Zápasy
ne 8.3.2009 | Lukáš Souček

Junioři v neděli oživili šanci na postup do extraligy

Zápasové menu

V neděli odpoledne se na hradeckém ČEZ Stadionu odehrálo již páté barážové utkání. Hradečtí přivítali na domácím ledě Šumperk. V utkání se hrálo o naději, která mohla jednomu z týmů zajistit kontakt s postupovými přičkami. Ten nakonec získali Hradečtí, když Šumperk na domácím ledě zdolali 3:0. Velkou měrou k vítězství přispěl Tomáš Alexa, který v baráži vychytal první nulu. Východočeši tak po odehrané první polovině baráže stále mají šanci na postup mezi elitu. Cesta do extraligy vede přes tým Poruby. Pokud chtějí Hradečtí pomýšlet na postup, musí všech pět zbylých utkání vyhrát a doufat v zaváhání Poruby. Ta má totiž na Hradec náskok čtyř bodů. Barážový program pokračuje již tuto středu. Hradec na domácím kluzišti přivítá od 16:00 Vsetín.

Páté barážové utkání začalo v poklidném tempu. Hráči Šumperka přijeli do Hradce Králové oživit naději na postupové příčky. Ve stejné pozici ovšem byli Hradečtí, kteří v neděli také museli naplno bodovat. První vážnější šance zápasu přišla až v 16. minutě a zároveň to byla šance gólová. Ondřej Březina našel přesnou přihrávkou hokejku Lukáše Zörklera, který otevřel skóre zápasu. O chvíli později měli hosté velkou příležitost k vyrovnání. Dvojnásobnou přesilovou hru ale nevyužili. A protože ve zbývajícím čase prvního dějství už k vidění žádná šance nebyla, odcházelo se do kabin za stavu 1:0.

Druhé dějství odstartovala přesilovka hradeckých mladíků. V té se ovšem hosté bez větších problémů ubránili. Zhruba minutu po skončení početní výhody hostující obrana zapomněla na Lukáše Zörklera. Ten ovšem svůj únik ve druhou branku nepřetavil. Východočeši měli šanci na přesilovkový reparát ve 35. minutě, ale brankáře Vodičku v podstatě nedonutili k žádnému zákroku. Toho mohli využít Šumperští ve svůj prospěch o pár okamžiků později. Lukáš Žalčík totiž zůstal za domácí obranou, dostal přesný pas, ale na Tomáše Alexu nevyzrál. Vzápětí měli hosté opět dlouhou přesilovou hru pět na tři, ale potrestat hradeckou nedisciplinovanost nedokázali. Hradečtí se bez větších problémů ubránili a po čtyřiceti minutách tak stále vedli 1:0.

Úvod třetí třetiny přinesl jeden z důležitých momentů zápasu. Petr Javůrek ještě Vodičku nepřekonal, ale Ondřej Kohout už se při své dorážce nemýlil. Domácím druhá vstřelená branka hodně pomohla. Hosté mohli dosáhnout kontaktního gólu v následné početní výhodě. Skórorvat se ovšem nepodařilo Václavu Dokoupilovi ani Josefu Havlíkovi. V 50. minutě měli hradečtí mladíci na hokejkách rozhodnutí celého zápasu, ale ve dvojnásobné přesilové hře branky nedosáhli. O dvě minuty později se ale domácí přece jen dočkali. V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Jan Vlček a zvýšil už na 3:0 pro Hradec. Bezpečné vedení Východočechů mohl ohrozit Michal Peška v 57. minutě, ale Tomáše Alexu střelou na vyrážečkou nepřekonal. Hradec tak na domácím ledě zvítězil 3:0 a stále tak živí naději na postup. Ta pro změnu pohasla na straně Šumperka, který v polovině baráže ztrácí na postupovou druhou pozici už sedm bodů.

Tabulka po pátém kole baráže

Aktuální tabulku juniorské baráže naleznete zde.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 0 0
Ondřej Březina 0 1 1 0 0
Ondřej Fiedler 0 1 1 0 0
Petr Javůrek 0 1 1 0 0
Jan Ježek 0 0 0 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 1 0 1 0 0
Pavel Kotrč 0 1 1 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Albert Popler 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
David Šafránek 0 0 0 0 0
Jakub Šnejdr 0 0 0 0 0
Jan Vlček 1 0 1 0 0
Lukáš Zörkler 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Alexa 60 35 0 35 100,00 0 0

Fotogalerie