Zápasy
pá 10.10.2008 | Martin Voltr

Junioři si nedovolili zaváhání a Kobru porazili 5:3

Zápasové menu

V pátek večer sehráli hradečtí junoři důležité utkání s Kobrou Praha, která by se v případě vítězství dostala o bod do čela ligy právě na úkor domácího celku. V zápase uzavírajícím první čtvrtinu základní části si ale nedovolili po remíze s Kolínem další bodové zaváhání a zvítězili 5:3. O dva góly se postaral Ondřej Březina. Právě jeho samostatný únik minutu před koncem znamenal pojištění výsledku a tříbodového náskoku Hradce v čele tabulky po devátém kole.

Začátek utkání byl ve znamení mírně větší aktivity hostů, způsobené především jejich přesilovkou. A právě v ní šli do vedení, když Petr Nykl neodmítl nabídku před prázdnou bránu. Hradečtí potřebovali rychle srovnat. Co se jim nepovedlo v přesilovce, napravili při normálním počtu hráčů na ledě v desáté minutě. Jan Berger předvedl krásnou akci alá Tomáš Necid a Ondřej Březina zasouval bekhendovou kličkou puk do odkrytého koutu brány. Přesně dvě minuty nato už domácí vedli. Martin Klement poslal z nouze od modré skákavou nabídku a ta k překvapení všech proklouzla gólmanovi Šťovíčkovi mezi betony. Na konci třetiny mohli hosté vyrovnat, ale Jakub Malý sám před bránou Balážika nepřekonal.

Úvod druhého dějství mohl patřit hradeckému Ondřeji Kohoutovi, který dobře číhal na hranci útočného pásma. Poprvé ale tísněn bránu minul, a když dostal šanci na reparát, v samostatném úniku nenašel mezírku ve výstroji gólmana. A tak ve 31. minutě uhodilo na druhé straně. Ve vlastním oslabení ujel hradeckým obráncům Ondřej Suchan a ač byl faulován, se štěstím prostrčil puk kolem Balážika do brány. Stav 2:2 se domácím nelíbil, což dali najevo zvýšením aktivity. Zúročili ji v přesilové hře. David Šafránek vymyslel parádní narážečku s Jakubem Šnejdrem a přesnou střelou vymetl růžek nad ramenem Šťovíčka. Scénář druhé třetiny byl zřejmě napsán podle té první, a tak opět za necelé dvě minuty skórovali opět Hradečtí. Patrik Stehno poslal střílenou nabídku Lukášovi Zörklerovi, jehož teč znamenala zdánlivě bezpečné vedení 4:2.

Hosté ale nechtěli dát svou kůži lacino a s přispěním hlavního rozhodčího zdramatizovali vývoj utkání. Ve stejném čase byli vyloučeni domácí Klement a Ježek, jehož čistý úder tělem byl posouzen jako faul kolenem. S dvojnásobnou přesilou naložila Kobra po necelých čtyřiceti vteřinách, kdy vystřelil Daniel Ziegenfuss na přesouvajícího se Balážika a tomu proklouzl puk mezi betony do brány. Jenže to bylo z jejich strany vše, ve zbytku utkání měli šance pouze domácí. Dvě z nich neproměnil Ondřej Březina, poprvé jeho kličky a střela brankáře nepřekvapily, podruhé netrefil před prázdnou bránou puk ze vzduchu po rafinované přihrávce Jana Bergera. Nakonec se ale hradecký střelec prosadil. Když si hosté minutu před koncem plánovali útok na vyrovnání, na červené čáře jim Ondřej Březina sebral puk a své sólo zakončil suverénní střelou k protější tyči.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 1 1 0 0
Ondřej Březina 2 0 2 0 0
Ondřej Fiedler 0 0 0 0 0
Patrik Fink 0 0 0 0 0
Ondřej Frýda 0 0 0 0 0
Jan Ježek 0 0 0 0 0
Martin Klement 1 1 2 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Albert Popler 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 0 2 2 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
David Šafránek 1 0 1 0 0
Jakub Šnejdr 0 1 1 0 0
Jan Vlček 0 0 0 0 0
Lukáš Zörkler 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 23 3 20 86,96 0 0

Fotogalerie