Zápasy
pá 19.10.2007 | Jiří Mokrý

Dorost zvítězil v Třebíči v zápase o pomyslných šest bodů

Zápasové menu

Hradečtí dorostenci sehráli v pátek důležité utkání s Třebíčí, která měla v tabulce na Východočechy náskok jednoho bodu. Hostujícímu celku se povedla zejména druhá třetina, díky níž si odváží z ledu soupeře tři body. V její sedmadvacáté a osmadvacáté minutě nasázeli Hradečtí opařenému soupeři tři branky a stav 0:6 už Třebíčští dokázali pouze korigovat dvěma góly z minuty třicáté. Výborné utkání odehrál Ondřej Matějček, jenž v zápase dvakrát skóroval a u dvou branek asistoval.

První minuty zápasu vůbec nenasvědčovaly tomu, že utkání bude po necelých třiceti minutách prakticky rozhodnuté. Obě mužstva se snažila neudělat chybu, ale tato snaha skončila v minutě sedmé, kdy Hradecké poslal do vedení Jan Vlček po přihrávkách Matějčka a Půlpána - 0:1. Domácí se pak snažili o vyrovnání, ale nedokázali dát branku ani z těch nejvyloženějších šancí. Hra samotná byla v první třetině vcelku vyrovnanou, obě mužstva hrála útočně. Hosté chtěli navýšit svůj náskok, domácí se zase snažili o vyrovnání jednogólového manka. Osmnáctá minuta a kapitán hostí Ondřej Matějček rozhodly o tom, že snaha hostí byla úspěšnější, protože Ilašenko v brance Horácké Slavie kapituloval podruhé - 0:2. Asistence si u této branky připsali Jan Vlček a Aleš Půlpán a první třetina tak skončila stavem 0:2.

Začátek druhé třetiny patřil hokejistům Třebíče, kteří už v její 35. sekundě dostali možnost hrát přesilovou hru, která byla znásobena dalším vyloučením hradeckého Vlčka, ale ani krátká výhoda dvou hráčů nebyla Třebíčským nic platná. Naopak, už ve čtyřech dokázali Východočeši dát třetí gól, jehož autorem byl Vilém Juráň, který dostal až příliš prostoru a Jana Ilašenka pokořil přízemní střelou přes obránce přesně mezi betony - 0:3. Přihrávku i této branky si připsal Aleš Půlpán. Tato branka natolik otřásla hrou domácích, že si nechali v průběhu dvou minut nasázet další tři góly. Nejprve v čase 26:08 zvýšil v přesilovce na 0:4 Václav Pánek. O necelou minutu později v čase 27:19 dal pátou branku hostí Daniel Filip – 0:5. Po této brance si domácí střídačka vyžádala oddechový čas a do branky šel Adam Wolf. Třebíčští hráči však nedokázali v brankovišti pokrýt důrazného Ondřeje Matějčka a ten uzavřel pro domácí dvouminutovku hrůzy brankou už na 0:6. To na kostce nad ledem svítil čas 27:31. Teprve potom jakoby Slavisté pochopili, že takhle to dál nepůjde a brankami Dominika Stahorského po přihrávkách Marka Honzy a Michala Zdražila na 1:6 a Pavla Kotrby, kterému asistovali Ondřej Němec s Tomášem Vondráčkem, snížila na 2:6. Obě tyto branky padly ve 33. minutě zápasu. Aby se to nepletlo, tak po této brance si oddechový čas vyžádala lavička Hradce Králové. Uklidnění, které bylo cílem tohoto oddechového času přineslo své ovoce a Hradečtí už další snížení do nepřipustili, a tak se do kabin po druhé třetině šlo za stavu 2:6.

Třetí část začali Třebíčští dobře, hosté naopak poněkud nekoncentrovaně, když se nechali hned v první minutě vyloučit dva jejich hráči, konkrétně v čase 40:07 Daniel Sobotka za napadení a pak v čase 40:57 Daniel Filip za příliš mnoho hráčů na ledě. Třebíčským hokejistům se tak naskytla minutu a deset vteřin trvající přesilovka pěti proti třem. Sehráli ji velmi dobře, soupeře zamkli před jeho bránou, ale Tomáše Kotrlu nedokázali překonat. S přibývajícím časem bylo stále patrnější, že na hokejky domácích se vkrádá nervozita, zatímco hosté už pomalu začínali tušit, že čtyři góly už zřejmě nedostanou. Východočeši se totiž v poslední části zápasu soustředili na aktivní obranu, kterou Slavisté nedokázali překonat. Jednou z posledních šancí ke zkorigování skóre byla jejich přesilovka z 57. minuty, kdy musel za katr Tomáš Pištora za držení. Ani tuto přesilovku však domácí nevyužili a když 35 vteřin před poslední sirénou museli na trestnou Třebíčští Pavol Záhradný za vražení a David Fryauf za nesportovní chování, mohli hokejisté Hradce Králové začít slavit vítězství v zápase, který se díky postavení obou týmu v tabulce, hrál o příslovečných šest bodů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 0 0 0 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 1 0 1 0 0
Lukáš Gabriel 0 0 0 0 0
Vilém Juráň 1 0 1 0 0
Daniel Komárek 0 0 0 0 0
Lukáš Kusák 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 1 1 0 0
Ondřej Matějček 2 2 4 0 0
Václav Pánek 1 0 1 0 0
Tomáš Pištora 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 0 3 3 0 0
Daniel Sobotka 0 0 0 0 0
Daniel Šebek 0 1 1 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0
Jan Vlček 1 3 4 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kotrla 60 26 2 24 92,31 0 0