Zápasy
pá 23.11.2007 | Pavel Illich

Junioři podlehli Havířovu rozdílem čtyř branek

V dalším utkání juniorské extraligy zavítal do Hradce králové tým Havířova, tedy soupeř z druhé poloviny tabulky. Přesto Panteři dokázali, že jsou v lepší herní pohodě a na východě Čech přesvědčivě zvítězili. Po vyrovnané první třetině, kdy padla jediná branka, si hosté vytvořili výraznější převahu ve druhém dějstí. Přesto zvýšili svůj náskok jen nepatrně. Definitivní zlom předvedl Havířov v úvodu závěrečné části, kdy skóroval dvakrát během několika vteřin a definitivně zlomil odpor domácích.

Hned v úvodní minutě se do zakončení tlačila formace Hradce vedená Šimoníčkem, ale brankář Šimko, který v minulosti působil právě v Hradci Králové, byl plně koncentrovaný. Na druhé straně to zblízka zkoušel střelou nahoru Mikula. Přesto se Panteři vedoucí branky dočkali. Úvodní sérii vyloučení potrestali při situaci čtyři na tři, kdy měl dostatek prostoru zamířit levý růžek Brožovy klece Jan Kudláček. Ve stejné početní výhodě se za domácí neprosadil o něco později Svoboda a neujala se ani táhlá střela Rozlivky. Hosté o sobě dali znovu vědět ve 14. minutě, ale bekhendová střela Matyse skončila ba břevně. Na opačné straně nadělala Šimkovi starosti další rána Rozlivky, lapačkou jí musel krotit nadvakrát. V závěru třetiny se ještě prezentoval skrytou střelou od modré Novák, ale ani to k vyrovnání nevedlo.

Druhou část hry začali hráči Havířova nejlépe jak mohli. Po 64 vteřinách totiž zvýšili svůj náskok, kdy se po sérii dorážek v okolí brankoviště prosadil Vladimír Mikula. Tato branka, jako by pantery uklidnila a postupně přebírali iniciativu v utkání. Velkou aktivitu předváděli i při vlastním oslabení a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Brož se zapotil zejména proti opakované střele Kopela a o pár vteřin později ho zachránila tyč po střele Gebauera. Paradoxně se ale radovali Hradečtí ze snížení stavu. Salava vybojoval puk u hrazení za brankou a rozhozeného postavení brankáře Šimka využil dorážkou Patrik Stehno. Přesto Havířov získal dvoubrankový náskok zpět. V přesilové hře si hráči hostí vynutili tlak, který zúročili po skončení trestu díky Janu Marunovi. Nedlouho poté mohli domácí znovu snížit, ale cestu do sítě si nenašly dorážky Březiny ani Salavy, ani střela bez přípravy z mezikruží v podání Bendíka. Svojí aktivitu Panteři málem zúročili znovu v posledních vteřinách druhé třetiny, ale Klimša po chytrém průniku trefil jen pravou tyč.

Úvod třetí třetiny nabídl účinnost hesla nedáš-dostaneš. Únik Stehna se Salavou ke snížení stavu nevedla, na druhé straně se ujala tvrdá střela ze střední vzdálenosti Lukáše Bacula. Do brankoviště Hradce se následně postavil druhá brankář Balážik. Ale sotva se stihl rozkoukat, prakticky po identické situaci byl také překonán. Pátý gól v podání Jana Kudláčka dělilo od čtvrtého zásahu pouhých 23 vteřin. Další nebezpečné střely za hosty vyslali Klimša a Bacul, tentokrát již byl Balážik pozorný. Hradec i za nepříznivého stavu nevyklízel pozice. Pilař však mířil vedle a Březina po vyjetí zpoza branky nepropasíroval puk mezi Šimkovy betony. Definitivní důkaz zmaru v tomto utkání předvedli domácí ve druhé polovině třetiny, kdy se v téměř dvouminutové převaze dvou mužů v poli prakticky nedostali ke slibnému zakončení. Ve zbylých minutách se zápas již jen dohrával a Havířov tak ve východočeské metropoli uloupil všechny body.

Na další body mohou hradečtí junioři pomýšlet již v sobotním zápase, kdy od 12:30 přivítají na svém ledě Třinec, který figuruje v polovině extraligové tabulky. Obejít se však budou muset bez Jiřího Šimoníčka, který ze zápasu s Havířovem odstoupil po druhé třetině s podezřením na zlomeninu ruky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 0 0 0 0
Jan Berger 0 0 0 0 0
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Roman Dolana 0 0 0 0 0
Ondřej Fiedler 0 0 0 0 0
Jan Ježek 0 0 0 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Petr Novák 0 0 0 0 0
Lukáš Pilař 0 0 0 0 0
Petr Pospíšil 0 0 0 0 0
Petr Ropický 0 0 0 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Jakub Salava 0 1 1 0 0
Patrik Stehno 1 0 1 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 0 0 0 0 0
Radim Voříšek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 17 9 1 8 88,89 0 0
Miroslav Brož 43 22 4 18 81,82 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Seidl Jiří Seidl - hlavní trenér Hradce Králové:
Měli jsme laxní vstup do utkání. Bylo to bez elánu a bojovnosti. Udělali jsme tam hloupé fauly do tří a dostali jsme branku. Soupeř nás pak dobře ubránil. Zkrátka to od nás byl špatný zápas.

Fotogalerie