Zápasy
so 26.1.2008 | Jitka Čechová, Lukáš Souček

Junioři zvítězili v Mladé Boleslavi vysoko 6:1

Zápasové menu

Po nepovedeném pátečním utkání zajížděli hradečtí junioři do Mladé Boleslavi, kde odčinili předešlou porážku. Úvodní třetina ještě góly nepřinesla, ve druhé ale padly branky hned čtyři. Postupně se trefili Ondřej Březina, Petr Ropický, Ladislav Jindřich a znovu Ondřej Březina. Domácí tým by ve třetí třetině potřeboval obrovský kus štěstí ke zvratu, který se nakonec nekonal. Na pátou hradeckou branku z hole Ladislava Jindřicha Boleslav zareagovala, ale to bylo málo. Vítězství Hradce pečetil v samotném závěru druhou brankou v zápase Petr Ropický.

Boleslavské v klasickém rozjezdu trochu přibrzdilo vyloučení, které přišlo hned v prvních minutách utkání. A netrvalo dlouho a Hradečtí měli početní výhodu dokonce dvojnásobnou. Ani v téměř celé minutě hry pěti proti třem se ale nedokázali nijak výrazněji prosadit. Hráči v zelenobílých dresech to v plném počtu dokázali zvládat mnohem lépe a nebylo lajny, která by neprověřila pozornost gólmana Brože. Puky svištěly hlavně ve třetině hostujícího týmu, pokaždé ale jen brankovištěm nebo se o jejich zlikvidování postaral brankář. Hradec Králové se snažil těžit především z rychlých brejků, na překonání Hrubého byli ovšem krátcí. Do největších šancí úvodní dvacetiminutovky se dostali Středočeši v zatím jediné přesilovce. Rána Roda ale letěla příliš vysoko a dorážka jeho kolegy o chvíli později zase zasáhla tyčku. Slušnou šanci si připsal i Ropický, který se vrhl střemhlav přes celé hřiště a rovnou na Hrubého. Ten mu v poslední chvíli vypíchl kotouč. Stav po první třetině tedy zůstal stejný, jako byl před začátkem utkání.

Prostřední dějství pokračovalo podobným stylem hry. S tím rozdílem, že se hosté začínali mnohem více prosazovat a domácí to znatelně a bolestivě pocítili ve 25. minutě, kdy se Ondřej Březina sice musel hodně natahovat, aby na kotouč dosáhl, ale podařilo se mu to a Hrubý se již nestihl přemístit. Pro hráče domácího týmu to byla velká pobídka k tomu, aby následujících několik minut opět zkoušeli čarovat u Brožovy svatyně oni. Nicméně to nestačilo. Sotva se hosté dostali do útoku, byla z toho další branka. Z dorážky nikým příliš nehlídán skóroval Petr Ropický a Hradec tak rázem vedl už 2:0. Dotčení se mohli Středočeši cítit ani ne o minutu později, kdy sice společnými silami dotlačili kotouč do sítě, pro posunutí klece ale branka nebyla hlavním sudím uznána. Jak to tak začínalo vypadat, s brankami do domácí klece se doslova roztrhl pytel. Ve vlastním oslabení ujel mladoboleslavské obraně Ladislav Jindřich. Během pár minut tak Východočeši vedli už o tři góly. Boleslavští dělali všechno proto, aby štěstí zvrátili alespoň trochu na svoji stranu, a tak vystřídali gólmana. Cejchu v podobě gólu ale neunikl ani Fikrt, kapituloval ani ne po dvou minutách po střele Ondřeje Březiny. Oproti úvodní třetině tak nastala na ledě Zlatopramen Arény podstatná změna, domácí měli v kabině rozhodně o čem přemýšlet.

V době, kdy začínala třetí třetina, začalo střechou zimního stadionu procházet paprsky zimního slunce. Příjemného osvícení se ale dostalo jen hale, hráči domácího týmu i nadále zůstávali bohužel pro ně a jejich fanoušky převážně v temnotě. Hned na začátku závěrečné fáze zápasu sice zajímavě kombinovala první lajna v čele s Rodem, poté se ale Středočeši vrátili zpátky ke své střelecké smůle a nepohodě, která pokračovala třeba i přes početní výhodu. Protože se Hradec zdánlivě neměl za čím hrát, vypadalo to, že má Boleslav značnou převahu. V obraně zatím bezchybné hráče v červenooranžovém ale nic z míry nevyvedlo. Naopak. Ladislav Jindřich se dokázal osvobodit a sám přebruslit přes celé hřiště. Fikrt proti němu sice vyjel, ale nejspíš zakopl. Rána do prázdné klece nebyla pro hradeckého útočníka žádným oříškem. Částečnou úlevu přinesl svému týmu v 51. minutě obránce Ondřej Bílek, když v početní výhodě snížil alespoň na 1:5. To byla ale skutečně jen malá náplast na ránu, kterou boleslavští junioři utrpěli. Necelé tři minuty před koncem zápasu vrátil brankový rozdíl na pět Petr Ropický. S tímto stavem se už musely smířit obě strany, zůstal totiž nezměněn.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 1 1 0 0
Ondřej Březina 2 2 4 0 0
Roman Dolana 0 0 0 0 0
Marek Drtina 0 1 1 0 0
Ladislav Jindřich 2 1 3 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Lukáš Pilař 0 0 0 0 0
Petr Ropický 2 2 4 0 0
Jakub Salava 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 1 1 0 0
Štěpán Spudil 0 2 2 0 0
Patrik Stehno 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 0 0 0 0 0
Jan Zelený 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Brož 60 31 1 30 96,77 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - asistent trenéra Hradce Králové:
Dnes jsme sehráli velmi kvalitní utkání, v němž jsme podali kolektivní výkon a zaslouženě vyhráli. Vynikající výkon v bráně předvedl Míra Brož.