Zápasy
pá 5.12.2008 | Martin Voltr

Nadílka juniorů na hradeckém ČEZ Stadionu

Zápasové menu

V prvním zápase po odehrané polovině Ligy juniorů přijely do Hradce Klatovy. Výsledky 8:1 a 9:1 z předchozích zápasů se podařilo Hradeckým ještě předčít, když vyhráli tentokrát dokonce bez obdržené branky 11:0. Největší kanonádu přinesla třetí třetina, kdy se na všech šesti brankách podílel Ondřej Březina a s celkovou bilancí 4 góly + 3 asistence se stal nejštědřejším Mikulášem večera. Jako čert mohl figurovat Ondřej Fiedler, z jehož přihrávek domácí těžili hned pětkrát.

Utkání začalo pěkně zostra. Hned ve druhé minutě projel Jan Berger celé hřiště a puk prostrčil mezi betony hostujícího brankáře Ulče. Za necelou minutu stejné místo trefil Martin Klement a bylo jasné, jakým směrem se bude zápas ubírat. V deváté minutě trefil Jan Ježek ještě spojnici tyčí, ale za pár chvil, už v přesilovce, zvýšil přesnou střelou z větší vzdálenosti Petr Javůrek. První šanci hostů bylo možno zaznamenat až v minutě třinácté, jenže Tomáš Alexa v bráně Hradce nedal Olexandru Zhvakinovi šanci skórovat. Zbytek třetiny už gól nepřinesl, když své velké šance promarnili Patrik Stehno i Ondřej Březina.

Hra kočky s myší pokračovala i ve druhém dějství. Ondřej Kohout obdržel na modré přesnou přihrávku do brejku, ale bekhendovým blafákem si na Ulče nepřišel. Zajímavé situace přinesla přesilovka Klatov v polovině utkání. Hradečtí nevyužili zaváhání gólmana při rozehrávce, a tak jim druhou šanci nabídla obrana hostů. Ondřej Březina přihrál od levého mantinelu Janu Bergerovi, který bez problémů zakončil do odkryté brány. Zanedlouho už to bylo o pět, nešťastný obránce hostí si srazil nahození Davida Šafránka od modré do vlastní brány. I tentokrát už další góly nepadly, i tentokrát to byl Patrik Stehno, kdo dvakrát ztroskotal na brankáři hostů.

Třetí třetina nabídla brankové hody. Dosud nevýrazný Ondřej Březina 41 vteřin po úvodním vhazování využil upadnutí klatovského obránce a vychutnal si Ulče, kterého to v brankovišti stále neomrzelo. Následně svůj tým uchránil od inkasování sérií dobrých zákroků, jenže ani to nestačilo. Byl to opět Ondřej Březina, kdo po závaru objel bránu a puk zvedl krásně pod břevno. Tentýž hráč dovršil v 51. minutě čistý hattrick. Po chybě brankáře se puk dostal k Ondřeji Fiedlerovi a jeho nabídku trefil Ondřej Březina přesně k odkryté tyčce. Střelec si vyzkoušel i roli asistenta, jeho přesná přihrávka našla Lukáše Zörklera a už jen gól chyběl do dovršení naprosté zkázy klatovské juniorky. Ta šla svému údělu naproti, neboť přihrávku Šimona Macháně jeden z obránců lehce tečoval opět do vlastní sítě. Jen jednomu hráči zjevně nestačilo skóre 10:0. Po buly se prosadil a o tyčku odrazil puk "muž třetiny" Ondřej Březina. Pátý gól mohl dokonce zaznamenat na úplném konci zápasu, jenže jeho pravděpodobně platný gól rozhodčí Stolín neuznal pro domnělý odraz od spojnice tyčí. Zápas tak skončil výsledkem, který více než přesně vystihoval situaci na ledě - 11:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 2 2 4 0 0
Ondřej Březina 4 3 7 0 0
Ondřej Fiedler 0 5 5 0 0
Patrik Fink 0 0 0 0 0
Petr Javůrek 1 0 1 0 0
Jan Ježek 0 0 0 0 0
Martin Klement 1 0 1 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 1 1 0 0
Šimon Macháň 2 0 2 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Albert Popler 0 0 0 0 0
Jakub Salava 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
David Šafránek 0 1 1 0 0
Radovan Valabek 0 0 0 0 0
Lukáš Zörkler 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Alexa 60 20 0 20 100,00 0 0

Fotogalerie