Zápasy
so 20.10.2007 | Jakub Mezlík

Dorost v Jihlavě vedení neudržel

Zápasové menu

Od 10. minuty drželi hradečtí dorostenci v sobotním duelu v Jihlavě těsné jednobrankové vedení zásluhou trefy Aleše Půlpána. Dukle se však povedl nástup do třetí třetiny, kdy dvěma rychlými góly otočila vývoj zápasu a po chvíli přidala i třetí branku. Hradec tak na páteční výhru v Třebíči navázat nedokázal.

Jihlavští vlétli do utkání aktivněji a hradecký brankář Kotrla se musel hned od začátku činit. V 10. minutě se ale paradoxně ujali vedení hosté. V přesilové hře poslal kotouč po ledě podél brankáře Šťastného Aleš Půlpán – 0:1. Za tři minuty měl v přesilové hře vyrovnání na hokejce Zeman, ale nedokázal před odkrytou bránou přesně trefit poskakující puk. Ještě v téže početní převaze se neprosadil z bezprostřední blízkosti ani Malec. Jihlavští si svoji aktivitou vybojovali brzy další přesilovku, ani v ní se ale neprosadili. Pěška nedokázal sám před brankou zvednout bekhendem kotouč nad ležícího Kotrlu. V úvodní dvacetiminutovce se již žádná další příležitost na jedné či druhé straně neurodila, a tak i přes domácí tlak odcházeli do kabin spokojenější Hradečtí.

Začátek druhé třetiny se nesl ve stejném duchu. Ve 24. minutě se dostal do úniku Malec, ale výborný Kotrla v hradecké brance jej vychytal. Excelentními zákroky přiváděl jihlavské střelce k šílenství i v následující přesilovce. Kuřítko zakončoval pohlednou akci do odkryté brány, na poslední chvíli se však v dráze střely objevil Kotrlův beton. Málo aktivní hosté se dostali na dostřel jihlavské branky ve 33. minutě, ale gólman Šťastný byl proti Valáškově střele dobře postaven. V závěru prostřední části se musel jihlavský brankář zapotit ještě jednou, když v hradecké přesilovce likvidoval střelu Šebka z těsné blízkosti. I po čtyřiceti minutách si hokejisté odešli odpočinout za stavu 0:1.

Jihlavským dorostencům se povedl nástup do druhé třetiny a hned po třinácti sekundách se jim podařilo vyrovnat. Přesilovou hru využil Martin Vysloužil, který dorazil kotouč do odkryté branky po střele Kuřítka – 1:1. Za další minutu a půl už Dukla vedla. Adam Zeman prostřelil z prostoru levého kruhu gólmana Kotrlu mezi nohy – 2:1. A domácí pokračovali v gólovém trendu i nadále. Ve 48. minutě se opět radovali. Adam Zeman si nabruslil mezi kruhy, dostal přihrávku od Polcara a kotouč umístil přesně k tyči – 3:1. 51. minuta přinesla nebezpečnou skrumáž před domácí brankou, nejlépe se v ní ale zorientoval Šťastný a přikryl kotouč. Do konce zápasu si již jihlavští hokejisté pohlídali svůj náskok a radují se ze zisku všech tří bodů zejména díky Šťastnému, který uspěl tváří v tvář Vlčkovi. Naopak Východočeši odjíždějí s prázdnou.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 0 0 0 0 0
Lukáš Gabriel 0 0 0 0 0
Vilém Juráň 0 0 0 0 0
Daniel Komárek 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 0
Lukáš Kusák 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 0 1 1 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Tomáš Pištora 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 1 0 1 0 0
Daniel Sobotka 0 0 0 0 0
Daniel Šebek 0 0 0 0 0
Ivo Teichman 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0
Ondřej Vlček 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kotrla 60 37 3 34 91,89 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Táborský Pavel Táborský - hlavní trenér Hradce Králové:
Byla na nás znát únava po zápasu v Třebíči, kde jsme podali výborný výkon. Proti Jihlavě jsme hráli špatně, vůbec jsme nebruslili, nehráli jsme, co jsme chtěli a probrali jsme se až v posledních osmi minutách. Každopádně Jihlava dnes vyhrála zaslouženě.


Adam Zeman - hlavní trenér Jihlavy:
Bylo to pro nás těžké utkání. Přestože jsme si vytvořili řadu šancí, nemohli jsme se dlouho dočkat gólu. Až ve třetí třetině se po přeskupení formací přiklonilo štěstí na naši stranu a dvěma rychlými góly se nám povedlo utkání otočit.