Zápasy
so 23.2.2008 | Pavel Illich

Poslední duel junioři nezvládli, Slavii nedali ani gól

V posledním zápase základní části extraligy juniorů přivítali hradečtí hokejisté Slavii Praha. Samotný duel příliš pohlednou podívanou nepřinesl, vše podstatné se dlouhou dobu odehrávalo v početních výhodách obou týmů. Zatímco Hradec byl ve většině těchto případů téměř neškodný, Slávisté do poloviny zápasu využili obě svoje přesilovky. Východočeši byli na brankáře Pražanů krátcí, čehož Slavia využila v závěrečné třetině ke vstřelení třetí uklidňující branky. Hosté tak díky jedné brance vstřelené v každé třetině dokráčeli k zaslouženému vítězství, Dominik Durch si připsal na hradeckém ledě čisté konto.

Úvod zápasu se nesl ve velmi opatrném duchu, a spíše než brankové příležitost, byla k vidění řada nepřesností a zakázaných uvolnění. A když se neujala ani první přesilovka Hradce, odehrávalo se veškeré dění i nadále převážně ve středním pásmu. Udeřit mohlo ve druhé početní výhodě domácích, ale na opačné straně. Nestrašilovu ránu však Brož reflexivně vyrazil. Jak se nakládá s převahou jednoho hráče v poli názorně předvedli Slávisté. Jan Česnek střílel od modré a puk si našel cestu až do sítě – 0:1.A když ani ve své třetí přesilovce Východočeši Furcha příliš nezaměstnali, těsný stav trval až do první přestávky.

Do druhé části vstoupili lépe Slávisté, jejich aktivitu otupilo až čtvrté vyloučení a následný tlak Hradce. Ale střelci domácích cíl míjeli, nebo trefovali dobře postaveného Furcha. A tak znovu udeřili hosté. Pohlednou kombinaci s Doležalem zakončil Jan Česnek - 0:2. Pražané si i nadále udržovali nepatrnou převahu a svůj náskok zodpovědně hájili. Divákům zatrnulo ve 33. minutě, kdy byl na mantinel nešetrně naražen domácí Berger, naštěstí se po ošetření do hry mohl vrátit. Zákrok však zůstal nepotrestán. Na začátku 39. minuty mohli hosté udeřit potřetí, ale Vokál tečoval Petránovu střelu těsně nad branku. Více už se do druhého dějství nevešlo a po čtyřiceti minutách byli Pražané blíže vítězství.

V závěrečné třetině se Hradečtí snažili co nejrychleji vstřelit kontaktní gól, pokud chtěli pomýšlet na bodový zisk z tohoto utkání. V ideální pozici se při dorážce zjevil Pospíšil, ale brankář Durch byl na zemi včas. Ani Berger nedokázal snížit, neboť v pádu na puk před odkrytou klecí nedosáhl. Ovšem jen co se Slávisté otřepali z náporu domácích, sami udeřili potřetí. Prosadil se Jiří Krejčí a o vítězi začalo být jasno. Hosté se v závěru zápasu nikam nehnali a spoléhali na rychlé brejky, zatímco Hradečtí pokračovali v marném souboji s obranou Slavie. Slávisté tak mohli oslavit poklidné vítězství 3:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 0 0
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Marek Drtina 0 0 0 0 0
Ladislav Jindřich 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Petr Novák 0 0 0 0 0
Lukáš Pilař 0 0 0 0 0
Petr Pospíšil 0 0 0 0 0
Petr Ropický 0 0 0 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Štěpán Spudil 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 0 0 0 0 0
Jan Zelený 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Brož 60 26 3 23 88,46 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Seidl Jiří Seidl - hlavní trenér Hradce Králové:
Byl to další záoas, ve kterém se ukázalo, v jaké jsme v současnosti křeči. Mužstvo si přestalo věřit. Je pravda, že v posledních čtyřech kolech jsme měli nepříjemné rozlosování, ale jeden zápas se určitě dal vyhrát. Potřebujeme urvat jedno utkání a vše se může zlepšit. Ale my hrajeme složitý hokej, utápíme se ve vlastních kličkách a nejen díky tomu nás soupeř vždy potrestá.

Fotogalerie