Zápasy
pá 26.10.2007 | Lukáš Souček

Dorostenci urvali s Kometou dva body, rozhodly nájezdy

Zápasové menu

Utkání jako na houpačce zažili v pátek hradečtí dorostenci. Nejprve hned ve druhé minutě vedli, vzápětí však o náskok během chvíle přišli. Svou druhou brankou v utkání Šimon Macháň vyrovnal, Kometa však znovu odskočila na rozdíl jediné branky. Ve třetí třetině Hradečtí zápas otočili. Díky brankám Pánka a Půlpána vedli 4:3, ale opět to nebylo na dlouho. Hosté přidali další dvě rychlé branky a s Východočechy to vypadalo zle. V 53. minutě ale srovnal na 5:5 Václav Pánek a rozhodující samostatný nájezd proměnil Aleš Půlpán.

Bleskový vstup do utkání předvedl Hradec Králové. Vilém Juráň posadil kotouč přímo na hůl Šimona Macháně, který se prezentoval přesnou střelou do horní poloviny branky. Pro hradeckého útočníka to byl vůbec první extraligový gól. Hráči Komety však na úvodní gól odpověděli hned dvakrát. Nejprve zakončoval rychlou kombinaci po vhazování Jakub Touška. Po uplynutí dvou minut si nabruslil mezi kruhy Michal Březa a přesnou švihovkou k pravé tyči poslal Brno do vedení. Hostující tým byl od této chvíle na koni, zatímco Hradečtí prožívali nejhorší chvíle zápasu. Ve zbylých šesti minutách ale branka nepadla, a tak oba týmy zamířily do kabin za stavu 1:2.

Trochu nečekaně si oba týmy role ve druhé třetině vyměnily. Hradečtí se nutili do koncovky a říkali si o vyrovnání. Velmi blízko k němu byl Vilém Juráň, když se natlačil před bránu a bekhendem zkoušel trefit místo nad ramenem Baruse. Poprvé sice neuspěl, ale u druhé branky si připsal asistenci. Jeho střela totiž těsně minula brněnskou klec a odrazila se od zadního mantinelu zpět do nejfrekventovanějšího místa před bránou, kde číhal Šimon Macháň. Ten trefil skákající kotouč, který následně pod Barusem doplachtil až do sítě. Radost domácích však trvala jen dvě minuty. Tomáš Komínek unikl do brejku, na vyjetého Kotrlu udělal kličku a zavezl kotouč do prázdné brány. Těsně před sirénou mohl vedení hostů pojistit Libor Maša, ale Kotrlova lapačka byla proti.

Nevídané věci se děly ve třetí třetině. Nejprve si z modré čáry až před bránu sjel obránce Václav Pánek a vyrovnal. Dvě minuty na to se nejlépe ve skrumáži před Barusovou bránou zorientoval Aleš Půlpán a Hradec byl ve vedení. Za 45 vteřin bylo ale vše jinak. To totiž Tomáš Kořínek svou druhou brankou v utkání vyrovnal. Brněnský útočník si odešel odpočnout na střídačku a hned v dalším střídání byl středem pozornosti znovu. V čase 47:54 totiž opět místní hlasatel ohlásil jméno Tomáše Kořínka, jako brněnského střelce. Hosté v tu chvíli vedli 5:4. Domácí se ale nevzdali a znovu toužili po vyrovnávací brance. Té nakonec dosáhli v 53. minutě při přesilové hře. Vyhrané vhazování nasměroval Půlpán na Václava Pánka, jenž střelou z první prostřelil vše včetně brankáře Baruse.

Prvních 60 minut hry rozlousklo pouze půl oříšku. V prodloužení zvolili Hradečtí ofenzivní taktiku, zatímco Kometa si spíše věřila na samostatné nájezdy. Domácí si vytvořili dvě slibné gólové šance, avšak po pěti nastavených minutách stále nebylo rozhodnuto, kdo si připíše do tabulky bonusový bodík.

V první sérii samostatných nájezdů neproměnil Komínek, zatímco hradecký Aleš Půlpán si s Barusem poradil. Ve druhé sérii vyšel na prázdno jak hostující Heža, tak domácí Šafránek. Michal Březa ve třetí sérii musel dát, a také se tak stalo. Definitvní tečku za zápasem mohl udělat Šebek, ale blafák do forhendu mu nevyšel. Pokračovalo se tak čtvrtou sérií, kde si svůj pokus podruhé úspěšně zopakoval Aleš Půlpán. Tentokrát už byla jeho branka vítězná, neboť Kotrla vzápětí vychytal Jakub Toušku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 0 0 0 0 0
Miroslav Christ 0 0 0 0 0
Vilém Juráň 0 2 2 0 0
Daniel Komárek 0 0 0 0 0
Lukáš Kusák 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 2 0 2 0 0
Ondřej Matějček 0 2 2 0 0
Milan Nevosad 0 0 0 0 0
Václav Pánek 2 0 2 0 0
Aleš Půlpán 2 1 3 0 0
Daniel Sobotka 0 0 0 0 0
David Šafránek 0 0 0 0 0
Daniel Šebek 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kotrla 65 30 5 25 83,33 0 0

Fotogalerie