Zápasy
so 13.10.2007 | Lukáš Souček

Dorost po velké bitvě porazil Šumperk

Zápasové menu

Hradečtí dorostenci nevstoupili do utkání vůbec špatně a ve 13. minutě už vedli o jednu branku, když Aleš Půlpán nadvakrát dorazil svoji střelu. V první třetině byli domácí o něco aktivnější, ale v té druhé už tomu bylo jinak. Šumperk si vytvořil spoustu šancí, ale neproměnil. Skóre se znovu měnilo až v 55. minutě, kdy hosté vyrovnali. O dvě minuty později ale Hradec přece jen rozhodl o svém vítězství. David Bartoš se protáhl až před brankáře a přesnou střelou po ledě vyluštil tajenku pátečního zápasu.

Domácí tým vlétl do zápasu aktivněji a několikrát prověřil brankáře Misiorze v bráně Šumperka. Všechny střely však byly většinou z uctivé vzdálenosti a hostující gólman vše zvládal do desáté minuty bez problému. V polovině úvodního dějství poprvé lovil puk ze své sítě, když dorážel Daniel Filip. Hradecký útočník ho ale sklepl ze vzduchu, a tak branka nemohl být pro hru vysokou holí uznána. O tři minuty později už se ale skóre měnilo. Aleš Půlpán se obtočil kolem šumperské brány a nadvakrát dorazil kotouč až za brankovou čáru. Šumperku se úvodní třetina příliš nevydařila, brankář Kotrla v první třetině příliš práce neměl, a tak se odcházelo do šaten za stavu 1:0.

Ve druhé třetině jakoby si oba týmy vyměnily role. Tentokrát za kratší konec provazu tahali domácí, zatímco Šumperk byl na koni. Dvě obrovské šance měl David Stejskal, ale v rozmezí tří minut dvakrát netrefil úplně prázdnou bránu. V polovině zápasu se dobře natlačil až před hradeckého brankáře Stanislav Tomiga, ale skulinu mezi jeho betony nenašel. Jedinou vážnější šanci Hradce si vypracoval Ondřej Matějček, když ujížděl sám na Misiorze, ale přestřelil. Šumperk ve druhé třetině prověřil Tomáše Kotrlu celkem šestnáctkrát, přesto se z branky neradoval.

Blízko vyrovnávací branky byl také Michael Šrámek, ale svůj průnik do zdárného konce nedotáhl. Draci navíc dostali ve třetí třetině výhodu dvojnásobné přesilové hry. V ní největší šanci spálil Ondřej Starý, když jeho střelu po křížné přihrávce zlikvidoval Kotrla. Ani tato přesilovka hostů tak k vyrovnání nevedla. Hostující tým se tak ze vstřelené branky zaradoval až v čase 54:32. To našel Michal Skoumal volného Vladimíra Cinka, jenž bombou z mezikruží rozjásal šumperskou střídačku. Radost hostů však zmrazil Ondřej Matějček, když se po přihrávce Půlpána ocitl úplně osamocený před Misiorzem. Ten ho sice vychytal, ale na střelu Davida Bartoše, která přišla zhruba o minutu později už byl krátký. Ve strhujícím utkání se tak body rozdělovaly až v posledních pěti minutách. Nakonec všechny zůstávají v Hradci Králové.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 1 0 1 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 0 0 0 0 0
Vilém Juráň 0 1 1 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 0
Lukáš Kusák 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 0 0 0 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 1 0 1 0 0
Daniel Sobotka 0 0 0 0 0
Daniel Šebek 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 1 1 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kotrla 60 37 1 36 97,30 0 0

Fotogalerie