Zápasy
po 22.9.2008 | Ondřej Kubát, Lukáš Souček

V samostatných nájezdech byla šťastnější Olomouc

Zápasové menu

Hradečtí hokejisté měli v pondělí na programu čtvrté ligové utkání. Tentokrát zajížděli na led Olomouce. Skóre utkání již ve čtvrté minutě otevřel Daniel Volráb. Domácí Olomouc dokázala najít odpověď v podobě gólu těsně po začátku druhého dějství. Jaroslav Roubík však vzápětí vrátil hradeckému týmu vedení. Ještě do přestávky ale Olomouc stihla vyrovnat, a protože ve třetí třetině branka nepadla, přišlo na řadu prodloužení a následně samostatné nájezdy. V nich padl jediný gól, který zařídil domácí Milan Ministr. Hradec tak veze z Olomouce bod za prohru 3:2 po samostatných nájezdech.

Od úvodních minu se hrál rychlý a kombinační hokej. V brance Hanáků poprvé nastoupil znojemský Jaroslav Kameš. Olomouc byla aktivnější a ve čtvrté minutě si vynutila faul. Místo toho, aby skórovala, však sama inkasovala. Po hrubce na modré čáře se do přečíslení dvou na jednoho dostal Daniel Volráb s Koudelkou a první jmenovaný protlačil z bezprostřední blízkosti puk za Kamešova záda.

Olomouc se chvíli vzpamatovávala, od sedmé minuty už na ledě kralovala. Snažila se o rychlé vyrovnání, hradecká defenziva však hrála spolehlivě. A když už pustila někoho z hráčů Mory do zakončení, zasáhl jistý gólman Luňák. Po Smejkalově přesné přihrávce zkoušel pálit Ministr, ale neúspěšně. O chvíli později zůstal za hradeckou obranou osamocený Davídek. Neměl ovšem rychlost a proto zvolil okamžité zakončení. Hradecký strážce svatyně puk opět vyrazil.

V úvodu druhého dějství dohrávali Východočeši přesilovku, ale bez výsledku. Jakmile se vrátil vyloučený hráč Hradce na led, paradoxně to byla Olomouc, kdo skóroval. Ondrušek vystřelil od modré, puk se odrazil k pravé Luňákově tyči k úplně volnému Martinu Davídkovi, který prostrčil touš pod padajícím gólmanem Hradce. Uběhla ovšem jen minuta a čtvrt, když hosté opět vedli. Po hrubce olomoucké obrany se na levé straně kluziště ocitl úplně volný Jaroslav Roubík, jehož rána proletěla až do Kamešovy sítě.

Poté začal úřadovat rozhodčí, který rozdával tresty na obou stranách. Olomouc měla k dispozici dokonce velmi dlouhou dvojnásobnou přesilovku, ale nevyužila ji. „Naše střely tečovali obránci soupeře, naše pokusy nebyly vůbec nebezpečné. Určitě nemůžeme být spokojení,“ řekl o početních výhodách kouč domácích Petr Fiala. Naopak na druhé straně v hradecké přesilovce Lesák dělovkou rozezvučel břevno. „Kdybychom dokázali odskočit na tři jedna, byl by pro nás zápas zajímavější,“ litoval po utkání trenér Východočechů Pavel Pazourek. V šestatřicáté minutě odpískal sudí Mikula trestné střílení, protože gólman Luňák hodil v brankovišti svou hokejku. Domácí Milan Ministr ho forhendem po zemi s jistotou proměnil – 2:2.

V úvodu třetí dvacetiminutovky mohl jít do vedení opět Hradec. Jenomže přečíslení Koudelky s Hruškou řešil prvně jmenovaný nepřesnou ránou. Vzápětí na druhé straně najížděl na Luňáka Sakrajda, ale ani nezakončil. S přibývajícím časem se hrál čím dál opatrnější hokej. Oba týmy se pomalu smiřovaly s bodem. Na remíze nezměnil nic ani závěrečný tlak Mory v posledních dvou minutách.

V prodloužení byla aktivnější Olomouc, ale její střely ve většině případů létaly mimo branku Luňáka. Na řadu tedy přišly samostatné nájezdy. Ten jediný proměnil hned v úvodu střelou pod víko Milan Ministr. Kříž a Davídek na domácí straně nedali. Za Hradec jeli Roubík, Fořt a Hruška. Ani jeden se proti Kamešovi neprosadil. Dva body tedy zůstaly na Hané, hosté si vezou na východ Čech cenný bodík.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 0 0
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Martin Filip 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 1 1 0 0
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 1 1 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 1 1 0 0
Václav Lesák 0 1 1 0 0
Patrik Moskal 0 0 0 0 0
David Nedorost 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Martin Táborský 0 0 0 0 0
Marcel Ulehla 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 65 40 3 37 92,50 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Pazourek (Hradec Králové): Myslím, že to bylo bojovné utkání. Hrálo se na doraz. Z naší strany si cením toho výkonu, protože jsme přežili spoustu přesilových her a výborně jsme je dokázali také ubránit. Škoda, že se nám tam nepodařilo trochu více vytěžit z našich přesilovek. Sice jsme tam nastřelili břevno. Kdybychom dokázali odskočit na tři jedna, byl by pro nás zápas zajímavější. Nicméně jsme spokojeni s tím bodem.

Petr Fiala (Olomouc): My jsme dnes nehráli jen proti kvalitnímu mužstvu, ale i proti vlastní nervozitě. Právě v těch situacích, kdy jsme měli výhodu dvou hráčů, jsme si vytvořili jen jednu čistou gólovou šanci. Ty naše střely tečovali obránci, naše pokusy nebyly nebezpečné. Určitě nemůžeme být spokojení. Jsme ale spokojení s těmi dvěma body. Hradec hraje takový nebezpečný brejkový hokej, má na to hrozně chytré hráče. To nám moc nevyhovuje. Naši hráči ale hodně bojovali. Snad to bude i takové odražení se ze spodku.