Zápasy
so 17.1.2009 | Lukáš Souček

Dorostenci zdolali v důležitém utkání Vsetín

Zápasové menu

Hradečtí dorostenci v pátek ze Zlína body nepřivezli. V sobotu však měli na programu důležitější utkání. Utkali se se Vsetínem, který se v tabulce pohybuje na podobných příčkách jako právě Hradec. Východočeši vedli po první třetině zásluhou Jakuba Nováka 1:0. Vsetín ovšem během jedné minuty zápas ve druhé třetině otočil a vedl 2:1. Z vedení se ale také dlouho neradoval. Ještě do přestávky totiž vyrovnal Vít Hradecký a Ondřej Vlček vrátil Hradci vedení. V dramatické třetí třetině zvýšil v 56. minutě na 4:2 Aleš Půlpán. Milan Valášek o dvě minuty později pečetil hradecké vítězství přesnou střelou.

Hned v úvodu utkání byla domácím hráčům nabídnuta dvojnásobná přesilová hra. Zhruba dvacet sekund velké výhody ovšem Východočeši využít nedokázali. V podobné situaci se ocitli hráči Vsetína v 17. minutě. Ti si rovněž zahráli v pěti proti třem. Přesilovou hru měli o něco delší, ale v branku ji proměnit také nedokázali. Naopak mohli inkasovat. Střela v podání Zdeňka Čápa totiž orazítkovala břevno Nechvátalovy klece. První branka zápasu padla v čase 18:43. Rychlé založení útoku v podání Lukáše Stříteského a Lukáše Nováka zužitkoval Jakub Novák, když bekhendem prostřelil Patrika Nechvátala.

Ve druhém dějství ale hráči Vsetína obrátili vývoj zápasu ve svůj prospěch. Střela Ondřeje Slováčka od modré čáry se při přesilové hře odrazila na hůl Petra Studeného, který neměl s dorážkou do prázdné brány žádný problém. O necelou minutu později poslal Vsetín do vedení Josef Daněk. Hosté se ale z vedení dlouho neradovali. V čase 28:08 napřáhl na modré čáře Tomáš Poláček. Jeho prudkou střelu nad ledem lehce tečoval Vít Hradecký a bylo vyrovnáno. Za dvě minuty nerozhodný stav ovšem znovu neplatil. Vít Hradecký se tentokrát ocitl v roli nahrávače, když přes celé pásmo našel Lukáše Nováka. Ten sklepl přihrávku na hokejku Ondřeje Vlčka, který vrátil Hradci vedení. Střelec třetí hradecké branky se prosadil ještě v poslední minutě druhé třetiny. Branka ovšem nemohla být uznána, protože rozhodčí těsně před dosažením gólu přerušil hru.

Třetí třetina přinesla dramatickou podívanou. Oběma týmům šlo o hodně. Domácím se mohlo dýchat lépe, kdyby Lukáš Novák nasměroval svůj kotouč a pár centimetrů níže. Pěknou střelou totiž zazvonil na horní tyčku vsetínské svatyně. Vzápětí přišla přesilová hra pro Vsetín a krušné dvě minuty pro Hradec. Hosté ovšem vyrovnávací branku z početní výhody vytěžit nedokázali. Podobná situace nastala o deset minut později na druhé straně. Výsledkem ovšem byla branka. Aleš Půlpán projel celým hřištěm a přesnou střelou zvýšil na 4:2 pro Hradec. Hosté už v sobě nenašli dostatek sil na obrat. Naopak znovu zbytečně faulovali a dali tak příležitost ke skórování Milanu Valáškovi. Hradecký kapitán udělal výstavní střelou k tyči definitivní tečku za sobotním utkáním.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Aleš Bodnár 0 0 0 0 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Marek Červený 0 1 1 0 0
Daniel Filip 0 1 1 0 0
Tomáš Havelka 0 0 0 0 0
Vít Hradecký 1 1 2 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 0
Jakub Novák 1 0 1 0 0
Lukáš Novák 0 2 2 0 0
Tomáš Pištora 0 0 0 0 0
Tomáš Poláček 0 1 1 0 0
Aleš Půlpán 1 0 1 0 0
Lukáš Stříteský 0 1 1 0 0
Milan Valášek 1 1 2 0 0
Ondřej Vlček 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 60 32 2 30 93,75 0 0