Zápasy
so 15.12.2007 | Lukáš Souček

Dorostenci porazili Mladou Boleslav 5:2, rozhodla druhá třetina

Zápasové menu

Jako první otevřeli skóre utkání domácí, když v deváté minutě zakončil svůj průnik Vilém Juráň. O tři minuty později hosté snížili a začínalo se znovu. Rozhodující momenty zápasu se odehrály ve druhé třetině. Nejprve Aleš Půlpán vrátil Hradci vedení, následovala gólová střela Daniela Sobotky a důležitá branka Ondřeje Matějčka čtyři vteřiny před sirénou ve dvojnásobném oslabení. V 51. minutě zvyšoval už na 5:1 druhou brankou v zápase Aleš Půlpán. Mladá Boleslav už jen stihla dvě minuty před koncem zápasu výsledek zkorigovat na konečných 5:2.

Mladá Boleslav vstoupila do zápasu mnohem lépe a hned v úvodních minutách si vytvořila několik slibných šancí. Tu nejnebezpečnější měl ve třetí minutě Stanislav Škořík, ale Tomáš Alexa zasáhl svým betonem včas. O pár okamžiků později začala první přesilová hra, ve které domácí nic nevymsleli. V jejím závěru ale prošel přes tři hráče soupeře Vilém Juráň a chladnokrevně zakončil. Hosté však za tři minuty odpověděli nejlepším možným způsobem, taktéž v přesilovce. Martin Belay si našel prostor a tvrdou střelou vyrovnal. Ve chvíli, kdy do konce třetiny zbývalo 30 vteřin napřáhl na modré čáře Daniel Filip. Jeho střela zazvonila na levou tyč Klimíčkovy branky.

Druhou třetinu už domácí nijak nepodcenili a dokonce se dostali do vedení. Daniel Filip dostal kotouč do středního pásma, kde ho našel Aleš Půlpán. Hradecký útočník se od mantinelu natlačil až před bránu a rozvlnil hostující síť podruhé. Zápas se přehoupl do druhé poloviny a Hradečtí dostali výhodu přesilové hry. Tu využil přesnou střelou Daniel Sobotka a Hradec vedl 3:1. Mladoboleslavští nehráli podle svých představ a to věděl i trenér Arnošt, který okamžitě sáhl po time-outu. Ten ale nepřinesl potřebný efekt, naopak. Ve 34. minutě dostal přesnou přihrávku do brejku Ondřej Matějček. Tentokrát měl ale Jan Klimíček lapačku na správném místě. Přesto se hradecký kapitán ve druhé třetině branky dočkal. Hosté paradoxně inkasovali čtvrtou branku při vlastní přesilovce 5 na 3. Ve vlastní třetině dobře zapracoval Václav Pánek, když vybojoval kotouč a poslal Ondřeje Matějčka vpřed. Ten pak zkontroloval hodiny, našlápl a přesnou střelou pod břevno v čase 39:56 přidal čtvrtý hradecký úspěch.

Mladoboleslvaští se ale jen tak nevzdali. Slibnou šanci měl hned ve druhé minutě třetí třetiny Martin Belay. Trefil však pouze břevno. Všechny zbylé pokusy pak skončily u brankáře Alexy. Ve 49. minutě ujížděl na Klimíčka Aleš Půlpán, ale neproměnil. O dvě minuty později však stejnou šanci hradecký útočník využil rychlým bekhendovým blafákem. Jméno Aleše Půlpána se tak na listině střelců objevilo už podruhé. Sedm minut před koncem ještě mohl jiskřičku naděje vykřesat pro hosty David Koudela, ale jeho střelu z první Alexa zlikvidoval. Přesto David Koudela jiskřičku vykřesal, jenže zhasla ještě než stačila pořádně vzplát. V čase 57:49 mladoboleslavský útočník vyrovnal. Jeho branka však byla pouze tou, která zkorigovala výsledek na konečných 5:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 0 0 0 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 0 1 1 0 0
Miroslav Christ 0 1 1 0 0
Vilém Juráň 1 0 1 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Lukáš Kusák 0 2 2 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 1 1 2 0 0
Václav Pánek 0 2 2 0 0
Aleš Půlpán 2 0 2 0 0
David Reichmann 0 0 0 0 0
Daniel Sobotka 1 0 1 0 0
David Šafránek 0 0 0 0 0
Daniel Šebek 0 1 1 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 0 0 0 0
Ondřej Vlček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Alexa 60 39 2 37 94,87 0 0

Fotogalerie