Zápasy
pá 23.11.2007 | Lukáš Souček

Dorostenci svedli s Havířovem velký boj, nakonec prohráli na penalty

Zápasové menu

Dramatický zápas sehrál hradecký dorost na ledě Panterů z Havířova. Bohužel na hradecké hokejisty z dobře rozehrané partie zbyl ve výsledku pouhý bod. Východočeši předvedli výbornou první třetinu, kdy si vytvořili tříbrankový náskok, o dvě trefy se postaral Daniel Šebek. Ovšem ve druhé třetině Havířov dokázal vyrovnat. Hradec šel ještě jednou v zápase do vedení, ale Panteři dokázali stav znovu otočit ve svůj prospěch. Poslední slovo měli ale v předposlední minutě základní hrací doby znovu hosté a zápas tak rozhodovaly až samostatné nájezdy. V těch měli více štěstí domácí a ze zdánlivě ztraceného zápasu vybojovali dva body.

Domácí tým vstoupil do utkání překvapivě špatně, čehož Hradečtí dokázali využít. V první třetině dokonce hned třikrát. Již v šesté minutě předložil David Bartoš přesně na hokejku Daniela Šebka, který střelou z první otevřel skóre zápasu. O pět minut později si sjel před bránu Václav Pánek, kde ho našel Ondřej Matějček. Hradecký obránce se v zakončení nemýlil a bylo to 2:0 pro hosty. Havířov si v první třetině nevypracoval v podstatě žádnou všětší šanci. V poslední minutě jel sám na brankáře Matouška Jan Vlček, ale blafák neproměnil. Dvě vteřiny před koncem třetiny přesto hosté skórovali. Daniel Šebek udeřil po druhé. Tentokrát byl v roli nahrávače Ondřej Vlček.

Ve druhé třetině si ale obě mužstva role úplně vyměnila. Hradečtí přestali hrát, zatímco domácí tým se nastartoval. V čase 22:07 se Havířov poprvé nadechl. Jakub Fábry snížil na 1:3. V polovině zápasu najel mezi kruhy Antonín Pechanec a přesnou střelou snižíl už na rozdíl jediné branky. Následovala šance Hradce. Miroslav Christ jel společně s Ondřejem Matějček úplně sám na Matouška. První jmenovaný vzal zakončení na sebe, ale přestřelil. Havířov tak udeřil potřetí. Tentokrát to byl Patrik Slavík, kdo se zapsal na listinu střelců.

Vstup do třetí části zápasu se vydařil Hradci. Daniel Filip našel Jana Vlčka, který vrátil vedení na hradeckou stranu. O pět minut později ale bylo znovu vyrovnáno. Zasloužil se o to David Videlka. V 56. minutě měl před sebou prázdnou bránu Petr Dočkal, ale Kotrla ho zázračně vychytal. I přesto se Havířov dostal o minutu později do vedení. Střelu Pechance dorazil do prázdné brány znovu David Videlka. Ve vypjatém zápase i tak našli Hradečtí šanci na odpověď. Hradecký kapitán Ondřej Matějček vzal vyrovnání na sebe. Prošel přes tři hráče soupeře a střelou téměř z nulového úhlu doslova dotlačil kotouč za brankovou čáru.

60 minut hry nerozhodlo, a tak na řadu přišlo prodloužení. To chtě nechtě ovlivnil hlavní rozhodčí, když hned po prvním vhazování poslal Hradec do třech. Hradečtí se silou vůle ubránili, jenže za deset vteřin znovu měli na ledě o jednoho hráče méně. Havířovští však tuto obrovskou šanci využít nedokázali a na řadu tak přišli samostatné nájezdy.

David Bartoš a po něm David Šefčík proměnili své první nájezdy. Ve zbylých dvou sériích vyšli pokusy havířovského Pechance a Videlky naprázdno, stejně jako hradeckého Filipa a Půlpána. Tajenku rozluštila až čtvrtá série. Richard Pinka proměnil, zatímco Aleš Půlpán blafákem do forhendu neuspěl. Bonusový bod tak nakonec získal domácí Havířov.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 0 2 2 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 0 1 1 0 0
Miroslav Christ 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Lukáš Kusák 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 1 1 2 0 0
Václav Pánek 1 0 1 0 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
David Reichmann 0 0 0 0 0
Daniel Sobotka 0 0 0 0 0
David Šafránek 0 0 0 0 0
Daniel Šebek 2 0 2 0 0
Milan Valášek 0 2 2 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 1 0 1 0 0
Ondřej Vlček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kotrla 65 55 6 49 89,09 0 0