Zápasy
so 13.11.2004 | Daniel Višňák

Hradec prohrával 3:0, zápas otočil, ale nakonec stejně prohrál v prodloužení

Zápasové menu

Michal Mařík v brance, Jiří Režnar na střídačce, to byly dvě největší změny před utkáním s Hradcem Králové v havířovském táboře. Hradec v utkání rychle prohrával 0:3, dokázal ale brankou Táborského ve druhé třetině snížit a v závěrečných dvaceti minutách zápas otočil ve svůj prospěch. Při power-play Panterů ale smolně inkasoval vyrovnávací branku a střela Voláka z prodloužení nakonec znamenala porážku 5:4.

První třetina byla pro hradecké doslova hororová, když už v její třetí minutě prohrávali 0:2, to se dvakrát trefil úspěšně za Hylákova záda Přemysl Sedlák, nejprve ze sóla a poté pohotovou střelou bez přípravy po přesné přihrávce zkušeného Milana Voláka. Stejný hráč připravil i třetí gól Panterů, když v první přesilové hře zápasu přihrál na hůl Ondřeje Syřínka a ve 13. minutě to bylo už 3:0 pro domácí. Energetici v prvních dvaceti minutách vážněji litvínovského brankáře Michala Maříka neohrozili, a tak svítil na ukazateli po dvaceti minutách stav 3:0.

Ve druhé třetině zvýšili hosté aktivitu a výsledkem bylo i několik šancí, se všemi si ale poradil zkušený brankář Mařík, kterého Panteři získali do konce ledna z Litvínova právě před sobotním zápasem s Hradcem Králové. Hradečtí trenéři o přestávce pořádně promíchali složení všech formací, do hry poslali i Antona Alexejeva a Jakuba Luštince (na snímku), pro něhož to byla prvoligová premiéra. Převaha hostů gradovala v závěru druhé dvacetiminutovky, kdy si vynutili nejprve jeden nedovolený zákrok a za minutu další, což znamenalo přesilovou hru pět na tři. Tu využil bleskurychle bombou od modré Pavel Táborský a snížil na 1:3. Zbytek přesilové hry hosté sevřeli Pantery ve vlastním pásmu, ale drtivý tlak hradeckého přesilovkového zámku přerušilo až „upísknutí“ rozhodčího, který tak 9 vteřin před navršením čtyřicáté minuty dovolil domácím vystřídat a zároveň už pohodlně ubránit oslabení.

Ve třetí třetině hosté utkání zcela otočili, když nejprve snížili brankou Tomáše Martince ze sóla na 2:3, aby pak za další čtyři minuty vyrovnali přesnou střelou pod horní Maříkovu tyč Michalem Tvrdíkem. Havířov se ale nevzdal a bojovností dostával hradecké pod tlak, který však vyústil vedoucím gólem hostů z 53. minuty, kdy po přihrávce Jaroslava Roubíka druhým gólem v zápasu poslal poprvé do vedení Hradec Michal Tvrdík. Panteři i nadále tlačili Energetiky, ale ti zdatně bránili svůj náskok až do poslední půl minuty, kdy po vyhraném vhazování při power-play Havířova šťastně vyrovnal David Mikšan. Vyrovnávací gól vlil do žil Panterů ještě více sil a to zužitkovali v prodloužení, kdy po přihrávce Syřínka rozhodl o zisku dvou bodů zkušený Milan Volák.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Anton Alexejev 0 0 0 0 0
Patrik Beck 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Jakub Evan 0 0 0 0 0
Lukáš Fejgl 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 1 1 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Jakub Luštinec 0 0 0 0 0
Tomáš Martinec 1 0 1 0 0
Stanislav Mečiar 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 2 2 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 1 1 0 0
Pavel Táborský 1 0 1 0 0
Michal Tvrdík 2 0 2 0 0
Roman Vondráček 0 2 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 65 42 5 37 88,10 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (trenér Havířova)
"Nastoupili jsme do utkání velice dobře, hráli jsme to, co jsme si řekli a přineslo to i své ovoce, když jsme vedli postupně až 3:0, je škoda, že jsme ale neproměnili nějaké další šance, které jsme si v první třetině vypracovali. Pak jsme však náskok ztratili a soupeř otočil postupně až na 4:3. My jsme ale velikou vůlí při power-play praktiky třicet vteřin před koncem vyrovnali a nakonec se nám v prodloužení podařilo vstřelit i vítězný gól. Dvě třetiny jsme hráli dobře, ale doté třetí jsme nastoupili trošku jako ustrašeně a soupeř toho využil, ale jak jsem říkal, naštěstí se to otočilo."

Ladislav Kolda (trenér Hradce Králové)
"Nezačali jsme utkání dobře, z naší strany to bylo nedůrazné a vlažné. Dostali jsme rychlé góly a ve třinácté minutě prohrávali už 3:0. Po první třetině jsme udělali nějaké změny v sestavě, trošku jsme to rozházeli a do hry zapojili všechny hráče, což myslím týmu prospělo. Nakonec jsme se dostali až do vedení, které jsme ale v power-play ztratili, což je veliká škola, ale na druhou stranu vzhledem k vývoji utkání můžeme být i za ten bod rádi."