Zápasy
so 3.11.2007 | Pavel Illich

Junioři v kvalitním utkání těsně podlehli Vsetínu

Také druhý zápas hradeckým juniorům o tomto víkendu v domácím prostředí výsledkově nevyšel. S těžkým soupeřem z Valašska však sehráli vyrovnanou partii, ale zkušenější hráči Vsetína potvrdili roli favorita a stále udržují krok se špičkou extraligové tabulky. Hradečtí hráči mohou litovat zejména špatného závěru druhé třetiny, kdy dvakrát inkasovali, ale ani stav 0:3 je nezlomil. Ve 48. minutě dvěmi slepenými brankami snížili a následně se až do posledních vteřin snažili vyrovnat, což se jim nakonec nepodařilo.

Úvodní minuty hry přinesly velký tlak Vsetína, ale v dobrých pozicích neuspěli Hrňa ani Rachůnek. Aktivitu Valachů umocnila navíc přesilová hra. Tvrdá střela Haschky skončila na Balážikově vyrážečce, ale chvíli nato už se hosté radovali ze zasloužené úvodní branky. Haschka ideálně nabil Eriku Hrňovi, který nekompromisní ranou otevřel skóre zápasu. Teprve poté se ke slovu dostal i Hradec, ale Dolana puk za Kudelova záda neprotlačil. Na opačné straně ztroskotal na Balážikovi Varga. Velkou možnost k vyrovnání měl Berger, když se zjevil sám před Kudelou, ale jeho klička skončila na betonu vsetínského brankáře. Poslední akci první třetiny na straně domácích zastavil až faul soupeře.

Další velkou šanci spálil zkraje druhé části hry Březina, když si ideálně sjel do přihrávky z rohu kluziště, ale Kudelu nepřekonal. Svižné tempo zápasu dokumentovala 25. minuta, kdy během několika vteřin byl k vidění na obou stranách nájezd dvou hráčů na jednoho. Ale k brance nevedlo Švaňhalovo sólové řešení situace na straně Vsetína, ani kombinace Bergera s Březinou na straně druhé. Šance měla střídavě obě mužstva.. Dělovku Vargy si Balážik pohlídal, na druhé straně unikajícího Salavu musel protihráč zahákovat. V následné přesilovce si Hradec dokázal vytvořit tlak, však bez výraznějších šancí. Do sólového úniku se ve 34. minutě dostal Bendík, ale čarovala Kudelova lapačka. Závěr třetiny však patřil Valachům. Nenápadný švih Ondřeje Švaňhala najíždějícího z druhé vlny si našel cestu do sítě. Navíc v posledních vteřinách druhé třetiny se z podobné situace prosadil střelou k bližší tyči také Jiří Plachtovič.

Ve třetí třetině se sice briskní střelou prezentoval Šimoníček, ale přesto byli domácí ještě lehce opaření nepovedeným závěrem prostředního dějství. Valaši si zodpovědně svůj náskok bránili. Až přišla 48. minuta a řádné zdramatizování zápasu. Rychlý vpád do útočného pásma podnikl Berger, ideálně předložil Ondřeji Fiedlerovi, který neměl problém překonat padajícího Kudelu. Uběhlo pouhých 32 vteřin a vsetínský brankář lovil puk ze své sítě znovu. Důraz před brankovištěm zúročil Ondřej Kohout. Trenéři Vsetína reagovali oddechovým časem. Od té chvíle utkání dostalo správný náboj a k vidění byl líbivý hokej na obou stranách. Domácím sice zatrnulo, když zaváhání Balážika musel zachraňovat Seidl, ale přesto se mocně snažili vyrovnat. Rozlivkova střela bez přípravy jen těsně minula svůj cíl. V 56. minutě to ještě zblízka zkoušel v přesilové hře kapitán Pospíšil, ale ani jemu se skórovat nepodařilo. Nic na tom nezměnil ani závar v posledních vteřinách utkání a Valaši se tak mohli radovat z těsného vítězství.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 0 0 0 0
Jan Berger 0 1 1 0 0
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Roman Dolana 0 0 0 0 0
Ondřej Fiedler 1 0 1 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 1 0 1 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Petr Novák 0 0 0 0 0
Lukáš Pilař 0 1 1 0 0
Petr Pospíšil 0 0 0 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Jakub Salava 0 1 1 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 37 3 34 91,89 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - asistent trenéra Hradce Králové:
Byl to kvalitní zápas. Dvě třetiny jsme neproměňovali dobré šance a naopak jsme inkasovali laciné branky. Ve třetí třetině jsme sice dali kontaktní góly, ale v závěru se od nás štěstí odklonilo. Přesto hráči zaslouží pochvalu za odmakaný zápas.

Fotogalerie