byly na straně Hradce pokusy Fiedlera a Březiny, které však k další změně stavu nevedly. Nic na konečném skóre nezměnila ani drobná pěstní výměna názorů mezi Bergerem a Musilem v samém závěru utkání.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 1 1 0 0
Jan Berger 0 0 0 0 0
Ondřej Březina 1 0 1 0 0
Roman Dolana 0 0 0 0 0
Ondřej Fiedler 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Petr Novák 0 0 0 0 0
Lukáš Pilař 0 0 0 0 0
Petr Pospíšil 1 0 1 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Jakub Salava 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 0 1 1 0 0
Radim Voříšek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 39 6 33 84,62 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Seidl Jiří Seidl - hlavní trenér Hradce Králové:
Čekal nás rozhodně silný soupeř, takže jsme mohli jen překvapit. Naše slabina teď ale je, že hraje jen jedna řada a na to teď prohráváme. Je potřeba, aby první řada rozhodovala zápasy, aby byla víc vidět, hlavně v oslabeních. To, že hraje jenom druhá řada je totiž strašně málo.

Fotogalerie