Zápasy
pá 13.2.2009 | Michal Luňák

Dva body dorostenců za branku v sedmé sekundě prodloužení

Zápasové menu

Hradečtí dorostenci porazili v domácím utkání Kometu Brno 4:3 v prodloužení a získali tak dva body. Bodový zisk však jistě mohl být vyšší. Za stavu 3:2 měl Hradec několik šancí definitivně rozhodnout utkání, ale ty promrhal. Trest tak na sebe nenechal dlouho čekat a hostující Petr Horehleď v čase 58:49 ve hře 4 na 4 vyrovnal na 3:3. Utkání šlo tak do prodloužení, ale to mělo jepičí život. Daniel Filip vyhrál buly na hůl Aleše Půlpána a ten už si věděl rady. Projel mezi dvojicí obránců, položil si Vrbu a rozhodl o zisku bonusového bodu pro Hradec. V sobotním utkání zajíždějí svěřenci trenéra Miloše Říhy do Jihlavy.

Utkání začaly oba celky ve svižném tempu. První vážnější šance byla k vidění v páté minutě. Hostující Petr Süsser se prokličkoval až před brankáře Pavelku, ale ten jeho příležitost zneškodnil. O několik minut později vystihl brněnský Dujsík hradeckou rozehrávku a společně s Ondráškem se řítili na Jaroslava Pavelku. Ten ovšem skvěle zasáhl hokejkou a zneškodnil tak další slušnou šanci Komety. Nakonec se z první branky zápasu radovali domácí. Ondřej Vlček se přes obránce natlačil až před brankáře Vrbu. Ten jeho pokus sice zneškodnil, ale na dorážku Milana Valáška už nestačil. O necelou minutu později se řítil na hostujícího brankáře úplně sám Aleš Půlpán, ale vedení Hradce nenavýšil.

Druhá třetina pokračovala v duchu té první. Hradečtí sice byli mírně aktivnější, zejména pak ve střelbě, ale ve druhém dějství se branky nedočkali. Naopak. Hosté dokázali vyrovnat. Střela Ondřeje Nedvěda změnila těsně před brankářem Pavelkou směr a na uakzateli skóre se rozsvítil stav 1:1. A protože ve zbývajícím čase druhé dvacetiminutovky branka k vidění nebyla, odcházelo se do šaten za nerozhodného stavu.

Ve třetí třetině už ovšem o gólové situace nouze nebyla. Hradeckým barvám vrátil vedení Marek Červený, když tvrdou dělovkou od modré čáry využil dvojnásobnou početní výhodu. O necelé tři minuty později ale bylo znovu vyrovnáno. Petr Horehleď zamířil přesně pod vyrážečku hradeckého brankáře. Vzápětí opět ujížděl sám na vrbu Aleš Půlpán. Byl však nedovoleně zastaven a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. Postavil se k němu sám Aleš Půlpán a přesnou střelou mezi betony poslal Hradec do vedení. Už už to vypadalo, že domácí vedení udrží. Ale Kometa nechtěla odjet domů s prázdnou. V závěrečné power-play proto Petr Horehleď prostřelil Jaroslava Pavelku a vynutil si tak prodloužení.

To trvalo pouhých sedm vteřin. Aleš Půlpán sebral kotouč ihned po vhazování ve středovém kruhu a krásným blafákem zajistil pro Hradec druhý bonusový bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Aleš Bodnár 0 0 0 0 0
Zdeněk Čáp 0 1 1 0 0
Marek Červený 1 0 1 0 0
Daniel Filip 0 1 1 0 0
Lukáš Gabriel 0 0 0 0 0
Vít Hradecký 0 0 0 0 0
Matúš Kováč 0 0 0 0 0
Jakub Novák 1 0 1 0 0
Lukáš Novák 0 0 0 0 0
Tomáš Pištora 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
Filip Ropický 0 0 0 0 0
Lukáš Stříteský 0 0 0 0 0
Richard Synek 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 1 1 0 0
Ondřej Vlček 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 60 22 1 21 95,45 0 0

Fotogalerie