Zápasy
so 24.1.2009 | Lukáš Souček

Dorostenci vydřeli důležité body s Havířovem

Zápasové menu

Extraliga dorostu se pomalu, ale jistě blíží ke konci a hradečtí dorostenci před sebou mají ještě spoustu práce. Po pátečním střetnutí na domácím ledě s Havířovem si ovšem můžou do tabulky přičíst důležité tříbodové vítězství. Východočeši vedli po první třetině 1:0 zásluhou Daniela Filipa. Ve druhé periodě se podařilo Panterům vyrovnat, ale po brankách Aleše Půlpána a znovu Daniela Filipa domácí vedli už o dvě branky. Ve třetí třetině byli domácí pod obrovským tlakem Havířova. Ten však z několika slibných šancí proměnil pouze jedinou a to znamenalo vítězství Hradce nad Havířovem v poměru 3:2.

V prvních minutách zápasu brankáři moc práce neměli. Hokej připomínal špíše boj o každý kousek ledu a proto bylo k vidění hned v úvodu několik ostrých osobních soubojů. Za jeden z nich šel v desáté minutě pykat Jan Bálint. Za naražení zezadu dostal navíc osobní desetiminutový trest. V nabídnuté početní výhodě se Hradci podařilo skórovat. Přesilovková kombinace skončila po výměně kotouče mezi Havelkou a Půlpánem u Daniela Filipa, který poslal střelou po ledě domácí do vedení. V osmnácté minutě se až před hradeckou bránu dostal Jan Puffer a nebezpečnou střelou zazvonil na břevno hradecké svatyně. A protože ve zbývajícím čase žádná branka nepadla, šlo se do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

V úvodu druhého dějství se Panteři dočkali vyrovnávací branky. Radek Číp si položil Jaroslava Pavelku na led a pohodlně zakončil do odkryté poloviny brány. Hradec šel znovu do vedení zhruba o pět minut později. Střelu Tomáše Poláčka tečoval v předbrankovém prostoru Tomáš Havelka. Ztečovaný kotouč podruhé změnil směr o brusli Aleše Půlpána a Hradec se tak po šťastné brance znovu ujal vedení. Zato v čase 30:04 už se o žádném štěstí mluvit nedalo. Ondřej Vlček našel přesnou přihrávkou Daniela Filipa, který vystřelil ihned po své stahovačce a trefou na vzdálěnější tyč upravil skóre na 3:1. Za minutu a půl mohl Havířovu uštědřit definitivní ránu Jakub Novák, ale samostatný nájezd zakončený střelou mezi betony Tadeáše Galanského v síti neskončil. Hradecký útočník měl šanci na reparát hned při příštím střídání. Tentokrát volil blafák do bekhendu, ale na hostujícího brankáře ani podruhé nevyzrál. Havířov tak byl po čtyřiceti minutách hry stále ve hře o důležité body.

A ve třetí třetině byla tato skutečnost opravdu znát. Celá třetí třetina byl v podstatě jeden velký tlak Panterů, kterému se Hradečtí dokázali bránit až do 53. minuty, kdy Jan Puffer překvapil hradeckého brankáře nečekanou střelou z nulového úhlu. Ještě předtím mohl trestat nedůslednost hradecké obrany Tomáš Mráz, ale nastřelil pouze tyč. V posledních sedmi minutách tlak Havířova stále sílil. Právě proto musel hlavní kouč Hradce po vyložené šanci Radka Čípa vzít oddechový čas a drtivý tlak hostů na nějakou dobu přerušit. Do konce třetiny zbývaly zhruba tři minuty, ve kterých už si Hradečtí dokázali své vedení s vypětím všech sil uhlídat. Po vydřeném vítězství se tak stále drží v tabulce na pozicích, které vylučují účast v barážových bojích.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Aleš Bodnár 0 0 0 0 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 2 0 2 0 0
Tomáš Havelka 0 2 2 0 0
Vít Hradecký 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 0
Lukáš Novák 0 0 0 0 0
Jakub Novák 0 0 0 0 0
Tomáš Pištora 0 0 0 0 0
Tomáš Poláček 0 2 2 0 0
Aleš Půlpán 1 1 2 0 0
Lukáš Stříteský 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0
Ondřej Vlček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 60 37 2 35 94,59 0 0

Fotogalerie