Zápasy
ne 2.11.2008 | Martin Voltr

Junioři remizovali s Táborem 5:5

Hradečtí junioři přivítali na svém ledě Tábor, který v šestém kole porazili na jeho ledě 8:4. Tentokrát to s nimi ale vypadalo bledě, když hosté po dvou třetinách vedli 5:2. Ostudu se Hradci nakonec podařilo částečně odvrátit, neboť v 59. minutě srovnával na 5:5 Ondřej Kohout. Po nevydařeném zápase mají spoustu času k přemýšlení, stejně jako jejich mladší kolegové mají totiž reprezentační přestávku.

Zápas začal dvěma rychlými góly. Ve druhé minutě se za domácí prosadil Patrik Stehno, dvě minuty nato vyrovnával po pěkné kombinaci Filip Kolomý. Třetina pokračovala převahou Hradeckých, jenže do pořádných šancí se nedostávali. Únik Ondřeje Březiny zakončený do gólmana hostů změnu skóre neznamenal. Hosté z Tábora na skóre netlačili vůbec, a tak třetina skončila 1:1. Stejně jako v předchozích zápasech se však dal očekávat pozdější nástup domácích lídrů tabulky.

Už po minutě to začínalo vypadat dobře. Jan Berger poslal přihrávku na Lukáše Zörklera, který trefil puk krásně pod břevno a domácí vedli. Jenže to platilo tentokrát jen minutu a čtrnáct vteřin. To totiž vyrovnal Jakub Drda bruslí tečující Hastrmanovu střelu. Ve 26. minutě se hosté dostali poprvé v zápase do vedení. Krásnou kombinaci zakončoval do prázdné brány opět Jakub Drda. Opaření favorité inkasovali počtvrté v polovině třetiny. Sólo Petra Halouna sice Tomáš Alexa v bráně domácích zlikvidoval, ale rozhodčí upuštění hole Jakuba Šnejdra posoudil jako hození a Lukáš Sumerauer trestné střílení se štěstím bekhendem proměnil. Hradecká obrana byla v troskách, náznaky šancí ze situací dva na jednoho byly vidět na straně Tábora co minutu. Zasloužený pátý úder přišel v čase 36:04. Byl to znovu Lukáš Sumerauer, který dorážel za záda Balážika, kterému po čtvrtém gólu přepustil Tomáš Alexa místo. Prapor domácích mohl pozvednout Patrik Stehno, ale ve druhé třetině nebylo Hradci přáno proměnit ani to málo, co si vytvořil.

Po přestávce stáhnul trenér sestavu domácích, což se na výkonu a následně skóre výrazně promítlo. Ve třetí minutě Jan Ježek brankáře Hnízdila ještě nepřekonal, to se povedlo Martinu Klementovi, jenže jeho dělovku od modré zastavilo břevno. Hosté Hradci nabídli 1:38 dlouhou přesilovku 5 na 3 a to už domácí udeřili. Sérii přihrávek, střel a dorážek ukončil Ondřej Frýda. Chvíle ostrostřelce Martina Klementa přišla v 55. minutě. Jeho projektil tentokrát trefil cíl a ani gólmanův beton neodporoval a kotouč propustil do sítě. Obrovská vůle skóre vyrovnat byla na Hradeckých znát a nejlépe se podle toho zachoval Ondřej Kohout. Na útočné modré se perfektné uvolnil a ač byl ve svém sóle evidentně faulován, dokázal postrčit puk do brány a vyrovnat tak na 5:5. Tentýž hráč mohl v poslední minutě obrat dokonat, jenže v obrovské šanci trefil jen břevno brány hostů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 1 1 0 0
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Ondřej Fiedler 0 0 0 0 0
Patrik Fink 0 0 0 0 0
Ondřej Frýda 1 0 1 0 0
Petr Javůrek 0 0 0 0 0
Jan Ježek 0 2 2 0 0
Martin Klement 1 1 2 0 0
Ondřej Kohout 1 0 1 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Albert Popler 0 0 0 0 0
Jakub Salava 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 1 1 0 0
Patrik Stehno 1 0 1 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
David Šafránek 0 0 0 0 0
Jakub Šnejdr 0 1 1 0 0
Lukáš Zörkler 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Alexa 30 17 4 13 76,47 0 0
Jan Balážik 30 5 1 4 80,00 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý Jiří Slabý - trenér HC VCES Hradec Králové:
Z naší strany to bylo doposud suverénně nejhorší utkání. Dnes i naše opory dělaly na ledě neskutečné věci. Z toho pak vyplynul paskvil, který jsme po dvě třetiny předváděli. Nebyl tam žádný hráč, který by to mužstvo nějakým způsobem strhnul k lepšímu výkonu. V poslední třetině jsme to stáhli na dvě lajny. Ne, že by se dalo vybrat vyloženě, protože dneska všichni hráči hráli podprůměrně. Vsadili jsme na ty kluky, co tam tu třetinu chodili a nakonec se nám to vyplatilo. Alespoň jsme to dokázali vyrovnat na 5:5, ale z dnešního utkání nemám dobrý pocit. Budeme muset ještě hodně pracovat.

Fotogalerie