Zápasy
so 15.9.2007 | Lukáš Souček

Dorostenci mají první tři body, v Olomouci rozhodla jediná branka

Zápasové menu

Souboj dvou posledních týmů extraligové tabulky přinesl zajímavou podívanou. Na obou stranách byly k vidění obrovské gólové příležitosti, vynikali především oba gólmani. O konečném výsledku utkání nakonec rozhodla jediná branka. V čase 39:34 se nejlépe ve skrumáži těl před bránou Olomouce zorientoval Milan Valášek, který se tak stal prvním a zároveň posledním střelcem zápasu. Domácí celek měl příležitostí k vyrovnání nespočet. Brankář Kotrla však hradecký tým podržel a připisuje si na své konto první vychytanou nulu.

Hned ve třetí minutě zápasu se do brejku dostal hradecký rychlík Aleš Půlpán, ale zakončení mu nevyšlo podle představ. Přesně v polovině první třetiny našel krásnou přihrávkou Šimona Macháně Pavel Louženský. První jmenovaný hráč do prudké nahrávky jen vložil hokejku a trefil pravou tyč. O pár okamžiků později se ke slovu dostal domácí celek, když se úplně sám před bránou zjevil Lukáš Králík. Svou šanci nezužitkoval. Ve 13. minutě se vyznamenal brankář Olomouce Robert Motáň proti švihovce Jana Vlčka. V 19. minutě už olomoucký brankář byl krátký na střelu Davida Bartoše, zachránila ho ale už podruhé v zápase tyč. Z následného protiútoku mohl otevřít skóre Matěj Málek. Toho pro změnu vychytal Kotrla. V posledních momentech první třetiny vyslal Jindřich Kopsa přesnou přihrávkou do brejku Jana Vlčka, ale ten rovněž na gólmana soupeře nevyzrál.

Matěj Málek se dostal do druhé šance v zápase hned ve 21. minutě, ale i po jeho akci světelná tabule ukazovala skóre 0:0. To mohl změnit znovu Šimon Macháň, jenže jeho střelu příklepem zastavila už podruhé v zápase tyč. Ve druhé třetině byli hosté aktivnějším týmem a více se tlačili do střelby. V poslední minutě druhé části hry vypálil Ondřej Matějček a trefil tyč Motáňovy branky. Ještě ve stejném střídání se však Hradečtí dočkali. Matějček totiž následně přehrál na Václava Pánka, který od modré vypálil. Ve skrumáži těl se pak nejlépe zorientoval Milan Valášek a v čase 39:34 poslal Hradec do vedení.

Olomouc i přes jednobrankové manko stále plnila defenzivní pokyny a čekala na vhodný moment k vyrovnání. Ten přišel ve 43. minutě. To by ale musel Lukáš Králík v obrovské šanci trefit prázdnou bránu. Ve chvíli, kdy do konce třetiny zbývalo deset minut jedovatě vypálil Patrik Klokoč. Kotrla si s jeho pokusem poradil. Poslední šanci na vyrovnání si domácí připravili tři minuty před sirénou, když spoluhráči nabili Jakubu Lehečkovi. Ani ten ale na vynikajícího brankáře Kotrlu v hradecké kleci nevyzrál. Utkání tak rozhodla jediná branka ze závěru druhé třetiny a výkon brankáře Kotrly, který si na své konto připisuje první vychytanou nulu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 0 0 0 0 0
Daniel Filip 0 0 0 0 0
Vilém Juráň 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 0
Lukáš Kusák 0 0 0 0 0
Pavel Louženský 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 0 1 1 0 0
Václav Pánek 0 1 1 0 0
Tomáš Pištora 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
Daniel Sobotka 0 0 0 0 0
Milan Valášek 1 0 1 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kotrla 60 31 0 31 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý Jiří Slabý - hlavní trenér Hradce Králové:
Ke spokojenosti je ještě hodně daleko, ale pochopitelně jsem potěšený zlepšenou hrou celého mužstva a také výkony některých hráčů. Zejména je potřeba pochválit gólmana Kotrlu, který nás v utkání podržel. Jako velký srdcař byl dnes vidět Šimon Macháň. Hráči dokázali bojovat o výsledek a dokázali, že jsou schopni uhrát vítězství 1:0, což se v hokeji hodně cení. Je to teprve začátek cesty, která nás čeká, protože ta hra ze začátku sezóny nebyla dobrá. Doufám, že teď už se to začíná zlepšovat, ale musíme pořád pracovat a neuspokojit se tím, že jsme jednou vyhráli.