Zápasy
so 6.9.2008 | Lukáš Souček

Dorostenci vezou z Písku bod, tentokrát v nájezdech neuspěli

Zápasové menu

Hradečtí dorostecni zamířili v sobotu na led Písku. Utkání nezačalo pro hradecký tým vůbec dobře. Již v páté minutě domácí vedli o dvě branky. Východočeši však zbraně nesložili. Po trefách Daniela Filipa, Tomáše Havelky a Lukáše Nováka dokázali vývoj zápasu otočit. Jednogólové vedení ale neuhlídali a dokonce znovu museli dotahovat. Až v čase 59:34 poslal zápas do prodloužení Jakub Novák. V něm branka nepadla, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich byli šťastnější domácí a Hradec tak z Psíku veze jeden bod.

Utkání začalo lépe pro domácí celek. Písečtí šli do vedení hned v čase 3:11, když se v přesilovce prosadil kapitán Daniel Přibyl. Vzápětí šli Hradečtí na trestnou lavici podruhé a podruhé za to byli potrestáni. Důraz v brankovišti předvedl Jiří Kopec a dotlačil kotouč za brankovou čáru i s brankářem. Hlavní kouč Východočechů Miloš Říha byl nucen sáhnout hned v prvních okamžicích zápasu po oddechovém času. A vyplatilo se. Uplynulo 17 vteřin a Daniel Filip překvapil domácího brankáře střelou od červené čáry. Poměrně horké chvilky prožili hosté v osmé a deváté minutě. Písek měl totiž výhodu dvojnásobné přesilové hry. Hradečtí se však dokázali ubránit. V tu chvíli ale ještě netušili, že v takovém počtu hráčů odehrají v dalším průběhu zápasu ještě pět minut. Do přestávky se už nic zajímavého neudálo. Vždy se hrálo na polovině soupeře, který měl na kluzišti méně hráčů. Často však z nejasných důvodů.

Do druhé třetiny vlétli o poznání lépe Hradečtí. V čase 20:48 našel Daniel Filip mezi kruhy nekrytého Tomáše Havelku, který nasměroval kotouč do sítě domácích. Ve 24. minutě se za hradeckou obranu dostal jeden z domácích útočníků. Jakub Novák zatáhl za záchranou brzdu a metr za modrou čárou ujíždějícího soupeře nedovoleně zastavil. Nařízeno bylo trestné střílení. Jeho exekutor šikovně provedl blafák, ale Martin Horáček v poslední chvíli stačil vytáhnout svou rukavici a kotouč v ní schoval. O tři minuty později bylo opět horko před hradeckou bránou. Hlavní rozhodčí Lacina poslal na trestnou lavici hned dva hradecké hráče ve stejný čas. I další takto dlouhé dvojnásobné oslabení hradečtí hokejisté dokázali ubránit. Poté, co se zápas přehoupl do druhé poloviny, Hradec udeřil. Filip Ropický perfektně našel Lukáše Nováka, který přesnou trefou pod břevno poslal Hradec do vedení.

Po vstupu do závěrečné třetiny svitla naděje, že by se mohl hrát vyrovnaný hokej na obou stranách. Již sedm minut od začátku třetiny se hrálo bez vyloučení. Už už to vypadalo, že hosté svou hru stabilizovali a vítězství si vzít nenechají. V čase 48:30 ale vyvedl hradecké borce z omylu Daniel Homola, když využil jedenáctou přesilovou hru. Dvojnásobnou přesilovku si v 50. minutě zahráli i Hradečtí. Během 22 vteřin se jim však čtvrtý gól vstřelit nepodařilo. Komická situace nastala v čase 56:33. Za stavu 3:3 využil otevřené hradecké obrany písecký útočník. Tomáš Poláček však stačil soupeře dojet, nadzvedl mu hůl a odpálil kotouč do bezpečí. Hvizd rozhodčího a jeho signalizování již druhého trestného střílení bylo nad chápání všech přihlížejících. Písek ovšem ani své druhé trestné střílení neproměnil. Zato o chvíli později se nemýlil. V čase 56:41 Hradečtí zapomněli na Jiřího Kopece, který poslal domácí tým do vedení. V poslední minutě utkání se naskytla obrovská šance k vyrovnání, kterou Hradečtí dokázali zužitkovat. Kromě dvojnásobné přesilové hry měli v poli o jednoho hráče víc. Situaci v power-play zakončil Jakub Novák, když dorazil do brány střelu Marka Červeného.

Prodloužení opět přineslo zajímavé okamžiky. Ke konci 62. minuty dostal Písek výhodu přesilové hry. Tu však nezužitkoval. V čase 64:11 šel Hradec znovu do třech. Písek však znovu neproměnil. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy.

V nich padl jediný gól. Ve druhé sérii nájezdů proměnil Daniel Přibyl a zajistil tak pro domácí bod navíc. Za Hradec Králové postupně neproměnili Filip, Poláček a Valášek.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Červený 0 1 1 0 0
Daniel Filip 1 1 2 0 0
Lukáš Gabriel 0 0 0 0 0
Tomáš Havelka 1 0 1 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 0
Jakub Novák 1 0 1 0 0
Lukáš Novák 1 0 1 0 0
Petr Pilař 0 0 0 0 0
Tomáš Pištora 0 1 1 0 0
Tomáš Poláček 0 1 1 0 0
David Reichmann 0 0 0 0 0
Filip Ropický 0 2 2 0 0
Lukáš Stříteský 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0
Denis Veselský 0 0 0 0 0
Ondřej Vlček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Horáček 65 29 5 24 82,76 0 0

Ohlasy k utkání

Miloš Říha Miloš Říha - trenér HC VCES Hradec Králové:
Myslím si, že dnešní zápas měl s hokejem jen pramálo společného, což mohli vidět všichni přítomní na tomto zápase. I přesto jsme si vytvořili spoustu šancí zejména za stavu 3:2, které jsme nevyužili a to nás dnes stálo vítězství. Víc je těžké se k tomuto „zápasu“ vyjadřovat.