Zápasy
ne 24.2.2008 | Martin Lísal, Daniel Višňák

V parádním utkání nakonec zvítězila Kometa

Zápasové menu

Do posledního místečka vyprodaná hala Rondo mohutně slaví, hradečtí hokejisté děkují před sektorem hostů svým příznivcům. Tak to byl obraz, který nabídl samý závěr utkání, kontrérně 66. minuta, kdy Mariam Morava bombou kus od modré čáry prostřelil Vladislava Koutského a rozhodl o výhře Brna 2:1 v prodloužení. Hradec byl v úvodním čtvrtfinálovém utkání silnému protivníkovi více než vyrovnaným soupeřem, dokázal v 52. minutě vyrovnat Martinem Koudelkou na 1:1, přesto to nakonec Východočechům na výhru nestačilo. Brno rozhodlo o svém vítězství v nastavovaných deseti minutách. Zítra pokračuje čtvrtfinálová bitva mezi Brnem a Hradcem znovu v moravské metropoli, tentokrát se začátkem v 18:00.

První zápas letošního čtvrtfinále přinesl od úvodních minut velice vyrovnaný boj. Ani jeden z týmů se příliš nehnal do útoku. V první šanci se hned v úvodu ocitl Mikšan, samostatný únik však zakončil nedůrazně, s dorážkou neuspěl ani Sedlák. Mírný nápor Komety pokračoval i nadále, atak Moskala musel Toužimský hasit nedovoleně. Koutského prověřil Staněk a Zelenka, na druhé straně se utrhl do brejku Suchý, skóre se však neměnilo. Oba týmy se snažily převzít iniciativu, nadále však převažoval velice opatrný hokej. Koutského vyplašil bývalý kolega Vondráček, trefil však jen levý beton hradeckého gólmana. Ve 13. minutě ujelo duo Černý - Moskal, ani oni však stav nezměnili. Hráči tratili na chabé hře v přesilových hrách, a tak se nikdo nemohl divit, že po úvodní třetině bylo skóre nerozhodné - 0:0.

Druhou třetinu zahájili hosté zkrácenou přesilovou hrou, v té se však vůbec nedostali k ohrožení Hronka. Na hře obou soupeřů bylo jasně patrné, že nikdo nechce udělat chybu. Největší šanci si v úvodu prostřední části hry připsal Zelenka, který objel dvojici bránících hráčů hostí, zakončil však nepřesně. Na druhé straně se o kontr snažil Fořt, švihem však trefil jen Hronkův beton. Taktická hra dominovala a šancí bylo k vidění poskrovnu. Mírně aktivnější byla po celou dobu Kometa, Hradec ale precizně bránil a držel bezbrankové skóre. V jasné šanci se ocitl Moskal, Koutského klec však minul. Následně domácí kapitán Barus trefil jen beton hradeckého gólmana. V závěru prostřední části se nechal vyloučit Staněk, čehož paradoxně domácí využili. Těsně před sirénou se utrhla do brejku dvojička Barus - Dlouhý. Druhý jmenovaný se ocitl v palebné pozici, jeho zblokovanou střelou si nakonec s notnou dávkou smůly srazili hostující beci do branky a bylo to 1:0. Chvilku poté se ozvala siréna, do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Kometu.

V poslední třetině Hradec přeci jen častěji atakoval obranné pásmo Brna. Aktivní byl zejména exbrěnský Burián. Hradecký bek si povyjel od levého mantinelu, trefil však jen Hronkův beton. Odpovědět mohl Lipina, ten z mírného úhlu trefil Koutského do hrudi. Do utkání začala místy výrazněji vstupovat dvojice sudích, početní výhody se přelévaly ze strany na stranu. Při hře čtyři na čtyři se pak zrodila vyrovnávací akce hostujícího týmu. Fořt ujel ve středním pásmu, předložil precizní pas Koudelkovi a ten se nemýlil - 1:1. Domácí byli chvilku zaskočení, pak však opět zatlačili Hradec před Koutského. Hosté si v závěru třetiny pomáhali jen vyhazováním kotoučů a nikam se nehnali. Platonický tlak Komety však branou neskončil, šlo se tedy do prodloužení.

Prodloužení pak přineslo zdaleka nejlepší hokej, který přinesl spoustu šancí na obou stranách. Po minutě hry se proháčkoval před Hronka Roubík, domácí gólman si však na jeho střelu počíhal a betonem ji vyrazil. Následně se utrhl na druhé straně Moskal, ani svou třetí šanci však nevyužil. Poté začalo obléhání domácí branky, takřka minutu dusili hradečtí Kometu před Hronkem, Kolář však trefil jen vyrážečku brněnského gólmana. Trest pro Východočecha pak přišel v 66. minutě. Marian Morava využil nedorozumnění hradeckých borců ve středním pásmu, najel si za modrou a nedal Koutskému šanci!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 1 1 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Jan Kočan 0 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 1 0 1 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Michal Pavlů 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Petr Sakrajda 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Martin Táborský 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 66 44 2 42 95,45 0 0

Fotogalerie