Zápasy
pá 19.12.2008 | Michal Luňák, Tomáš Čekal

Další prohra dorostu o jednu branku

Zápasové menu

K dalšímu utkání dorostenecké extraligy zajížděli hokejisté HC VCES Hradec Králové do Brna. Tam je čekalo utkání s místní Kometou a i když vedli v průběhu utkání již 2:0, tak se domů vracejí s prázdnou. O osudu utkání rozhodlo černých 79 sekund ve třetí třetině, ve kterých Kometa vstřelila dvě branky a tím prakticky rozhodla utkání. Utkání ještě zdramatizoval Ondřej Vlček, ale domácí Touška v 56. minutě zažehl doutnající plamínek hradecké naděje. V poslední minutě ještě Aleš Půlpán svou druhou brankou v zápase korigoval na konečných 5:4 ve prospěch domácí Komety. V sobotu čeká hradecké dorostence od 14:30 domácí utkání s Jihlavou.

Do první části domácí doslova vlétli. Petr Süsser našel přihrávkou Ivo Crháka, který z boku najížděl před bránu. Po směru jízdy okamžitě nasadil brankáři bekhendový blafák. Jaroslav Pavelek ale udržel svůj postoj a kotouč mu skončil v náruči. I v další velké šanci se ocitli domácí. Po zákroku Pavelka se kotouč odrazil ke zcela volnému Radomíru Krunkovi, jenž mířil přesně pod břevno. Brankář hostí ale na poslední chvíli skvělým zákrokem kotouč vytáhl nad břevno a uchránil tak spoluhráče od inkasované branky. Když se nechytla ani žádná další akce domácích, udeřili hosté. V přesilové hře signalizoval rozhodčí další vyloučení, ale na to už nedošlo. Vít Hradecký totiž poslal hosty do vedení pohotovou dorážkou. I podruhé se radovali Hradečtí. Domácí brankář Filip Barus přišel v souboji před branou o hůl, čehož dokázal Aleš Půlpán využít bezezbytku. Sjel si před bránu a střelou z otočky zavěsil – 0:2. Minutu před koncem první části se tak hosté dostali do dvoubrankového vedení. To už si zbylou minutu pohlídali a odnesli si jej sebou do kabiny.

Těžko říct, co pověděli domácí trenéři hráčům v první přestávce, ale očividně to mělo kladný výsledek. Pět minut po začátku druhé části se přiblížili Hradci na rozdíl jediné branky. Vlastimil Bilčík našel rozjetého Libora Mašu a ten si se zakončením nedělal problémy. Z boku se kolem obránce prodral blíže k brance a nechytatelnou střelou do levého růžku snížil. O chvíli později mohl vyrovnat Jakub Touška. To by ale musel místo brankářovy přilby trefit polodkrytou bránu. V polovině zápasu se domácí přeci jen vyrovnání dočkali. Pomohla jim k tomu také přesilová hra. Štěpán Koukal vystřelil od modré čáry, brankáři hostů se kotouč do lapačky nepodařilo chytit a po jemné teči mu zapadl za záda - 2:2. Až na pár vyloučení na obou stranách se již ve druhé části nic podstatného nestalo. Domácí tak po vynikajícím výkonu zaslouženě vyrovnali a zápas mohl ve třetí části začít prakticky od začátku.

Podobně jako ve druhé třetině i tu třetí načali gólově domácí. Šest minut po jejím začátku poslal domácí do vedení Ondřej Nedvěd. Velkou zásluhu na tom měl také Petr Süsser, jenž kolem mantinelu objel celé útočné pásmo a poté, co se proháčkoval přes dva protihráče, poslal kotouč na již zmíněného Nedvěda. Ten si od modré čáry sjel až do mezikruží a střelu švihem nasměroval mezi nohy brankáře Pavelka – 3:2. Zvrat v zápase potvrdil o chviličku později sám Petr Süsser. Poté co domácí dostali hosty do velkého zámku, následovalo několik střel a dorážek. K poslední se dostal právě Petr Süsser a bekhendem poslal kotouč pohodlně do prázdné branky (4:2). Hosté ale nepřestali bojovat a v čase 52:01 je dostal zpět do zápasu Ondřej Vlček. Ten využil chvilkové ztráty koncentrace domácích hráčů a zblízka dorážkou snížil. Gólová přestřelka ještě zdaleka nebyla u konce. O tři minuty později vrátil domácím dvoubrankové vedení jejich kapitán Jakub Touška, jenž se se Štěpánem Koukalem dostal do přečíslení dva na jednoho. Zakončil ho ale sám a mazácky. Kotouč si do poslední chvíle podržel na hokejce a dostal se tak blízko brankáři. Zde si puk rychle přehodil na bekhend a střelou na vzdálenější tyč se z těsné blízkosti prosadil. Ani tato branka ještě nebyla poslední. Šestnáct vteřin před koncem zápasu využil přesilovou hru hradecký Aleš Půlpán. Po nátlaku a dvou střelách jeho spoluhráčů se dostal k dorážce a trefit prázdnou branku mu už také nedělalo problémy. To už ale na celkovém výsledku nic nezměnilo a domácí tak v divokém zápase po obratu vybojovali tři body za výhru 5:4.

Přestali jsme hrát, podivoval se Ondřej Vlček

Na chvilku se k zápasu ohlédl střelec jedné ze čtyř hradeckých branek Ondřej Vlček. Sám věděl, že hosté měli nakročeno k mnohem lepšímu výsledku. ,,Po tom co jsme vedli dva nula, tak jsme přestali hrát. Mysleli jsme si, že je ten zápas už rozhodnutý,‘‘ okamžitě našel důvod dnešní prohry. Přes nadějné vedení tedy dnes z Brna Hradec odjíždí s prázdnou: ,,Bohužel no. Kometa to dotáhla a vyhrála.‘‘ Na otázku, zda to bylo kvůli chybám jednotlivců našel stručnou odpověď: ,,No myslím, že chybovali celkově všichni,‘‘ zakončil své hodnocení zklamaný hradecký mladík.

Podcenili jsme soupeře, líčil Ondřej Nedvěd

V čase 45:54 vstřelil branku na 3:2, která pro domácí znamenala obrat v utkání. Řeč je o obránci Ondřeji Nedvědovi. Zápas se podle něj pro domácí nevyvíjel vůbec dobře. ,,Byl to těžký zápas. Po hloupých chybách jsme prohrávali 0:2. Pak jsme se ale zvedli a začalo to šlapat tak, jak má. Od první lajny až po technického vedoucího, prostě super.‘‘ První dvě branky byly z pohledu domácích poněkud nešťastné: ,,Byly no, ale stane se. Podcenili jsme soupeře. V první třetině jsme na ně deset minut tlačili a oni pak dvakrát ujeli a byly z toho dva góly,‘‘ upřesnil popis prvních dvou inkasovaných branek. Vyjádřil se také ke své brance: ,,S Peťou Süsserem jsme si to tam v rohu výborně hodili. On tam vymotal dva hráče a já už jsem do toho jenom plácl,‘‘ vyzvedl jako vždy dobře hrajícího Petra Süssera, jenž má v posledních zápasech slušnou formu. Touto pochvalou také svůj rozhovor ukončil.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Aleš Bodnár 0 0 0 0 0
Zdeněk Čáp 0 1 1 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 0 1 1 0 0
Lukáš Gabriel 0 1 1 0 0
Tomáš Havelka 0 0 0 0 0
Vít Hradecký 1 1 2 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 0 0
Václav Pánek 0 1 1 0 0
Tomáš Pištora 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 2 0 2 0 0
Filip Ropický 0 0 0 0 0
Lukáš Stříteský 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0
Ondřej Vlček 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 60 36 5 31 86,11 0 0

Ohlasy k utkání

Milan Vlk (HC Kometa Group): Po první třetině, která se nám vůbec nepovedla, jsme k té druhé už přistoupili mnohem lépe. Vyrovnali jsme na 2:2. Ve třetí části jsme se dvakrát dostali do dvoubrankového vedení, ale soupeř náš náskok vždy stáhl. To nám tento zápas trošičku znepříjemnilo. Jinak si ale myslím, že to od některých jedinců to bylo po velmi dlouhé době vydařené utkání. Tímto bych jim chtěl poděkovat a pogratulovat jim k vítězství.

Miloš Říha (HC VCES Hradec Králové): První třetina byla podle našich představ. Byli jsme aktivní dopředu a vytvářeli jsme si šance. Myslím si, že jsme měli více ze hry než domácí. Tímto jsme je určitě překvapili. Vstřelili jsme dva góly a to bylo přesně to, co jsme chtěli. Ve druhé části jsme se ale tlačili příliš do útoku, z čehož pramenil první gól domácích, který je vrátil zpátky do zápasu. Vyrovnávající branka domácích zápas nejvíce ovlivnila. Ta prostě neměla padnout. Třetí třetina už byla o tom, kdo ten rozdílový gól dá. Bohužel ho dalo Brno. Znovu jsme prohráli o gól, což je už takové trochu nešťastné.