Zápasy
pá 14.12.2007 | Pavel Illich

Díky povedenému závěru první třetiny porazili junioři Boleslav

Hradečtí junioři naladěni na vítěznou notu přivítali na domácím ledě Mladou Boleslav. První třetina byla velice vyrovnaná, přesto v ní Východočeši získali rozhodující náskok. A to díky dvěma slepeným brankám v poslední minutě prvního dějství. Nadějné vedení 3:1 už si Hradec bez větších problémů uhlídal. Ve druhé části diváci branku neviděli a v závěrečném dějství Boleslav inkasovala naposledy počtvrté v oslabení. Hradec tentokrát nedopustil drama v závěrečné třetině a po zodpovědném výkonu po zásluze zvítězil.

Úvod zápasu přinesl vyrovnanou bitvu, Hradec přečkal i úvodní oslabení. Až přišla 6. minuta a první branka soupeře. Ideální pozici zužitkoval Richard Janček a zamířil přesně do růžku. Vedení Boleslavi však netrvalo dlouho.Rychlý vpád do útočného pásma zakončil Ondřej Březina. Potom se rozezněly brankové konstrukce. Nejprve Zohornovu teč zastavilo břevno, na druhé straně trefil Chamrád tyč. Následovala opět úporná bitva bez výraznějších šancí. Až v 16. minutě se objevil na pravém kruhu na chvilku osamocený Šimoníček, ale přestřelil. Už to vypadalo, že zůstane do přestávky nerozhodný stav, ale v poslední minutě o sobě dal Hradec důrazně vědět. Nevýrazná střela Jiřího Šimoníčka proklouzla brankáři Hrubému mezi betony. Ani to nebylo vše. O půl minuty později ujížděli domácí dva na jednoho a s patřičnou dávkou štěstí propasíroval Tomáš Seidl puk do boleslavské branky potřetí.

Ve druhé třetině se hosté museli vzpamatovat z lekce uštědřené v poslední minutě prvního dějství, ale další vrásky na čele jim naopak mohl udělat Berger. Svůj únik v oslabení však neproměnil.Podobná situace se opakovala o pár vteřin později, ale ani Šimoníček na Hrubého nevyzrál. Boleslavští vše nakonec přečkali bez úhony a spřádali plány na změnu stavu, leč marně. Hradec se mezitím se svým náskokem neuspokojil a nadále vytvářel tlak na soupeřovy obránce. Jednou z mála šancí ve druhé třetině byla střela Jančeka bez přípravy, ale ta těsně minula branku. Domácí neuspěli v další své přesilovce a neujal se ani další únik v podání Březiny při hře 4 na 4. Ropického teč mířila také těsně vedle, a tak se ve druhé třetině stav nezměnil.

Zkraje závěrečné části dohrávala Boleslav přesilovou hru, do níž vyrukovala s výraznější aktivitou, ovšem ve výsledku bez efektu. Ve 46. minutě hosté znovu nebezpečně operovali v okolí Brožovy branky, ale neprosadil se Milotínský ani Tondr. Jak se trestá vyloučení soupeře ukázali domácí v 50. minutě. Přesnou přihrávku napálil v samém závěru přesilovky Ondřej Březina zprvní přímo do sítě a Hradec vedl již o tři branky. Na druhé straně v signalizované výhodě nepřekonal Brože Janček ani z bezprostřední blízkosti. Boleslavští však ani za výrazného vedení Hradce nesložili zbraně a snažili se Brože v brance Hradce zaměstnávat.Ten však odolal, zatímco jeho spoluhráči se marně snažili ještě navýšit skóre. To se jim nakonec nepovedlo a stav 4:1 se tak stal konečným.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 1 1 0 0
Ondřej Březina 2 0 2 0 0
Roman Dolana 0 0 0 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Lukáš Pilař 0 0 0 0 0
Petr Pospíšil 0 0 0 0 0
Petr Ropický 0 2 2 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Jakub Salava 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 1 0 1 0 0
Jiří Šimoníček 1 0 1 0 0
Jan Zelený 0 0 0 0 0
Hynek Zohorna 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Brož 60 29 1 28 96,55 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - asistent trenéra Hradce Králové:
K vidění byl zápas dobré úrovně. První třetina byla vyrovnaná, ale v jejím závěru jsme potrestali nekoncentrovanost soupeře dvěmi brankami. Po zbytek zápasu jsme Boleslav kromě přesilovek už k ničemu nepustili. Hráči zaslouží pochvalu za předvedený výkon.

Fotogalerie