Zápasy
čt 6.3.2008 | Pavel Illich

Junioři deklasovali Znojmo 9:1

Zápasové menu

V důležitém souboji přivítali hradečtí junioři v rámci čtvrtého kola skupiny play out na svém ledě Znojmo. Hosté přijeli na východ Čech v silně oslabené sestavě, a to zejména v defenzivě. Úvodní část ale mnoho vzruchu nenabídla. Ve druhé třetině Znojmo mohlo vyrovnat v pětiminutové přesilovce, ale paradoxně v ní domácí rozhodli o osudu zápasu dvěma góly. Hosté se prosadili až za stavu 5:0, ale do závěrečného hvizdu Hradečtí skóre dokázali ještě navýšit na konečných 9:1 a dokonale splnili roli favorita v utkání. Dvěma góly přispěl k vítězství Hradce Lukáš Pilař.

Přestože opticky lepší vstup měli do zápasu Znojemští, první branky se v 6. minutě dočkali domácí. Přesnou přihrávku Březiny zúročil přesnou střelou zblízka Lukáš Pilař - 1:0. Zanedlouho mohl zvýšit Drtina, ale odkrytou klec minul a mohl se jen chytat za hlavu. Zápas však příliš atraktivity nepřinesl. Bylo vidět, že se střetly celky na sestupových pozicích. Hradečtí se dostávali do pásma soupeře díky dobrému přechodu přes střední pásmo, ovšem v útoku postrádali nebezpečnost. Jen Pospíšil v dobrá pozici mířil vedle. Za Znojmo protáhl Brože až tvrdou střelou Lattner, ale poslední slovo před první přestávkou měl znovu Pospíšil, který zprvní trefil boční konstrukci.

Druhá třetina obraz hry příliš nezměnila. K vidění byl nadále bezstarostný hokej. Diváky probudil z letargie až jiskřivý souboj u hradecké střídačky, kde si Spudil ostrým zákrokem na jednoho z protihráčů vykoledoval trest do konce zápasu. Znojmo si tak zahrálo pětiminutovou přesilovku. Zahrozili v ní ale i domácí. Ropický však neměl dostatek času k zakončení. Jak se nakládá s únikem v oslabení předvedl až o chvilku později Ondřej Březina, který si položil brankáře a zakončil forhendovou kličkou – 2:0. Znojemským se početní výhoda nevyvedla. Další výpad Petra Ropického musel hasit až Geryk podražením a rozhodčí nařídil trestné střílení. Sám postižený proměnil nabídnutou šanci bekhendovým blafákem – 3:0. Hosté vystřídali brankáře, ale hororová pětiminutovka Znojma pokračovala. Dolana však nezamířil přesně. Přesto domácí dva góly v oslabení zdravě nabudily a před Kadetkem začalo být řádně rušno. Další branka přišla ve 36. minutě, kdy v přesilovce prostřelil od modré vše před sebou Jan Zelený - 4:0.

V závěrečném dějství si Hradečtí hlídali bezpečný náskok, neboť jim na rozdíl od Znojma šlo o důležité body. Skóre navýšil ve 47. minutě Branislav Bendík, který se vrátil po dlouhodobém zranění. Nebyl pro něj problém odražený kotouč vrátit za záda znojemského brankáře – 5:0. Téměř vzápětí ale udeřilo také na druhé straně. O čestný úspěch Znojma se postaral Jakub Zika - 5:1. Následoval však festival hradeckých šancí, které nejprve ohrožovaly brankáře Kacetla, ale postupně již puky končily za jeho zády. Nejprve skóroval neobsazený Lukáš Pilař, pouhých 80 vteřin po něm se prosadil Roman Dolana. V přesilové hře potom vystihl rozehrávku soupeře Ladislav Jindřich a s přehledem zavěsil. Poslední slovo měl v utkání Roman Dolana, který zblízka vymetl pravý růžek znojemské svatyně. Od dvouciferného debaklu hosty zachránil až závěrečný hvizd rozhodčích.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 1 0 1 0 0
Jan Berger 0 2 2 0 0
Ondřej Březina 1 1 2 0 0
Roman Dolana 2 0 2 0 0
Marek Drtina 0 1 1 0 0
Jan Ježek 0 1 1 0 0
Ladislav Jindřich 1 1 2 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Petr Novák 0 0 0 0 0
Lukáš Pilař 2 0 2 0 0
Petr Pospíšil 0 0 0 0 0
Petr Ropický 1 1 2 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Štěpán Spudil 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 0 1 1 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 0 0 0 0 0
Jan Zelený 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Brož 60 28 1 27 96,43 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - asistent trenéra Hradce Králové:
Bylo to pro nás povinné vítězství, ačkoliv první třetina tomu nenasvědčovala. Soupeř dobře bránil. Rozhodli jsme v pětiminutovém oslabení, a potom byla jen otázka, kolik branek nastřílíme.