Zápasy
so 4.10.2008 | Lukáš Souček

Přestřelka ve Varech dorostencům body nepřinesla

Zápasové menu

V sobotu odpoledne se v Karlových Varech odehrála divoká přestřelka mezi oběma dorosteneckými celky. Hradečtí se dostali hned v první minutě do vedení zásluhou Ondřeje Vlčka. V dresu červenobílých skóroval ještě Marek Červený, ale do šaten šli spokojenější domácí, kteří vedli po prvních dvaceti minutách 4:2. Vstup do druhé části hry se ale hostům vydařil a díky trefám Milana Valáška a Jakuba Nováka srovnali na 4:4. Karlovy Vary ovšem znovu přidaly plný plyn a odskočily na rozdíl dvou branek, navíc na začátku třetí části zvýšily už na 7:4 a takové manko už Hradec nedohnal. Snížili Lukáš Novák a Vojtěch Zajíček. V přestřelce však Karlovy Vary zvítězily 8:6. U poloviny hradeckých gólů byl útočník Lukáš Gabriel, který si připsal na své konto tři asistence.

Hned od prvního střídání vrhli Královehradečtí všechny síly do útoku a odměnou jim byla vedoucí branka, které docílili už po 26 vteřinách. Filip našel v mezikruží dobře postaveného Ondřeje Vlčka (0:1), jenž s pomocí tyčky dopravil puk do sítě. Ani na straně domácích ale o nějakém nesoustředěném začátku nešlo mluvit, vždyť hned ve druhé minutě bylo vyrovnáno. Hluchého střelu od modré bekhendem dorazil Martin Frk (1:1).

Hosté se pak sice dokázali často usazovat před Nechvátalovou brankou, co jim to ale bylo platné, když se skóre měnilo na druhé straně kluziště. V šesté minutě tečoval po vyhraném buly Daniel Záhora (2:1) Urbančokovu ránu a domácí šli do vedení. Ještě hůře mohlo pro Hradecké být o dvě minuty později, kdy domácí Winkler a Frk ujeli na jediného obránce. Druhý jmenovaný elegantním blafákem vyšachoval brankáře Pavelku, v rozhodující chvíli mu ale puk sjel z hole.

Třetí radost domácích tak přišla až v minutě šestnácté. V přesilové hře našel Valeš v druhém kruhu dobře postaveného Michala Vachovce (3:1), jenž ranou z voleje zavěsil. Hostující Marek Červený (3:2) pak sice také v přesilové hře snížil, spolupráce Ondřeje Kubáče (4:2) s Frkem ale domácím vrátila dvoubrankové vedení ještě před sirénou.

Do prostřední části nastoupili hosté s Martinem Horáčkem v brance a s novým gólmanem se zvedl i výkon celého mužstva. V 23. minutě nejprve pěknou individuální akcí snížil Milan Valášek (4:3), a když o čtyři minuty později dorazil Jakub Novák (4:4) Gabrielovu střelu, bylo vyrovnáno.

Jenže tah s výměnou gólmanů vyšel i domácím trenérům. Již s Honzíkem v bráně poslal domácí do vedení jejich elitní střelec Martin Frk (5:4) a o pět minut později se ze svého premiérového zásahu v dorostenecké kategorii radoval čtrnáctiletý Vojtěch Tomeček (6:4). Několik okamžiků před koncem třetiny mohl ještě snížit hostující Valášek, jeho přesilovková střela do prázdné brány se ale svezla po těle domácího hráče a odkutálela se deset centimetrů vedle tyčky.

To domácí na začátku třetí dvacetiminutovky naložili s početní výhodou lépe a tvrdá střela obránce Ondřeje Lišky (7:4) si našla místo mezi Horáčkovými betony a doklouzala až za čáru. Oboustranně bezstarostný hokej, který zřejmě přidělal oběma trenérům několik šedin, neměl konce. V 52. minutě sice hosté zásluhou spolupráce Gabriela s Lukášem Novákem (7:5) snížili, hned po následujícím vhazování ale jejich naděje uhasil Michal Vachovec (8:5).

Divoké okamžiky přinesl i závěr zápasu. Domácí Vachovec nejprve nastřelil tyč, aby na druhé straně Vlček vystihl rozehrávku Energie a tváří v tvář Honzíkovi trefil pouze beton. Hosté utkání sice dohrávali bez dvou hráčů potrestaných za nesportovní chování, k jejich cti však nutno podotknout, že bojovali až do konce. Třiatřicet vteřin před koncem jim alespoň trochu radosti do žil vlil Vojtěch Zajíček (8:6), když po ideální nahrávce Ropického zakončil do odkryté horní poloviny branky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Červený 1 0 1 0 0
Daniel Filip 0 2 2 0 0
Lukáš Gabriel 0 3 3 0 0
Tomáš Havelka 0 0 0 0 0
Jakub Novák 1 1 2 0 0
Lukáš Novák 1 1 2 0 0
Petr Pilař 0 0 0 0 0
Tomáš Pištora 0 0 0 0 0
Tomáš Poláček 0 0 0 0 0
Filip Ropický 0 1 1 0 0
Lukáš Stříteský 0 0 0 0 0
Milan Valášek 1 0 1 0 0
Denis Veselský 0 1 1 0 0
Ondřej Vlček 1 0 1 0 0
Vojtěch Zajíček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Horáček 40 27 4 23 85,19 0 0
Jaroslav Pavelka 20 14 4 10 71,43 0 0