Zápasy
so 29.9.2007 | Lukáš Souček

Dorostenci přišli ve Vítkovicích o vítězství v posledních deseti minutách

Zápasové menu

Velmi blízko byli hráči hradeckého dorostu k druhému extraligovému vítězství. Hned v první třetině se Východočeši dostali do dvoubrankového vedení. Nejprve Vilém Juráň zavěsil pod horní tyč a dvě minuty před první sirénou zvýšil už na 2:0 pro Hradec Václav Pánek. Vítkovice sice hned v 17. vteřině druhého dějství snížily, jenže zásluhou šťastné trefy Juráně Hradec vedl opět o dvě branky. Ani to ale nestačilo. Domácí v posledních deseti minutách utkání otočili, vstřelili tři góly a do tabulky si tím pádem připsali i tři body za vítězství 4:3.

Vstup do utkání měl lepší domácí tým. Vítkovičtí totiž hned vyzkoušeli pozornost brankáře Kotrly několika jedovatými střelami. Tlak domácího celku zmrazil ve 13. minutě Vilém Juráň, když po přihrávce Bartoše trefil přesně pod horní tyč Mrázkovy klece. Hosté byli v tu chvíli při chuti. Zjistili, že i s tímto soupeřem se dá hrát vyrovnaná partie a nakonec se dočkali i druhé branky. Při dvojnásobné přesilové výhodě nabil Václavu Pánkovi Pavel Vaněk a Hradec vedl o dva góly. Vítkovičtí odcházeli do kabin pochopitelně zklamáni. Ani jedna z jejich třinácti střel se totiž nezastavila o hradeckou síť.

Lepší nástup do druhé části hry si domácí tým nemohl představit. Přesilovou hru využil po rychlé kombinaci Petr Kolouch a Vítkovice byly už v čase 20:17 na dostřel. Celá druhá třetina byla v jasné režii domácích, hosté tahali za kratší konec provazu, ale díky zarputilému stylu v obranné fázi neinkasovali další branku. Ve 25. minutě mohl Žvatora vyrovnat, ale Kotrla proti němu vytáhl pěkný zákrok lapačkou. V polovině zápasu Matěj Stránský, stojící před prázdnou bránou, minul skákající kotouč. Zákonitě tak muselo udeřit na druhé straně. Vilém Juráň vyhazoval kotouč směrem na vítkovickou bránu. Brankář Mrázek se bál střely dojíždějícího Flídra, a tak volil vypíchnutí kotouče, ke kterému měl hradecký útočník stejně příliš daleko. Mrázek kotouč minul a následně ho nechal proklouzat mezi svými betony až pár centimetrů za brankovou čáru. Ještě v poslední minutě mohl snížit domácí Michal Hlinka, kdyby jeho rychlou švihovku nezastavila levá tyč.

Vítkovice ale zbraně nesložily a jednoznačně mířily minimálně za remízou. Ve 46. minutě akci dva na jednoho pěkně zakončoval Mareček a o chvíli později trefil Kolouch pravou tyč Kotrlovy branky. Hradec se stále bránil, přesto senzačně vedl. Tento stav trval ještě další tři minuty. V tu chvíli totiž hlavní rozhodčí poslal na trestnou lavici dva hostující hráče a tuto příležitost nemohly Vítkovice promarnit. Na 2:3 snižoval po kombinaci Lukáš Kucsera. Za necelé čtyři minuty hráli Hradečtí ve čtyřech. Jejich oslabení ale trvalo pouze pět vteřin. Střelu Žvatory od modré dorazil Lukáš Kolouch. Právě ve chvíli, kdy si hlasatel chystal mikrofon pro oznámení posledních dvou minut utkání, padl rozhodující gól zápasu. Při hradecké přesilovce ujel Lukáš Kucsera, jehož střelu odraženou od betonu Tomáše Kotrly dorazil Lukáš Kolouch, čímž dovršil svůj hattrick. Hradečtí se padesát minut výtečně bránili, zkušenému celku Vítkovic však stačilo posledních deset minut k otočení celého zápasu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 0 1 1 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 0 0 0 0 0
David Flídr 0 0 0 0 0
Vilém Juráň 2 0 2 0 0
Lukáš Kusák 0 0 0 0 0
Pavel Louženský 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Václav Pánek 1 0 1 0 0
Tomáš Pištora 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 0 1 1 0 0
Lukáš Stříteský 0 0 0 0 0
Daniel Šebek 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0
Pavel Vaněk 0 1 1 0 0
Ondřej Vlček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kotrla 60 46 4 42 91,30 0 0