Zápasy
so 14.2.2009 | Jakub Mezlík, Lukáš Souček

Dorostenci zvítězili v Jihlavě 3:1

Zápasové menu

Hradečtí dorostenci zajížděli v sobotu do Jihlavy, kde dokázali navázat na páteční výkon proti Kometě. Hradec si nakonec z venkovního kluziště odvezl tři body za výhru 3:1. Domácí sice už ve třetí minutě šli do vedení, ale Hradec zásluhou Jakuba Nováka vyrovnal. Východočeši šli do vedení ve čtrnácté minutě, když přesně zakončil Marek Červený. Na začátku druhé třetiny zvýšil na 3:1 pro hosty Ondřej Vlček. Hradečtí už ve zbytku utkání žádnou z mnoha šancí na skórování nevyužili. Stejně tak i Jihlava, která se po dvou nepovedených třetinách lehce osmělila v té třetí. Utkání tak skončilo 3:1 ve prospěch Hradce, který tak v extraligové tabulce právě na Jihlavu ztrácí už jen jeden bod.

Jihlavští dorostenci vstoupili do utkání aktivně a už na začátku třetí minuty je poslal do vedení Filip Kasalý, kterému předložil Pěška kotouč mezi kruhy, a jihlavský kapitán střelou švihem poslal puk za záda Pavelky.

Na vyrovnání ovšem hosté čekali necelou minutu. Jihlavské obraně ujel Jakub Novák a se štěstím propálil Ritticha. A ve 14. minutě už hradečtí mladíci vedli. Domácí nechali soupeře několikrát dorážet, a ten se jim za to „odvděčil“ gólem. Kotouč do sítě dostal Marek Červený.

Jihlavský výkon byl od té doby velmi matný, Pavelka v brance Hradce neměl příliš mnoho práce. Ve 25. minutě se navíc podařilo zvýšit náskok Ondřeji Vlčkovi, který jen uklidil odražený kotouč do odkryté branky.

Čtvrtý gól mohli Hradečtí přidat ve 39. minutě, když Pěška zezadu podrazil unikajícího Stříteského a rozhodčí nařídil trestné střílení. Aleš Půlpán se pokusil trefit mezeru mezi Rittichovými betony, jihlavský gólman si ale tento prostor pohlídal.

Ale hosté si stejně tak hlídali své vedení. Pozornou defenzivou nepouštěli jihlavské mladíky do šancí a vedení 3:1 udrželi až do konce zápasu. Hradec se tak díky tříbodovému zisku v tabulce téměř dotáhl na Jihlavu, ztrácí už pouze bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Aleš Bodnár 0 0 0 0 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Marek Červený 1 0 1 0 0
Daniel Filip 0 2 2 0 0
Lukáš Gabriel 0 0 0 0 0
Vít Hradecký 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 0
Lukáš Novák 0 0 0 0 0
Jakub Novák 0 0 0 0 0
Tomáš Pištora 0 0 0 0 0
Tomáš Poláček 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 2 1 3 0 0
Filip Ropický 0 0 0 0 0
Lukáš Stříteský 0 0 0 0 0
Richard Synek 0 0 0 0 0
Milan Valášek 1 0 1 0 0
Ondřej Vlček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 61 32 3 29 90,63 0 0

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (Hradec): „Samozřejmě jsem spokojen s výsledkem i s předvedenou hrou. Jihlava mě překvapila, protože takhle špatně jsem je hrát ještě neviděl. Nás trápila akorát koncovka, myslím, že kdybychom dali třeba sedm osm gólů, tak se ani nikdo nemohl divit.“

František Zeman (Jihlava): „Takové utkání se mi velice těžko hodnotí. Všechno je to v hlavách hráčů. Den předtím jsme odehráli vynikající zápas v Brodě, ale teď si hráči přečetli ve Sportu, že v extralize dorostu sestupuje jen poslední, začali se o tom v kabině bavit, a tak to vypadalo i na ledě. Zabrali jsme vlastně až v poslední třetině, ale už jsme s výsledkem nic nedokázali udělat.“