Zápasy
ne 3.2.2008 | Hanka Veigendová, Lukáš Souček

Junioři vezou klíčové body z Ústí

Zápasové menu

V sobotu odpoledne měli junioři na programu utkání 42. kola. K důležitému zápasu zamířili až na led ústeckých Lvů. Vyrovnanou první třetinu nakonec dotáhli Hradečtí do vítězného konce. V dalších dvou třetinách pak Východočeši přidali vždy po jedné brance a o výsledku bylo rozhodnuto. Hradec porazil svého souseda v tabulce týmů 5:2. Petr Ropický přispěl k výhře svého týmu dvěma góly a stejným počtem asistencí.

První vážnější zákrok v úvodní třetině si připsal brankář hostí po padesáti sekundách hry, když Zukal na modré napálil puk, který vyrazil královéhradecký brankář před sebe a dva ústečtí hráči se ho snažili dorazit do brány. Tu samou akci, jako přes kopírák, předvedli i hosté, ale Hiadlovský byl pozorný a puk si pohlídal. V čase 4:16 otevřeli domácí skóre – Svitavský to zkoušel od modré, ale brankář Brož vyrazil puk přímo na hůl Janu Vernekovi, který střílel už do prázdné branky – 1:0. Ale i Hradec se dostal do několika šancí. Nejdříve to zkoušel kapitán Šimoníček, ale trefil jen boční síť. Po něm pálil Březina, ale ani s tímhle pukem neměl ústecký brankář problém. Hiadlovský si dokázal poradit i s nepříjemnou střelou Jindřicha, který dostal přesnou přihrávku zpoza brány, nepřehodil však betony domácího brankáře. V čase 8:54 se i hosté dočkali prvního gólu – Petr Ropický ujel ústeckým obráncům a v klidu zakončil blafákem nad lapačku domácího brankáře – 1:1. Uběhlo jen pár minut hry a Lvíčata lovila ze své sítě další puk – a opět to byl Petr Ropický, který se ani tentokrát nemýlil – 1:2. Ve 14. minutě dokázali domácí využít první přesilovku a vyrovnali – Lvíčata se rozestavila do přesilovkové formace a puk putoval po ose Hanzl – Brož – Jakub Hadbavný přímo do prázdné branky – 2:2. Ale ani tento stav nevydržel dlouho. Za nedovolené bránění byl vyloučen Šrámek a tentokrát to byli hosté, kdo využil početní výhodu – Ropický vybojoval puk, nahrál Adamu Svobodovi, který poslal hosty do vedení – 2:3.

Do druhé třetiny vlétla Lvíčata jako uragán. Dokázala uzamknout královéhradecké hráče v útočné třetině, ale vůbec se nedostala k zakončení. Nejblíže měl ke gólu Salač, který se ocitl sám před brankářem, ale střílel jen nad bránu. Další přesilovku si zahráli domácí, ale Hradec dobře bránil a vůbec k ničemu Ústí nepustil. V čase 27:07 mohli hosté přidat další gól, když Ústečtí špatně vystřídali, ale naštěstí pro Lvíčata se jednomu z útočníků svezl kotouč po čepeli a nezakončil tak přesně. Ale i na druhé straně viděli diváci šanci. Bacovský se přes celé hřiště proháčkoval až do útočné třetiny a královéhradecký brankář se musel hodně natáhnout, aby puk skončil v jeho lapačce. V čase 36:22 přidali hosté čtvrtý gól – tentokrát Ropický přihrál Ondřeji Březinovi, který se nemýlil - 2:4.

Třetí třetina se nesla ve znamení opatrnosti. Ústečtí nechtěli udělat zbytečné chyby, aby neinkasovali další gól a Hradečtí si chtěli svůj náskok pohlídat. Ve 46. minutě měli hosté obrovskou šanci přidat v pořadí již pátý gól, když byli postupně vyloučeni domácí Musílek a Mizera. Ale Lvíčata výborně bránila a nepustila hostující mužstvo do téměř žádných šancí. Ústečanům tato neproměněná přesilovka zvedla sebevědomí. Hodně se snažili dát gól, ale štěstí nestálo na jejich straně. V čase 57:03 předvedli Hanzl s Brožem pěknou kombinační hru před hradeckým brankářem, ale ani z toho nevzešel gól v soupeřově bráně. V 59. minutě to Lvíčata zkoušela v šesti hráčích v poli, ale hosté přidali pátý gól – Jan Berger vybojoval puk a poslal ho přes celé hřiště do prázdné ústecké brány – 2:5. V samotném závěru třetí třetiny mohli domácí opět inkasovat, ale puku se na brankové čáře připletla do cesty hokejka jednoho z ústeckých obránců.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 1 0 1 0 0
Ondřej Březina 1 1 2 0 0
Roman Dolana 0 0 0 0 0
Marek Drtina 0 0 0 0 0
Ondřej Fiedler 0 0 0 0 0
Ladislav Jindřich 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Lukáš Pilař 0 0 0 0 0
Petr Ropický 2 2 4 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Štěpán Spudil 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 1 1 2 0 0
Jiří Šimoníček 0 0 0 0 0
Jan Zelený 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Brož 60 30 2 28 93,33 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - asistent trenéra Hradce Králové:
Dnešní utkání jsme odehráli zodpovědně a zaslouženě vyhráli. Výborně zahrál druhý útok, který vstřelil všechny branky. Skvěle nám zachytal i brankář Brož. Škoda velkého klopýtnutí v pátek. Dnes to bylo jako nebe a dudy.