Zápasy
ne 9.12.2007 | Pavlína Stránská, Lukáš Souček

Junioři vezou z Liberce všechny body

Zápasové menu

Hradečtí junioři navázali na páteční úspěch a z Liberce vezou tři body za vítězství 4:2. Bleskový vstup do zápasu předvedl Petr Pospíšil, když rozvlnil libereckou síť v deváté vteřině zápasu. Liberečtí ještě v první třetině stačili vyrovnat, v té druhé ale inkasovali nejprve z hole Romana Dolany a poté z hokejky Jana Bergera. Důležitou čtvrtou branku přidal v 53. minutě Ondřej Březina. Domácí tým pak už stačil jen korigovat na konečných 2:4.

Nemilé překvapení čekalo Bílé Tygry hned po prvním buly, které vyhráli hosté. Po devíti sekundách hry již na kostce v Tipsport areně svítilo skóre 0:1, když se za hradecké mužstvo trefil první střelou Petr Pospíšil po přesné přihrávce Tomáše Seidla. Obdržený gól nakopl domácí k údernému útoku. Dostali k dispozici dvě přesilové hry, které však nevyužili, naopak půl minuty po skončení té druhé, za plného počtu hráčů na ledě, za asistence Peřiny srovnal skóre liberecký Michal Skalický.

Ve třinácté minutě se silně zapotil liberecký brankář Sklíba, když se hosté dostali v přesilovce ke střelám. Tygří obrana však nedala východočeskému mužstvu šanci. Nejnebezpečnější situace nastala pro domácí tým o minutu později, kdy zmatek před brankou nedovolil nikomu z hráčů pevně kontrolovat puk, naštěstí pro Liberec se jim nakonec podařilo kotouč z brankoviště vyšťouchnout.

V šestnácté minutě zkusmo Jan Niko lehce nahodil puk na královehradeckého strážce brány, ten se však překvapit nenechal a Nikův pokus zachytil. Do konce třetiny byli aktivnější Liberečtí, měli rozhodně více šancí, hosté podnikali jen ojedinělé úniky, které domácí obrana pohotově a s přehledem likvidovala.

Ve druhé části hry Tygři nezaspali a nenechali si utéct začátek, jako v úvodu utkání. Na Hradec Králové se vrhli tlakem. Ve dvaadvacáté minutě se sice samostatnou akcí pokusil navýšit skóre hostující Berger, avšak za asistence libereckého Vařechy, který jej podrazil, dotlačil do liberecké svatyně místo kotouče jen své tělo. Následující oslabení sehráli domácí v pohodě, dokonce se neoddali jen pasivnímu bránění, ale dostávali se i do protiútoků.

Ve dvacáté páté minutě však hosté založili rychlou akci, kterou korunovali úspěchem. Po asistenci Voříška pálil Roman Dolana, který svým gólem poslal svůj tým do vedení. Dvě minuty na to vykoledoval domácí Bezděk svému mužstvu čtyřminutové oslabení za hrubost, kterou však Královehradečtí nepotrestali, protože si během nich nechali rovněž jednoho hráče vyloučit, a tak se poměr sil na dvě minuty vyrovnal. Hosté se sice pokusili střelou autora prvního gólu překvapit Liberecké, Sklíba byl však na jeho střelu připraven.

Druhá třetina byla pro Liberecké ve znamení častých faulů, a tím pádem častého vylučování, což se jim stalo osudným. Jednu přesilovku využili hosté již šest sekund po jejím začátku a v sedmatřicáté minutě sehráli skvělou kombinaci, na kterou liberecký brankář nestačil a po nahrávce Rozlivky zvyšoval Jan Berger náskok hostujícího mužstva. Tygři ve snaze snížit gólový rozdíl několikrát do konce třetiny ostře pálili na branku, kterou strážil skvělý Miroslav Brož, ovšem jejich snaze chybělo úspěšné zakončení. Nadějí jim mohlo být vyloučení soupeřova hráče Voříška, který vyfasoval čtyři minuty, a tak třetí třetina začínala v početní výhodě pro Liberec.

Ve prospěch Tygrů svědčilo i další vyloučení z řad královehradekého týmu v úvodu závěrečné části hry, díky němuž dostali možnost zahrát si dvě minuty přesilovku pět na tři. Ani přes velkou bojovnost se jim však výhodu nepodařilo zužitkovat. Hostující tým hrající ve třech dokázal své obranné pásmo obsáhnout, jako kdyby hráli v plném počtu. V sedmačtyřicáté minutě se dostali domácí do obrovské šance, když Kopic nahrál před branku připravenému Bezděkovi, k jejich smůle však brankář z Hradce Králové předváděl svůj gólmanský um v plné kráse. Naopak na druhé straně o dvě minuty později pomohlo libereckému týmu trochu štěstí, když se střela hostů odrazila od vystrčeného betonu domácího brankáře.

Následovala šňůra nevyužitých šancí domácích, kdy podle známého nedáš-dostaneš skóroval ve dvaapadesáté minutě za Hradec Králové Ondřej Březina po asistenci Petra Ropického. Na to dokázali Bílí Tygři odpovědět o tři minuty později, kdy dvoubrankový rozdíl o jeden gól snížil opět Michal Skalický po přihrávce Lukáše Vařechy.

Dvě a půl minuty před koncem si David Kajínek vykoledoval vysoký trest (pět minut plus do konce utkání) za zbytečné naražení zezadu, čímž svému mužstvu omezil šanci na dotažení výsledku a soupeři dal možnost výsledné skóre ještě zvýšit. Ani na jedné straně se však již nic nestalo a utkání tak skončilo za stavu 2:4.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 1 1 2 0 0
Ondřej Březina 1 0 1 0 0
Roman Dolana 1 0 1 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Lukáš Pilař 0 0 0 0 0
Petr Pospíšil 1 0 1 0 0
Petr Ropický 0 1 1 0 0
Jakub Rozlivka 0 1 1 0 0
Jakub Salava 0 1 1 0 0
Tomáš Seidl 0 1 1 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 0 1 1 0 0
Radim Voříšek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Brož 60 33 2 31 93,94 0 0