Zápasy
so 2.2.2008 | Lukáš Souček

Dorostenci senzačně otočili zápas a vezou dva body z Mladé Boleslavi

Zápasové menu

Na první branku museli diváci čekat až do 29. minuty, kdy šla Mladá Boleslav do vedení. Špičkový nástup do závěrečné části přetavili domácí ve druhý gól. Hradec ale dokázal odpovědět stejnou mincí. O pět minut později se trefil přesně od modré čáry Daniel Sobotka. Milan Valášek v čase 47:05 vyrovnal a na programu bylo prodloužení. V něm měli Hradečtí výhodu přesilové hry, na jejíž zužitkování potřebovali 18 vteřin. Václav Pánek rozhodl zápas tvrdou ránou od modré čáry. Tři využité přesilovky tak nakonec Hradci Králové přinesly dva důležité body.

Úvodní třetina přinesla menší přestřelku. Hradečtí měli k dispozici hned pět přesilových her, třikrát si ve výhodě zahrála i Mladá Boleslav. Aktivnější tým tak měl na ledě vždy o jednoho hráče více. Na výsledku se ani přes tuto skutečnost v první třetině nic nezměnilo. Domácí Will musel zasahovat dokonce šestnáctkrát, Tomáš Kotrla na druhé straně si připsal o čtyři zákroky méně. Mladoboleslavští hráli bezmála minutovou přsilovku 5 na 3, ale ani tu v úvodní gól zápasu neproměnili.

Druhá třetina se odehrávala v podobném duchu jako ta předešlá. S tím rozdílem, že byly k vidění vážnější šance a jeden gól. Nejprve mohl otevřít skóre zápasu Aleš Půlpán, ale jeho technická střela skončila pouze na tyči Willovy klece. Ještě před tím než se zápas přehoupl do druhé poloviny se Boleslav dostala do vedení. Střelu Radana Lence dorazil za záda hradeckého brankáře Jiří Rys. To však bylo od obou týmů vše a do šaten se tak odcházelo za stavu 1:0.

Domácí si lepší vstup do třetí dvacetiminutovky přát nemohli. Martin Belay našel dobře postaveného Jiřího Rysa, který svým druhým gólem v utkání zvýšil náskok svého týmu. Hradečtí si ale byli vědomi toho, že po celou dobu hráli se soupeřem vyrovnanou partii. Nehodlali proto odjet s prázdnou a šli přímo za bodovým ziskem. Nejprve vypálil od modré čáry Daniel Sobotka a s pomocí teče mladoboleslavského obránce snížil na 2:1. O dvě minuty později nasměroval svou přihrávku Jan Vlček přesně na hokejku Milana Valáška, který z první poslal kotouč po ledě do domácí klece. Výsledkem hradeckého vyrovnání byl time-out pro Boleslav. Do konce třetiny už se skóre neměnilo, a tak přišlo na řadu prodloužení.

V něm byli Hradečtí ve výhodě. V poli totiž měli o jednoho hráče více. Domácí Radan Lenc byl totiž v čase 59:20 potrestán dvouminutovým trestem za zdržování hry, když nechtěně odpálil kotouč do hlediště. Potvrdilo se, že právě takovéto okamžiky rozhodují zápasy. V čase 60:18 napřáhl na modré čáře Václav Pánek a tvrdou ranou rozhodl o důležitém vítězství pro Hradec.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 0 0 0 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Lukáš Kusák 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 0 2 2 0 0
Václav Pánek 1 1 2 0 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
Daniel Sobotka 1 1 2 0 0
David Šafránek 0 0 0 0 0
Daniel Šebek 0 0 0 0 0
Milan Valášek 1 0 1 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kotrla 61 32 2 30 93,75 0 0